ΠΟΙΟΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ Β΄ ΓΥΡΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ…


Ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Μιχάλης Νικητάκης και τα μέλη του συνδυασμού του «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ», αποφάσισαν ομόφωνα την στήριξη της επιλογής του κ. Θεόδωρου Βασιλάκου και του συνδυασμού του «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ» για τις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής 25ης Μαϊου, καθώς επήλθε συμφωνία σε προγραμματικό πλαίσιο.
Από εκεί και πέρα οι άλλες παρατάξεις της πόλης μας εξέδωσαν ανακοινώσεις, όπου λίγο – πολύ, καταδικάζουν το «κακό εκλογικό κλίμα», που επικράτησε την προηγούμενη Κυριακή στην πόλη μας, ενώ τηρούν στάση ουδετερότητας και προτείνουν στους ψηφοφόρους τους να ψηφίσουν κατά συνείδηση.
Ο τρίτος των εκλογών κ. Μιχάλης Γιάγκας, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ» στην ανακοίνωση του καταγγέλλει συμφέροντα, πρακτικές, εκβιασμούς, χρηματισμούς, τραμπουκισμούς που είχαν στόχο την μη ελεύθερη έκφραση των πολιτών και τονίζει ότι στις επαναληπτικές εκλογές της 25ης Μαϊου θα λειτουργήσει η ελεύθερη έκφραση και γνώμη των δημοτών της πόλης μας.
Η δημοτική παράταξη «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ» σε ανακοίνωση της κάνει λόγο για εικόνες ντροπής για την δημοκρατία και τον πολιτισμό της πολιτικής, που έζησε η πόλη μας την προηγούμενη Κυριακή στον α΄ γύρο των εκλογών και καλεί τους πολίτες της Αγίας Βαρβάρας στον β΄ γύρο να ψηφίσουν την Ρένα Δούρου στις Περιφερειακές, τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, ενώ για τις δημοτικές τονίζει ότι δεν επιλέγει και δεν προτείνει κάποιον από τους δύο υποψηφίους, τους οποίους καταδικάζει για τις πολιτικές τους.
Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» της πόλης μας  με ανακοίνωση της καλεί τα μέλη της, τους ψηφοφόρους της και τους πολίτες της Αγίας Βαρβάρας, να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, ενώ για τις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές ζήτησε να καταδικάσουν τις παρατάξεις που ακολούθησαν αντιλαϊκές πολιτικές, αλλά και αυτές που κατεβαίνουν ως ανεξάρτητες.
Τέλος, η «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» της κ. Νίκης Σιαραμπή με σχετική ανακοίνωση αφού κατήγγειλε ρουσφετολογία και μεσαιωνισμό στην πολιτική ζωή της Αγίας Βαρβάρας όσο αφορά τον α΄ γύρο των εκλογών, τόνισε ότι δεν χαλιναγωγεί τους ψηφοφόρους της πόλης και του συνδυασμού, αφήνοντας την ευθύνη επιλογής στον καθένα ξεχωριστά.
Μέχρι την στιγμή που γράφαμε αυτές τις σειρές δεν είχαμε κάποια επίσημη δήλωση ή, ανακοίνωση από την κ. Αλεξάνδρα Φέγγη και τον κ. Νίκο Γουρλά.


Παραθέτουμε τις σχετικές ανακοινώσεις: 

ΔΗΜ. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ» ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΓΚΑΣ

