ΚΟΙΝΗ ΚΑΘΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΟΙΝΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ

 

Σχετικά με το θέμα που προέκυψε μεταξύ του εκδότη της εφημερίδας “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ” και της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ, η παράταξή μας Ανεξάρτητη Παράταξη Πολιτών “ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ” διευκρινίζει τα εξής:
Κατόπιν αιτήματος του κ. Γεωργιαννάκη, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ” που στηρίζει από την ίδρυση της μέχρι και σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, συναντηθήκαμε οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου (πλην της παρατάξεως που υποστηρίζει το Κ.Κ.Ε. και η οποία δεν συμμετέχει) με αντικείμενο συζήτησης την κοινή κάθοδο στις εκλογές.

Στις συναντήσεις αυτές (3 ή 4 τον αριθμό, πλην της πρώτης όπου οι επικεφαλής των άλλων παρατάξεων συνοδεύονταν και όπου συμφωνήθηκε οι περαιτέρω συναντήσεις να γίνονται μόνο με τους επικεφαλής) παρευρίσκονταν οι κ.κ. Κραουνάκης Στέλιος, Γεωργιαννάκης Γιώργος, Σιαραμπή Νίκη, Ρεμπής Γιώργος. Στην πρώτη μόνο συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων και οι κ.κ. Τσεκούρας Αθ., Γλυκός Δημ. Ράδος Κων.
Ο επικεφαλής της παράταξής μας κ. Κραουνάκης Στέλιος δήλωσε ότι συμφωνούμε σε κοινή κάθοδο με υποψήφιο δήμαρχο πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Δεδομένου δε, ότι για εμάς, αυτό το πρόσωπο δεν μπορεί να είναι κανείς από τους επικεφαλής των συγκεκριμένων παρατάξεων γιατί αυτό με βάση την ισχύουσα δημαρχοκεντρική νομοθεσία δεν θα σήμαινε σύγκλιση, αλλά προσχώρηση της μίας παράταξης στην άλλη και αν ήταν να συμβεί θα είχε συμβεί ήδη από τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, θα έπρεπε να αναζητηθεί άλλος υποψήφιος δήμαρχος με κριτήρια βέβαια την εντιμότητα, την επάρκεια για τη θέση του δημάρχου και τη γνώση των δημοτικών μας πραγμάτων

Ο κ. Κραουνάκης πρότεινε (χωρίς προηγούμενη συνεννόηση μαζί τους) να βολιδοσκοπηθούν οι εξής διακεκριμένοι συμπολίτες μας: ο κ. Φωτόπουλος Αθανάσιος, καθηγητής επί σειρά ετών στο Λύκειο Αγίας Βαρβάρας, μετέπειτα Καθηγητής Πανεπιστημίου και Πρόεδρος της Εταιρείας Ιστορικών Σπουδών επί του Νεοτέρου Ελληνισμού, ο κ. Γκούβαλης Γιάννης, οικονομολόγος, διακεκριμένος επιχειρηματίας, πρώην Αντιδήμαρχος και επί 8 έτη (1994-2002) επικεφαλής της μείζονος μειοψηφούσας παράταξης στο δήμο Αγίας Βαρβάρας και ο κ. Νικόπουλος Λεωνίδας, επί σειρά τετραετιών δημοτικός σύμβουλος και διαπρεπής καθηγητής μαθηματικών στην πόλη μας, ο οποίος συμμετέχει μεν στη δική μας παράταξη, αλλά και αυτός όπως και οι προηγούμενοι είχαν βολιδοσκοπηθεί στο παρελθόν ως υποψήφιοι δήμαρχοι από άλλες παρατάξεις.
Ο κ. Κραουνάκης δήλωσε επίσης ανοικτός και σε άλλες προτάσεις που θα γίνονταν από τους  επικεφαλής των άλλων παρατάξεων.

Από τους παραπάνω τρεις συνδημότες μας, το όνομα του κ. Γιάννη Γκούβαλη έτυχε μεγαλύτερης προσοχής από τους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων πλην όμως τελικά δεν επιτεύχθηκε συμφωνία, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό. Άλλο όνομα δεν ετέθη από τους άλλους επικεφαλής τουλάχιστον ως τελική καταληκτική πρόταση.
Η Ανεξάρτητη Παράταξη Πολιτών “ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ” θα συνεχίζει πάντα την προσπάθειά της για το καλό της πόλης της Αγίας Βαρβάρας και του λαού της, χωρίς να κατηγορεί, ούτε να επιρρίπτει ευθύνη σε κανένα ή καμία άλλη παράταξη της μειοψηφίας για τη μη ευόδωση του σκοπού της κοινής καθόδου στις εκλογές, δεδομένης της δυσκολίας του εγχειρήματος. Η αποδοχή της πρότασης για κοινή κάθοδο και οι προτάσεις της για τα συγκεκριμένα πρόσωπα ισχύουν για μας ακόμα. Η παράταξή μας θεωρεί ότι σε κάθε περίπτωση έχει αυξημένη ευθύνη και θα συνεχίσει να προσπαθεί για να προκύψει στις επικείμενες δημοτικές εκλογές δημοτική αρχή ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

 

[από ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24/01/2014]


.