ΤΟ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

“ΔΑΣΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ – ΟΡΦΕΑΣ ΑΙΓΑΛΕΩ”

ΠΡΙΝ 11 ΧΡΟΝΙΑ (2014)

 

Ακριβώς πριν 11 χρόνια, το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014, για την 15η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Γ΄ ΕΠΣΑ, στο γήπεδο «ΤΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ» του Χαϊδαρίου, διεξήχθη το γειτονικό ντέρμπι, Δάσος Χαϊδαρίου – Ορφέας Αιγάλεω, που έληξε με νίκη των φιλοξενούμενων (0-1), με γκολ του Λουκίδη στο 60΄.

Προπονητές, τότε, για το Δάσος Χαϊδαρίου ο βετεράνος πορτιέρο, Χρήστος Κιούρκος, ο οποίος πλέον είναι στις ακαδημίες του ΑΟ Χαϊδαρίου (έχει περάσει ακόμη από τους πάγκους του Θριάμβου Χαϊδαρίου, του Αθηναϊκού, των Πετραλώνων, του ΑΟ Χαϊδαρίου, της Ιεράπολης Αιγάλεω), και στον Ορφέα Αιγάλεω, ο Βαγγέλης Ζιώγας, ο οποίος πλέον είναι στις ακαδημίες του Ζέφυρου Αιγάλεω, ενώ έχει περάσει ακόμη από τον, Θεμιστοκλή Αιγάλεω και την Ιεράπολη Αιγάλεω.

Σε εκείνο το ματς, να σημειώσουμε ότι είχαν αποβληθεί στο 90΄, ο σκόρερ του Ορφέα Αιγάλεω Αριστοκλής Λουκίδης (με απευθείας κόκκινη κάρτα) και ο στόπερ Παναγιώτης Λαδάς του Δάσους Χαϊδαρίου (με δεύτερη κίτρινη κάρτα).

Ακόμη, από τα αξιοπρόσεκτα της συνάντησης, ήταν ότι με το Δάσος Χαϊδαρίου σε εκείνο το ματς, αγωνίστηκαν, δύο ζευγάρια αδελφών, οι Γιάννης και Παναγιώτης Τσιούλος και οι Παναγιώτης και Γιάννης Λαδάς (πλέον και οι δύο αγωνίζονται, εν έτει 2025, στον Αστέρα Χαϊδαρίου).

Όσο αφορά τα αδέλφια Τσιούλου, ο Γιάννης, που σε εκείνο το ματς, ήταν και αρχηγός του Δάσους Χαϊδαρίου, έπαιξε για λίγα χρόνια ακόμη σε Θρίαμβο Χαϊδαρίου και Φοίνικα Περιστερίου, ενώ ο μικρός αδελφός, ο Παναγιώτης Τσιούλος, εν συνεχεία πέρασε και αυτός από τον Θρίαμβο Χαϊδαρίου, ενώ εν έτει 2025, είναι εκ των βασικών ποδοσφαιριστών του ΑΟ Χαϊδαρίου στην Γ΄ Εθνική.

Εν έτει 2025, το Δάσος Χαϊδαρίου (έτος ίδρυσης το 1949) δεν υπάρχει ως αυτόνομο σωματείο, καθώς πριν λίγα χρόνια συγχωνεύθηκε με την συμπολίτισσα Δάφνη Δαφνίου, ενώ όσο αφορά τον Ορφέα Αιγάλεω, οι «κόκκινοι» της πόλης, τα τελευταία έτη συμμετέχουν σταθερά στην Β΄ ΕΠΣΑ.

Ακολουθεί ένα… «ρετρό» φρεσκάρισμα στη μνήμη, όπου σας παραθέτουμε σχετικά με εκείνο το ματς, φωτογραφίες από το αρχείο του Θεόδωρου Γουρνά, αλλά και στοιχεία – πίνακες της ΕΠΣΑ.