Ανακοίνωση


Συνδημότισσες, Συνδημότες.
Ξεκινήσαμε πριν μερικούς μήνες μια  προσπάθεια για να αλλάξουμε την πορεία του Δήμου Αγίας Βαρβάρας.
Δημιουργήσαμε ένα συνδυασμό με νέες αντιλήψεις και νέους ανθρώπους. Επαγγελθήκαμε το καινούργιο, το σύγχρονο, το διαφορετικό.  Αρνηθήκαμε δεσμεύσεις και εξαρτήσεις.
Καταθέσαμε το πρόγραμμά μας, τις θέσεις μας, τις αρχές μας, το ήθος και τη διάθεσή μας για κοινωνική προσφορά.
Δώσαμε ένα καθαρό και τίμιο προεκλογικό αγώνα με αξιοπρέπεια και σεβασμό στο δημότη και την προσωπικότητά του.
Θέλαμε και θέλουμε να δώσουμε νέα χαρακτηριστικά  στην Διοίκηση του Δήμου. Να ξεπεράσουμε τις αντιλήψεις και πρακτικές του παρελθόντος.
Ήλθαμε να αλλάξουμε και να διορθώσουμε πράγματα, καταστάσεις και νοοτροπίες.
Επιχειρήσαμε να αναστρέψουμε τη σημερινή πραγματικότητα της αναβλητικότητας, της αδράνειας και  της στασιμότητας και να οδηγήσουμε το Δήμο στην ανάπτυξη και την πρόοδο.
Ο στόχος μας δεν επιτεύχθηκε στη παρούσα φάση.
Είμαστε όμως περήφανοι και ηθικά νικητές γιατί η προσπάθειά μας αναγνωρίστηκε από όλη την κοινωνία του Δήμου Αγίας Βαρβάρας και ένα σημαντικό μέρος της, το 13%, μας τίμησε με την ψήφο του.
Το ποσοστό που πήραμε, με τις γνωστές σε όλους συνθήκες, χωρίς καμία βοήθεια από  μηχανισμούς, μας δίνει το δικαίωμα και τη δυνατότητα να συνεχίσουμε.  
Μέσα από τη θέση που μας επέλεξε ο λαός,  θα αγωνιστούμε τα επόμενα πέντε χρόνια, για την προώθηση των αντιλήψεών μας.  

Ευχαριστούμε  τους συνεργάτες  υποψήφιους Δημοτικούς συμβούλους για την προσπάθεια που κατέβαλαν κατά τη προεκλογική περίοδο για την επιτυχία του συνδυασμού.
Ευχαριστούμε  τις φίλες και τους φίλους  του συνδυασμού και της παράταξης «Αγία Βαρβάρα - ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ» για τη πολύτιμη συνεισφορά τους και
Ευχαριστούμε επίσης τους Δημότες που πίστεψαν σε μας και μας προτίμησαν με τη ψήφο τους.
Δηλώσουμε ότι θα είμαστε στο πλευρό τους καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μας για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Τα όσα διαδραματίστηκαν πριν και κατά τη διάρκεια των εκλογών της 18ης Μαΐου είναι προβολή μερικών στιγμιότυπων του μέλλοντος, στο παρόν.
Οργανωμένα συμφέροντα, παλαιοκομματικές πρακτικές, ανίερες συμμαχίες, πιέσεις, εκβιασμοί, χρηματισμοί, τραμπουκισμοί, απειλές κατά της ζωής και  συναλλαγές


ΔΗΜ. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ» - ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΚΗΤΑΚΗΣ

Ευχαριστούμε τους δημότες της Αγίας Βαρβάρας που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους στηρίζοντας τον συνδυασμό μας. Κατεβήκαμε σε αυτές τις εκλογές για πρώτη φορά έχοντας ένα όραμα, το καλό της πόλης. Είμαστε βέβαιοι ότι αν μας δινόταν η δυνατότητα να διοικήσουμε, το όραμα μας θα το κάναμε πραγματικότητα. Θα αγωνιζόμασταν να μηδενίσουμε την ανεργία, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας στο δήμο και νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.
Είχαμε δηλώσει ότι αν μας δινόταν η δυνατότητα να διοικήσουμε τον δήμο, ο συνδυασμός «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ-ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ», το πρώτο πράγμα που θα κάναμε θα ήταν να μιλήσουμε και με τους άλλους συνδυασμούς και να διοικήσουμε όλοι μαζί, για το καλό των δημοτών, για το καλό της πόλης μας. Η απόφαση των δημοτών με την ψήφο τους μας έδωσαν την δυνατότητα να είμαστε στην θέση της αντιπολίτευσης.
 
