Ένας Δήμαρχος

 

που παραπονιέται αντί να ενεργεί…

 

 

 

 

 

 

Το ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή ήταν αναποτελεσματική είναι κάτι που όχι απλώς το γνωρίζουμε όλοι, αλλά κρίθηκε κιόλας στις εκλογές από τους πολίτες του Χαϊδαρίου.

Είχαμε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι θα είμαστε ΠΑΡΟΝΤΕΣ. Παρεμβατικοί, χωρίς υστερίες και άγονη αντιπολίτευση, χωρίς να φωνάζουμε για να… φωνάξουμε (αυτά ανήκουν σε άλλο χώρο), έτοιμοι να στηρίξουμε το θετικό αλλά πάντοτε απέναντι σε οτιδήποτε κρίνουμε αρνητικό.

Επτά μήνες μετά την εκλογή της νέας Δημοτικής Αρχής, βρισκόμαστε σε μια παράξενη ατμόσφαιρα που μάλλον μας προβληματίζει παρά μας δίνει χώρο για αισιοδοξία. Δεν είμαστε παράλογοι. Δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε ότι μέσα σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, το Χαϊδάρι θα άλλαζε άρδην. Σοβαροί να είμαστε.

Όμως είναι αλήθεια ότι δεν περιμέναμε όλο αυτό το διάστημα να ακούμε τα ίδια και τα ίδια, μέσα στη μιζέρια και στην κακομοιριά! Ακόμα και στις λαϊκές συνελεύσεις ο Δήμαρχος απλά ενημέρωνε τους πολίτες για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα και παρουσίαζε μια «μαύρη» εικόνα. Το έκανε και πρόσφατα στο κανάλι της Βουλής, το κάνουν κατά κόρον και οι συνεργάτες του.

Εκτός των άλλων έχουμε και δείγματα αλαζονικής συμπεριφοράς μελών της δημοτικής αρχής, με εκφράσεις του τύπου «ο λαός του Χαϊδαρίου επέλεξε για Δήμαρχο τον Σελέκο, χωνέψτε το», όταν απευθύνονται στην αντιπολίτευση, κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σίγουρα είναι εξαιρετικό να ενημερώνει ο Δήμαρχος απευθείας τους πολίτες. Είναι σημαντικό να μαθαίνουμε την αλήθεια. Με βασική προϋπόθεση όμως να ακούμε και ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ! Ο κόσμος αναζητά διέξοδο, όχι «βουτιά» στην κακομοιριά. Ο ρόλος της Δημοτικής Αρχής είναι να παρουσιάζει λύσεις και προτάσεις για να υπερνικήσει το πρόβλημα. Όχι να συζητά το πρόβλημα και να το περιγράφει.

Όπως είχε πει και η σπουδαία Μάγια Αγγέλου: «Αν δεν σου αρέσει κάτι, άλλαξέ το. Αν δεν μπορείς να το αλλάξεις, άλλαξε τον τρόπο που το αντιμετωπίζεις. Μην παραπονιέσαι.»

Αν τα προβλήματα είναι αξεπέραστα τότε ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να υπάρξει συνεργασία όλων των παρατάξεων. Στην ίδια πόλη ζούμε. Το Χαϊδάρι είναι για όλους.

Δε γίνεται να είμαστε διαρκώς αντιμέτωποι με ένα «ΔΕΝ», με ένα «ΟΧΙ» και με ένα «ΜΗ». 

Είμαστε παράλογοι που ζητούμε επιτακτικά να υπάρξει δράση; Μάλλον όχι!

https://haidarigiaolous.blogspot.com/

 

Βασίλης Τσίτσος

Επικεφαλής του συνδυασμού

 «Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου»

Δημοτικός Σύμβουλος