Επιτέλους δόθηκε προς χρήση

η πεζογέφυρα στην Σατωβριάνδου

 

 

gefyra arxiki 

 

 

Μετά από μήνες καθυστερήσεων δόθηκε, επιτέλους, προς χρήση η πεζογέφυρα στο Δάσος Χαϊδαρίου, επί της Λ. Αθηνών στο ύψος της οδού Σατωβριάνδου.

Τα εγκαίνια έγιναν την Παρασκευή 19 Μαΐου από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, τον Υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη και τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου Ευάγγελο Ντηνιακό, με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας κ. Ανδρέα Λεωτσάκου, υποψηφίων Βουλευτών και Δημάρχων.

 

 

gef-03

 

gef-02

 

 

Το έργο, που υλοποιείται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, μέσω του ΠΕΠ 2014-2020 και εκτελεστή έργου το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, εντάσσεται στο πρόγραμμα για την εγκατάσταση έξι νέων πεζογεφυρών σε σημεία υψηλής κυκλοφορίας, συνολικού προϋπολογισμού 13 εκ. ευρώ.

 

gef-04

 

gef-05

 

gef-06

 

 

gef-07

 

 

gef-08

 

gef-10

 

 

M gefyra

 

Το πρώτο παιδί που …εγκαινίασε την πεζογέφυρα

 

gef-11

 

 

gef-21

 

 

gef-22

 

gef-24

 

gef-25

 

 

 

gef-26

 

Το πρωί της Παρασκευής επίσης «έπεσαν» οι υπογραφές για την παραλαβή του έργου από τον Δήμο Χαϊδαρίου.

 

gef-01

 

 

gef-23

 

 

 

 

Παράλληλα, με ενέργειες του Δήμου προχώρησε η πλήρης ανακατασκευή του γηπέδου μπάσκετ που βρίσκεται στο σημείο, στο ρεύμα εξόδου προς Κόρινθο. Το νέο δάπεδο του γηπέδου διακοσμήθηκε με εικαστικό έργο γνωστού καλλιτέχνη. Από την άλλη πλευρά της Λεωφόρου Αθηνών, ξεκίνησαν ήδη από τον Δήμο οι εργασίες ανακατασκευής της Παιδικής Χαράς στην Ανάπλαση (φωτ.).

 

gef-12

 

Τον Σεπτέμβριο, αν όλα πάνε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, θα δοθεί σε χρήση και η πεζογέφυρα στο Παλατάκι (…άρχισαν οι εργασίες), χάρη στην οποία θα είναι ασφαλής η διέλευση της Λ. Αθηνών από τους πεζούς στο πιο κεντρικό σημείο του Χαϊδαρίου.