Οι 39 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τον συνδυασμό «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ» εξουσιοδοτήσαμε τον επικεφαλή του συνδυασμού μας Μιχάλη Νικητάκη όπως μας εκπροσωπήσει και να συζητήσει με Θοδωρή Βασιλάκο επικεφαλή του συνδυασμού «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ» και Γιώργο Καπλάνη επικεφαλή του συνδυασμού «Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ» οι οποίοι θα ζητήσουν την ψήφο των δημοτών στις 25 Μαΐου 2014 για να μπορέσουν να στηρίξουν την ανάπτυξη της πόλης και την ευημερία των πολιτών. Με αυτό το κριτήριο θεωρούμε ότι έχουμε υποχρέωση να μην μείνουμε αμέτοχοι για τους λόγους ότι δεν είμαστε αδιάφοροι, αλλά ενεργοί πολίτες και με το σύνθημα μας ότι μία θέση στον Δήμο δεν είναι επαγγελματική αποκατάσταση, αλλά κοινωνική προσφορά, πήραμε ομόφωνη απόφαση να προτείνουμε στους 2 συνδυασμούς αν επιθυμούν να υιοθετήσουν τα 4 μεγάλα έργα του συνδυασμού μας και να τα κάνουν πράξη.
Με αυτή την απόφαση πήρε την εντολή και συναντήθηκε ο επικεφαλής του συνδυασμού μας Μιχάλης Νικητάκης και μας ενημέρωσε για τις θέσεις που πήραν οι επικεφαλείς των συνδυασμών «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ» και «Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ».
 
Ο Θεόδωρος Βασιλάκος επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ» δήλωσε στον επικεφαλή του συνδυασμού μας Μιχάλη Νικητάκη ότι εάν οι δημότες της Αγίας Βαρβάρας του δώσουν την δυνατότητα να διοικήσει τον Δήμο, επιθυμεί να εντάξει στο πρόγραμμα του και να υλοποιήσει τα 4 μεγάλα έργα διότι τα βρίσκει καινοτόμα και ότι θα μπορέσουν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν την πόλη μας. Δεσμεύτηκε να κάνει άμεσα κάθε νόμιμη διαδικασία προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίηση τους. Δήλωσε επίσης ότι μπορούν από κοινού να υπογράψουν πρωτόκολλο καλής θελήσεως. Ζήτησε από τον Μιχάλη Νικητάκη επικεφαλή του συνδυασμού «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ-ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ» να κάνουν πράξη τα όσα δεσμεύτηκαν προεκλογικά, να δώσουν τον αγώνα για το καλό της πόλης και χρησιμοποίησε τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Μιχάλη Νικητάκη ότι όλοι πρέπει να γίνουμε μια οικογένεια , για το καλό της πόλης. Ο επικεφαλής του συνδυασμού μας Μιχάλης Νικητάκης του ζήτησε διαφάνεια στα οικονομικά του δήμου καθώς επίσης webt.v στο δημοτικό συμβούλιο έτσι ώστε οι δημότες να έχουν άμεση ενημέρωση. Ο Θεόδωρος Βασιλάκος δήλωσε ότι δεσμεύεται για όλα καθώς επίσης τα έχει εντάξει ήδη στο πρόγραμμα του και στις δεσμεύσεις του.
Στο ίδιο ερώτημα του επικεφαλή του συνδυασμού «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ» Μιχάλη Νικητάκη αν δέχεται να υιοθετήσει το πρόγραμμα μας, ο κύριος Καπλάνης δήλωσε ότι όσον αφορά το πάρκο ημερόβιων και νυκτόβιων πτηνών μπορούν να το στηρίξουν καθώς επίσης μπορούν να υιοθετήσουν την ανακατασκευή του πάρκου Μητέρα και τη δημιουργία σύγχρονου ποδηλατοδρόμου, ο οποίος δήλωσε ότι το έχει εντάξει στο πρόγραμμα τους. Δεν υιοθέτησε το πάρκο paintballστα Νταμάρια που για εμάς έχει μείζον σημασία, διότι και αυτό εντάσσεται στο σχολικό τουρισμό, στο χώρο αναψυχής και διασκέδασης (αναγνωρισιμότητα της πόλης) και είναι πηγή εσόδων για το δήμο. Η αιτιολογία της άρνησης ήταν ότι στο πρόγραμμα του έχει δεσμευτεί να δημιουργηθεί το θέατρο «Καμπανέλη» που είναι δέσμευση πάρα πολλών ετών. Όσον αφορά την άρνηση δημιουργίας δημοτικής αγοράς, το επιχείρημα του ήταν ότι έχει γίνει χρήση γης πολιτισμικού χαρακτήρα καθώς και ότι η δανειοδότηση από την τράπεζα έγινε με αυτό το χαρακτήρα.
 
