ΧΑΪΔΑΡΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΧΙΟ…

 

 

 

Ο Νίκος Κανελλόπουλος (φώτο), βοηθός μέχρι πρότινος του Μανώλη Παπαδόπουλου (που κατά την λαϊκή ποδοσφαιρική έκφραση, δεν θα κάνει παρέλαση με τον ΑΟΧ, αλλά στην Χίο!), είναι ο νέος προπονητής της ομάδας του ΑΟ Χαϊδαρίου, έπειτα από την λύση της συνεργασίας (κοινή συναινέσει) με τον Παπαδόπουλο, ο οποίος ήδη έχει μετακινηθεί στο «αδελφό» σωματείο του Κανάρη Νενήτων Χίου, που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.
Παπαδόπουλος και Χαϊδάρι «χώρισαν» φιλικά. Μετά τον ισόπαλο εκτός έδρας αγώνα του Σαββάτου με την Πεύκη, μεσολάβησε η ανακοίνωση του Κανάρη Νενήτων, που έκανε γνωστή την συμφωνία της με τον εν λόγω τεχνικό και όλα πήραν τον δρόμο τους. Ο ΑΟΧ εξέδωσε από την πλευρά του ανακοίνωση, που κάνει λόγο για λύση συνεργασίας κοινή συναινέσει και εύχεται στον Μανώλη Παπαδόπουλο καλή επιτυχία στο έργο του στο «αδελφοποιημένο» σωματείο του Κανάρη Νενήτων.
Το θέμα προπονητή και της αντικατάστασης του Παπαδόπουλου, η διοίκηση του ΑΟΧ το χειρίστηκε πολύ γρήγορα και δεν μπήκε σε χρονοβόρα διαδικασία επαφών σε πρώτη φάση (τηλέφωνα από προπονητές προς την ομάδα έπεσαν πολλά πάντως, καθώς ο ΑΟΧ είναι μαγαζί γωνία). Ο Νίκος Κανελλόπουλος, που ήταν βοηθός του Παπαδόπουλου από το καλοκαίρι, αναλαμβάνει προπονητής της ομάδας – υπηρεσιακός ή, όπως αλλιώς θέλετε πέστε το – και ο χρόνος θα δείξει. Προτιμήθηκε λοιπόν μία λύση εκ των έσω (πρόπερσι είχε συμβεί αυτό μετά τον Αρζένη, όταν ανέλαβε ο Ασπρογέρακας) σε τούτη την χρονική περίοδο – καθώς η ομάδα είναι εκτός μεγάλων στόχων (πρωτάθλημα, κύπελλο) – για να προχωρήσει ομαλά το έμψυχο δυναμικό και βλέποντας και κάνοντας. Δεν την λέμε λύση ανάγκης την επιλογή Κανελλόπουλου, αλλά ενδεδειγμένη περίπτωση όπως ήρθαν τα πράγματα, καθώς και τον… Μουρίνιο να έφερναν τώρα, τι μπορούσε να αλλάξει… Μάλλον την επόμενη αγωνιστική σεζόν κοιτούν ήδη στο Χαϊδάρι οι ιθύνοντες, αλλά τουλάχιστον εκείνο που θα πρέπει να περάσουν στο έμψυχο δυναμικό είναι να βρεθεί κίνητρο και η ομάδα να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα. Η έλλειψη στόχων σίγουρα κρύβει κινδύνους (αδιαφορία κτλ.), αλλά από την άλλη αυτό δίνει την ευχέρεια σε ένα ιστορικό σωματείο της Αθήνας όπως ο ΑΟΧ (και αυτό το γνωρίζουν καλύτερα στην διοίκηση) να ετοιμάσουν ένα καλό αγωνιστικό σύνολο, όπου ίσως προωθηθούν και άλλοι νέοι παίκτες από τις ακαδημίες της ομάδας. Βέβαια υπάρχει και ένα άλλο ενδεχόμενο, που λειτουργεί μερικές φορές στο ποδόσφαιρο, όταν δηλαδή μια ομάδα δεν έχει στόχους, οι παίκτες να αποδίδουν καλύτερα, καθώς δεν υπάρχει το άγχος του αποτελέσματος. Νωρίς είναι θα το δούμε…
Όσο αφορά τον Νίκο Κανελλόπουλο, έχει περάσει από τους πάγκους Καλαμακίου, Ιεράπολης στην Β΄ Αθήνας και Φαλήρου, Αμφιάλης στην Α΄ Πειραιά. Στο Χαϊδάρι ήρθε πέρυσι μεσούσης της περιόδου, όπου ανέλαβε τμήματα στις ακαδημίες και από το καλοκαίρι όπως είπαμε αναβαθμίστηκε (ίσως και η αναβάθμιση να μην ήταν τυχαία) παίρνοντας την θέση βοηθού προπονητή δίπλα στον Μανώλη Παπαδόπουλο.