“Η δυναμική των περιοδικών σήμερα”

 

 

 

 

periodioka b

 

 

Η Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ), διοργανώνει για πρώτη φορά ημερίδα για τον Περιοδικό – Κλαδικό Τύπο, προκειμένου ειδήμονες του κλάδου και καταξιωμένοι ομιλητές να αναδείξουν την αξία και τη δυναμική του Περιοδικού Τύπου, αλλά και τις προοπτικές του στο μέλλον.
Η ημερίδα με τίτλο “Η δυναμική των περιοδικών σήμερα” θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023 στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΔΙΠΤ επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας 25 και ώρες 10:00 έως 15:00..
Στο πλαίσιο της ημερίδας  θα  αναλυθούν οι πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις για τα περιοδικά, θα παρουσιαστούν ελπιδοφόρες πρακτικές από την ευρωπαϊκή εμπειρία, θα γίνουν αναφορές στα πνευματικά δικαιώματα των εκδοτών, θα τεκμηριωθεί η αξία του κλαδικού Τύπου στην εξειδικευμένη ενημέρωση, ενώ θα γίνουν εκτιμήσεις για το στίγμα του Περιοδικού  Τύπου στο χώρο της επικοινωνίας και τις νέες προκλήσεις που καλείται  να αντιμετωπίσει.
Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.
Σημειώνεται ότι στους κόλπους της ΕΔΙΠΤ συγκαταλέγονται 146 Περιοδικά, γενικού ενδιαφέροντος, αλλά και πολλά Κλαδικά-Επιστημονικά, στα οποία εργάζονται πολλοί δημοσιογράφοι και υπάλληλοι Τύπου. Δυνατοί τίτλοι με χιλιάδες αναγνώστες που καλύπτουν τους μεγαλύτερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας και τους επαγγελματίες αυτών.

 

 

EDIPT Hmerida program