Με κριτήριο ποιον συνδυασμό θα στηρίξει ο συνδυασμός μας τέθηκε σε ερώτημα αν πιστεύουμε στο πρόγραμμα μας,
Προχωρήσαμε σε ψηφοφορία, η απόφαση ήταν ομόφωνη, με απόλυτη πλειοψηφία στηρίζουμε το πρόγραμμα μας.
Το δεύτερο ερώτημα αν πρέπει να πάμε με κάποιον συνδυασμό που υιοθέτει και προτίθεται να στηρίξει εξ ολοκλήρου το πρόγραμμα μας,
Προχωρήσαμε σε ψηφοφορία, η απόφαση πάρθηκε με μεγάλη πλειοψηφία, πιστεύουμε ότι πρέπει να πάμε με συνδυασμό που υιοθέτει το πρόγραμμα μας .
Το τρίτο ερώτημα αν θα στηρίξουμε την υποψηφιότητα του Βασιλάκου Θεόδωρου, ο οποίος δεσμεύεται εξ ολοκλήρου για το πρόγραμμα μας
Προχωρήσαμε σε ψηφοφορία, η απόφαση ήταν 37 υπέρ στήριξης του Βασιλάκου και 2 απόντες.
Δίνουμε την εντολή στον επικεφαλή του συνδυασμού μας όπως δημοσιοποιήσει την απόφαση μας.
 
 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΚΗΤΑΚΗΣ
«ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ»
 
Πιστεύοντας ότι οι προθέσεις του επικεφαλή του συνδυασμού «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ» υποψήφιου δημάρχου Θεόδωρου Βασιλάκου είναι αγνές και με κριτήριο ότι επιθυμεί να στηρίξει άμεσα τα 4 μεγάλα έργα του προγράμματός μας, αποφασίσαμε να δώσουμε τον αγώνα στηρίζοντας στις 25 Μαΐου 2014 τον συνδυασμό του Θεόδωρου Βασιλάκου «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ».
 
Δεσμεύομαι για 5 χρόνια να τιμήσω την εμπιστοσύνη που έδειξαν οι δημότες της Αγίας Βαρβάρας στηρίζοντας με την ψήφο τους τον συνδυασμό μας δίνοντας μου την δυνατότητα να τους εκπροσωπώ στο δημοτικό συμβούλιο διεκδικώντας με κάθε τρόπο την ανάπτυξη της πόλης μας και την ευημερία των δημοτών της. Αυτή ήταν και η αιτία που με ανάγκασε να προτείνω την υιοθέτηση των 4 μεγάλων έργων του προγράμματος μας.
Δηλώνω επίσης ότι θα στηρίξω κάθε θετική προσπάθεια της διοίκησης που θα επιλέξουν οι δημότες της Αγίας Βαρβάρας ,θα ασκήσω σκληρή αντιπολίτευση σε όποιον λειτουργήσει εις βάρος της πόλης και θα υπερασπιστώ τα συμφέροντα της πόλης και των δημοτών της.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΣ,
ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ
 
