…Λάμψη από HOLLYWOOD & OSCAR (!)

στους “ΦΟΙΝΙΚΕΣ” του Σαριάνογλου

 

Λάμψη από Hollywood και βραβεία OSCAR, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής 20 Σεπτεμβρίου 2024, στην φημισμένη Οικογενειακή Ταβέρνα, “ΦΟΙΝΙΚΕΣ”, του εξαίρετου επαγγελματία Κώστα Σαριάνογλου στην Αγία Βαρβάρα, της Δυτικής Αθήνας.

Τον πολυτελή και φιλόξενο χώρο του εν λόγω καταστήματος, επέλεξαν για να δειπνήσουν, μαζί με την παρέα τους, απολαμβάνοντας εκλεκτές ελληνικές γεύσεις, δύο εμβληματικές μορφές του Ιταλικού Καλλιτεχνικού στερεώματος και της διεθνούς κινηματογραφικής βιομηχανίας, η σπουδαία ηθοποιός και τελευταία μούσα του Federico Fellini, Antonella Ponziani, και ο κορυφαίος Vittorio Sodano, ο επονομαζόμενος «μάγος» των εφέ, υποψήφιος δύο (2) φορές για βραβείο OSCAR!

Η Antonella Ponziani και ο Vittorio Sodano, βρέθηκαν για λίγες μέρες στην Αθήνα, ως κεντρικοί προσκεκλημένοι στο ξεχωριστό θεματικό σεμινάριο, masterclass με τίτλο "Made in Hollywood", που πραγματοποιήθηκε από τις 21 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2024 στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, και διοργάνωσε η Crisis Cinema Productions, σε συνεργασία με την Εnorama Talent Agency.

Λίγο πριν το ξεκίνημα του masterclass, η Antonella Ponziani και ο Vittorio Sodano, εκφράζοντας την επιθυμία τους να γευθούν αυθεντικές και εκλεκτές ελληνικές γεύσεις, εμπιστεύθηκαν τον καλό τους φίλο, βραβευμένο από την UNESCO, Σκηνοθέτη, Γιώργο Παπαθεοδώρου, ο οποίος γνωρίζοντας εδώ και καιρό, την γευστική “μαγεία”, που απολαμβάνεις στους “ΦΟΙΝΙΚΕΣ”, τους… οδήγησε στην εκ των κορυφαίων της Αττικής, Οικογενειακή Ταβέρνα, του Κώστα Σαριάνογλου, όπου πέρασαν όλες και όλοι, μια σπέσιαλ και ανεπανάληπτη βραδιά, στην γειτονιά της Δυτικής Αθήνας!

Άλλωστε είναι γνωστό, ότι η ταβέρνα “ΦΟΙΝΙΚΕΣ” του Κώστα Σαριάνογλου, φιλοξενεί και την προτιμούν, αρκετές φορές, διάσημοι ηθοποιοί, καλλιτέχνες και τραγουδιστές, Έλληνες και ξένοι, αποτελώντας, ένα ξεχωριστό στέκι!

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, μαζί με την Antonella Ponziani, τον Vittorio Sodano και τον Γιώργο Παπαθεοδώρου (ετοιμάζει μάλιστα ένα πολιτικό θρίλερ δράσης βασισμένο σε αληθινά ιστορικά γεγονότα), στο μεγάλο παρεάκι φίλων και γνωστών, που σχηματίστηκε, βρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής του Ιταλικού Ινστιτούτου Πολιτισμού Αθηνών, Francesco Neri, ο Θανάσης Ψηλόπουλος (International Talent Agent & CEO of ENORAMA), o Γιάννος Αθηαινίτης (Producer), o Χρήστος Ανδριόπουλος (Ιδρυτής και Επικεφαλής της EIPD - Ηνωμένου Βασιλείου), η ηθοποιός Χρύσα Κοντογιώργου, η ηθοποιός και τραγουδίστρια Αγγέλα Σιδηροπούλου, ο ψηφιακός δημιουργός Νίκος Καραμπάσης, κ.α.

