Συνελήφθησαν 13

για την φωτιά στην Ύδρα

 

 

 

 

Συνελήφθησαν τα 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού από όπου έριξαν πυροτεχνήματα με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά στην Ύδρα ενώ παράλληλα, κατασχέθηκε το σκάφος.

 

Η ανακοίνωση από την Πυροσβεστική:

Συνελήφθησαν σήμερα, 22 Ιουνίου 2024, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), του Πυροσβεστικού Σώματος, δεκατρείς (13) ημεδαποί, ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστι, στο νησί της Ύδρας, τις βραδινές ώρες, χθες, 21 Ιουνίου 2024. Οι προαναφερόμενοι θα οδηγηθούν αύριο το πρωί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

 


 

Γεώργιος Κουκουδάκης (Δήμαρχος Ύδρας):

Θα προβούμε στα νόμιμα

«Εκφράζω τις πλέον θερμές ευχαριστίες μου στα στελέχη του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου του Δήμου μας και στα στελέχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας που έφτασαν χθες (21/06/2024) αργά το βράδυ στο Νησί μας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή "Μπίστη." Ευχαριστίες επίσης οφείλονται στην Λιμενάρχη, στον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος, στα Μέλη του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου του Δήμου μας, στους Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, στους ιδιοκτήτες θαλασσίων ταξί και τουριστικών σκαφών, στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και στους Βουλευτές Α' Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας για την προσφορά τους σε αυτή την προσπάθεια. Ο Δήμος μας περιμένει το πόρισμα της προανάκρισης που διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία για τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς προκειμένου να προβεί στα νόμιμα. Επίσης άμεσα θα ζητήσω συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού για να συζητήσουμε την επιτακτική πλέον ανάγκη για την διάνοιξη δασικών δρόμων στο Νησί μας».