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΔΗΜ. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Οι Κομματικές Οργανώσεις Βάσης του ΚΚΕ στην Αγία Βαρβάρα, χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τις λαϊκές οικογένειες, τη νεολαία της Αγίας Βαρβάρας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, τα ψηφοδέλτια με το γαρύφαλλο. Η σημαντική ενίσχυση της εκλογικής δύναμης του ΚΚΕ στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές στις 18 Μάη 2014, σε σχέση με το 2012, αποτελεί παρακαταθήκη για να σταθεί ο λαός μας την επόμενη μέρα, όρθιος και πιο ισχυρός
Μπροστά στην ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης που θα ακολουθήσει μετά τις εκλογές, έχουμε πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μας στην οργάνωση του αγώνα των εργαζόμενων και άνεργων, των αυτοαπασχολούμενων για να μπουν εμπόδια  στα νέα μέτρα, για να διεκδικήσουμε ανάσες ανακούφισης για τα καθημερινά, μικρά και μεγάλα λαϊκά προβλήματα. Οι δυνάμεις του ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» προς αυτή την κατεύθυνση θα αξιοποιήσουν τη συμμετοχή τους στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας και την Περιφέρεια.
Με την ίδια και μεγαλύτερη μαχητικότητα, με πείσμα απέναντι σε εκβιασμούς και αυταπάτες καλούμε τις λαϊκές γειτονιές στην Αγίας Βαρβάρα να ισχυροποιήσουν τη δύναμη του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές στις 25 Μάη. Μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά για να δυναμώσει η αντίσταση στα μνημόνια διαρκείας που επιβάλλει η ΕΕ και οι δυνάμεις που τη στηρίζουν.
Στους Δήμους και τις Περιφέρειες που η «Λαϊκή Συσπείρωση» δε συμμετέχει στο β' γύρο, όπως και στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας καλούμε το λαό, και όσους στήριξαν τους συνδυασμούς της, να κρίνουν και να ψηφίσουν με κριτήριο την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και των υποψηφίων τους, και εκεί που αυτοί οι συνδυασμοί εμφανίζονται με επίσημη στήριξη από τα κόμματα αυτά, και εκεί που εμφανίζονται ως «ανεξάρτητοι - υπερκομματικοί». Ο λαός να δείξει ότι επιλέγει έστω ένα μικρό εκλογικό βήμα απεγκλωβισμού από όλα τα κόμματα που στηρίζουν την εξουσία των μονοπωλίων και τα δεσμά της ΕΕ. Η καταδίκη της αντιλαϊκής συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ δεν κρίνεται μόνο με τη μη ψήφιση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, αλλά και με την απόρριψη της λογικής του «μικρότερου κακού» στο β' γύρο και στις ευρωεκλογές. Ο λαός δεν μπορεί να σύρεται στις κάλπες με βάση αποπροσανατολιστικά διλήμματα, εκβιασμούς, την τρομοκρατία και λόγω του εκλογικού νόμου για τους δύο γύρους, ο οποίος πρέπει να καταργηθεί.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ! ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΧΑΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ
Είναι ώρα επιλογής και ευθύνης για όλους. Όποιος και όποια δυσανασχετεί, αντιτάσσεται στα μέτρα της ΕΕ και των κομμάτων που τη στηρίζουν, προσβλέπει σε πολιτική προς όφελος του λαού, ανεξάρτητα από την επιλογή του στον α' γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, πρέπει να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ.
Τα κυβερνητικά κόμματα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ επενδύουν ξανά στο φόβο, στον εκβιασμό ότι αν καταψηφιστούν, η χώρα θα μπει σε περιπέτειες. Θέλουν να παγιδεύσουν το λαό στο σημερινό δρόμο που τα επόμενα χρόνια θα συνεχίσει τη λαϊκή χρεοκοπία. Λένε ψέματα, όταν υπόσχονται ανακούφιση μέσα από την έξοδο στις αγορές. Πάλι οι μεγαλοεπιχειρηματίες βγαίνουν κερδισμένοι και όχι ο λαός, που συνεχίζει να ματώνει στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της καπιταλιστικής ανάπτυξης.
Στα παλιά μνημόνια διαρκείας και στους μηχανισμούς επιτήρησης θα προστεθούν καινούργια. Αυτήν την αλήθεια κρύβει ο ΣΥΡΙΖΑ. Επενδύει στις ψεύτικες υποσχέσεις ότι η ΕΕ μπορεί να αλλάξει, ότι ο λαός μπορεί να κερδίσει χωρίς αντίσταση, σύγκρουση με τα δεσμά των μονοπωλίων, της ΕΕ.
Έπεσε πλέον και το τελευταίο «αριστερό» φύλλο συκής του ΣΥΡΙΖΑ. Αποτελούν δημαγωγία τα περί ανατροπής που λέει. Κανένας εργαζόμενος, ιδιαίτερα όσοι αισθάνονται αριστεροί, ριζοσπάστες, δεν πρέπει να εμπιστευθούν τον ΣΥΡΙΖΑ που ζητά συναίνεση, στηρίζει το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που έχουν ματοκυλίσει τους λαούς.
Απομονώνουμε τη ναζιστική Χρυσή Αυγή.
Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ θα σημάνει την καταδίκη των αντιλαϊκών πολιτικών, ενώ παράλληλα θα αποτελέσει και την αφετηρία, το ισχυρό όπλο που έχει ο λαός μας για να διεκδικήσει μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας, αλλά και ταυτόχρονα να ανοίξει το δρόμο για την ελπίδα και την προοπτική, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που κριτήριο θα έχει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων.
Ο εκλογικός νόμος με τον β’ γύρο νοθεύει την επιλογή του λαού. Το ΚΚΕ δεν υπόκυψε ούτε πρόκειται να υποκύψει σε διλήμματα και να επιλέγει κάθε φορά το μικρότερο κακό, που στο τέλος αποδεικνύεται είτε εξίσου, είτε χειρότερο κακό.
Στο Β’ γύρο στέλνουμε πιο δυνατό το μήνυμα που έστειλε στον πρώτο γύρο η "Λαϊκή Συσπείρωση", το μήνυμα καταδίκης των συνδυασμών και των κομμάτων που αποδέχονται τις δεσμεύσεις της ΕΕ, της κυβερνητικής πολιτικής, που στήριξαν με νύχια και με δόντια αυτές τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις στο Δήμο - Επιχείρηση. Στις ευρωεκλογές ενισχύουμε αποφασιστικά το ΚΚΕ.