 

 

 

Ανακαλύπτοντας τα μυστικά του Χόλιγουντ:

Masterclass με Vittorio Sodano

και Antonella Ponziani στην Ελλάδα

Σε αυτό το μοναδικό σεμινάριο, προσφέρθηκε η σπάνια ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εξερευνήσουν την τέχνη της υποκριτικής, τον κινηματογράφο και το θέατρο, ενώ είχαν την δυνατότητα να μάθουν από δύο κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου.

Ο Vittorio Sodano, με την εκτενή εμπειρία του στα special effects και δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ (για τις ταινίες "Il Divo" και "Apocalypto"), μοιράστηκε τις γνώσεις του σχετικά με την δημιουργία εντυπωσιακών εφέ και την τέχνη του μακιγιάζ στον κινηματογράφο.

Από την άλλη, η Antonella Ponziani, γνωστή από την συμμετοχή της στην ταινία "Intervista" του Fellini, καθοδήγησε τους συμμετέχοντες στην τέχνη της υποκριτικής, φέρνοντάς τους κοντά σε τεχνικές και μεθόδους που χρησιμοποιούνται στην κορυφαία διεθνή σκηνή.

 

 

 

Η Μούσα του Φελίνι, Antonella Ponziani

Η Antonella Ponziani, γεννήθηκε στην Ρώμη και φοίτησε στην ακαδημία Mimo Teatro Movimento, υπό την καθοδήγηση της Lidia Biondi.

Έκανε το ντεμπούτο της το 1986, στο La Bonne του Salvatore Samperi, και εμφανίστηκε στο Intervista του τεράστιου Federico Fellini (1987).

Το 1992, η Antonella Ponziani, κέρδισε το Nastro d'Argento καλύτερης ηθοποιού.

Το 1999 έκανε το ντεμπούτο της ως σκηνοθέτης και σεναριογράφος με την κωμωδία L'ultimo Mundial.

 

 

Ο “ΜΑΓΟΣ” των Εφέ, Vittorio Sodano (Victor)

Ο Vittorio Sodano (Victor), που γεννήθηκε στη Νάπολη την 1η Σεπτεμβρίου 1974, ήταν υποψήφιος για Όσκαρ Καλύτερου Μακιγιάζ για τη δουλειά του, δύο φορές, για το Apocalypto (2006) και για το Il divo (2010).

Σε ηλικία 16 ετών, στο Λονδίνο, ξεκίνησε τη δουλειά του ως μακιγιέρ ως γλύπτης και αρχικά ως βοηθός σε εργαστήριο ειδικών εφέ ταινιών. Το 1996 έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο με την ταινία «Πριν το ηλιοβασίλεμα» του Στέφανο Ιντσέρτι, για την οποία κέρδισε βραβείο μακιγιάζ και ειδικών εφέ στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο.

Με σημαντικές γνώσεις στον τομέα του make-up artist ειδικών εφέ και την εφαρμογή της προσθετικής άρχισε να ξεχωρίζει, στον ιταλικό και ευρωπαϊκό κινηματογράφο, ως προσωπικός μακιγιέρ των σπουδαίων, Ιταλών ηθοποιών Margherita Buy, Laura Morante, Mariangela Melato και Valeria Golino.κ.α.

Ο Sodano έχει συνεισφέρει στον χώρο των καλών τεχνών, μέσω των διδακτικών του ρόλων σε διάφορες ακαδημίες. Ο Sodano έχει μοιραστεί την τεχνογνωσία και την εμπειρία του στο μακιγιάζ και τα ειδικά εφέ σε φημισμένα ιδρύματα όπως η Accademia di Belle Arti di Roma, Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών της Ρώμης, κ.α.

Επιπλέον, έχει διδάξει στην Ακαδημία Καλών Τεχνών και Μέσων ACME στο Μιλάνο, όπου το πρόγραμμα σπουδών επικεντρώνεται σε πρακτικές και θεωρητικές πτυχές των εικαστικών και των μέσων ενημέρωσης (ACME Milan).

Το 2007 ο Sodano πήρε την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ για το Apocalypto του Mel Gibson και η δεύτερη ήταν το 2010 για το Il Divo του Paolo Sorrentino.