ΑΠΕ ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ… ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ (U17)

ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΔΙΑΜΑΝΤΗ 

ARXDIAM

 

 

Ανοδική και αξιοπρόσεκτη η πορεία του νεαρού ποδοσφαιριστή Νεκτάριου Διαμαντή, ένα από τα καλύτερα ταλέντα που ανέδειξε η ΑΠΕ Αγία Ελεούσα. Τον ανακάλυψε ο Μιχάλης Δαλαταριόφ, όταν ο Νεκτάριος ήταν 11 ετών και στα 13 του τον απέκτησε ο Παναθηναϊκός.

Ως παίκτης του Παναθηναϊκού πλέον, συμπεριλήφθηκε στις επιλογές του προπονητή της Εθνικής Ομάδας Παίδων (U17) κ. Αναστάσιου Θέου και μετέχει στις προπονήσεις, που διεξάγονται στις 8 & 9 Ιουνίου 2021 στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.

Προπονήσεις με στραμμένο το βλέμμα στα προκριματικά για το Euro 2022, όπου η Εθνική Παίδων U17 κληρώθηκε στον 8ο όμιλο με την Γαλλία, την Κύπρο και την Μολδαβία.

Οι ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα πρέπει να τερματίσουν σε μία από τις πρώτες δύο θέσεις προκειμένου να προκριθούν στην επόμενη φάση του θεσμού, ενώ το εισιτήριο μπορούν να πάρουν και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες των βαθμολογιών της προκριματικής φάσης.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν το διάστημα 1 Νοεμβρίου με 16 Νοεμβρίου 2021, με την τελική φάση να είναι στο Ισραήλ.

Ο Διαμαντής γεννήθηκε το 2005 στην Πάτρα και είναι ο μεγαλύτερος από τα πέντε παιδιά της οικογένειας.

Πριν από 9 χρόνια, η οικογένειά του μετακόμισε στην Αγία Βαρβάρα, με τον μικρό Νεκτάριο να περνάει άπειρες ώρες παίζοντας μπάλα, στις αλάνες της περιοχής. Προς τα τέλη του 2016, ο τότε Γενικός Γραμματέας της Αγίας Ελεούσας (έπαιζε στην Β΄ ΕΠΣ Αθηνών), Μιχάλης Δαλαταριόφ, τον είδε να παίζει ποδόσφαιρο στο δρόμο και… ξετρελάθηκε μαζί του. Ήταν μόλις 11 ετών και ξεχώριζε ανάμεσα στα μεγαλύτερα παιδιά της γειτονιάς.

«Βρήκα το επόμενο μεγάλο ταλέντο της ομάδας» είπε προς τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της ΑΠΕ, μίας ομάδας που το μακρινό 1996 - ως σύλλογος Δ’ Εθνικής - είχε στείλει στην Ξάνθη (κι από εκεί στον Ολυμπιακό), τον Χρήστο Πατσατζόγλου!

Ο Διαμαντής έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις με τα τμήματα υποδομής της «Αγίας» και κλήθηκε αμέσως στη Μικτή Κ14 της ΕΠΣ Αθηνών, όπου συνέχιζε να βγάζει «μάτια». Γρήγορα μπήκε στο «ραντάρ» του Ολυμπιακού, που ζήτησε να τον δοκιμάσει στην Ακαδημία του.

Όπερ κι εγένετο, με τον 13χρονο να τα πηγαίνει εξαιρετικά και να παίρνει το πρώτο «ΟΚ», για να μπει στο «ερυθρόλευκο φυτώριο». Κάποια διαδικαστικά ζητήματα ωστόσο, «φρέναραν» για μεγάλο διάστημα το όλο θέμα. Εκεί μπήκε «σφήνα» ο τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας του Ατρόμητου, ο συμπολίτης μας Γιώργος Κορακάκης (άλλοτε παίκτης της Αγίας Ελεούσας), ο οποίος εισηγήθηκε την απόκτησή του, όμως τον… πρόλαβε ο Παναθηναϊκός.

Ο τότε διευθυντής της «πράσινης» Ακαδημίας Τάκης Φύσσας και ο Χαϊδαριώτης προπονητής Γιώργος Μακρής (που γνωρίζει άριστα όλο το δίκτυο ταλέντων της Δυτικής και Νότιας Αττικής), κινήθηκαν αστραπιαία, μίλησαν με τους γονείς του Διαμαντή και στις 12 Νοεμβρίου 2018 ολοκλήρωσαν τη μεταγραφή από την ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, του τότε 13χρονου αριστεροπόδαρου επιθετικού, αντί ενός σημαντικού (για τέτοια ηλικία) ποσού.

Ο μικρός Νεκτάριος, ξεκίνησε στελεχώνοντας το τμήμα Κ14 του Παναθηναϊκού στο προπονητικό της Παιανίας κι από το καλοκαίρι του 2019 μετακόμισε εσώκλειστος στο «Γ. Καλαφάτης» του Κορωπίου (αθλητικό κέντρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός). Το πρώτο μεγάλο βήμα για το (ποδοσφαιρικό) όνειρό του είχε γίνει και ο αγαπημένος μικρός της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, Νεκτάριος, συνεχίζει ταπεινά και ανοδικά...

Στις κεντρικές φώτο, στο δεξί στιγμιότυπο ο Νεκτάριος Διαμαντής με την φανέλα του Παναθηναϊκού, και αριστερά με τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας της ΑΠΕ, Θεόδωρο Γουρνά.

 

 

VOSSMAKET