  •  ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ
  •  ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΆΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΛΥΚΟΣΥΜΜΑΧΙΑ της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
  •  ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ - ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

ΔΗΜ. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ" - ΝΙΚΗ ΣΙΑΡΑΜΠΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΚ


Η Δημοτική Ενωτική Κίνηση (ΔΕΚ) θέλει καταρχήν να ευχαριστήσει όλους τους συμπολίτες μας που στήριξαν το συνδυασμό με οποιονδήποτε τρόπο και τον τίμησαν με την ψήφο τους. Θέλουμε να είμαστε άξιοι της εμπιστοσύνης σας. Ανεξαρτήτου αποτελέσματος και ποσοστών, μικρών ή μεγάλων, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την ίδια αγωνιστική πορεία, σταθεροί στις αρχές και τις θέσεις μας.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε όλους όσους επέλεξαν να διαβούν πολιτικά ορθή οδό και προτίμησαν έναν έντιμο και καθαρό προεκλογικό αγώνα. Οι αντίθετες πρακτικές δεν τιμούν κανέναν, πόσο μάλλον τον ψηφοφόρο που τις νομιμοποιεί.
Ως σοβαρά σκεπτόμενοι ψηφοφόροι μας επιλέξατε και μας δώσατε τη συγκεκριμένη εκλογική δύναμη, την οποία θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε κατά το μέγιστο δυνατό. Να ανεβάσουμε τον πήχυ της πολιτικής ζωής, ακόμα κι αν κάποιοι είναι ανέτοιμοι και ανώριμοι για τέτοιες αλλαγές. Δεν διαπραγματευόμαστε για κανένα λόγο το πολιτικό μας ήθος, όσο κι αν μας κοστίζει πολιτικά. Κατακρίνουμε και καταγγέλλουμε τη ρουσφετολογία και το μεσαιωνισμό στην πολιτική ζωή της μικρής μας πόλης.
Την ερχόμενη Κυριακή 25 Μαΐου καλούμαστε ξανά να ψηφίσουμε και να επιλέξουμε μεταξύ των δύο πρώτων παρατάξεων, του νυν δημάρχου κ. Καπλάνη και του πρώην αντιδημάρχου κ. Βασιλάκου. Απόφαση άκρως σημαντική και σοβαρή για το μέλλον της πόλης μας και των κατοίκων της.
Βασική μας αρχή είναι η ελευθερία της γνώμης και της ανεπηρέαστης ψήφου των πολιτών. Δεν πρόκειται να επιχειρήσουμε να χαλιναγωγήσουμε και να δημαγωγήσουμε κανέναν.
Οι δημότες οφείλουν να είναι σε θέση να κρίνουν τις αρχές, τη φερεγγυότητα, τις προγραμματικές θέσεις, τη στελέχωση και την πορεία των δυο δημοτικών παρατάξεων που πλειοψήφησαν και να καθορίσουν τη στάση τους. Η ευθύνη της ορθότερης επιλογής εναπόκειται σε όλους μας και στον καθένα ξεχωριστά. Ας πρυτανεύσει η λογική, η ευσυνειδησία και ας επικρατήσει σύνεση και ομαλές, απόλυτα δημοκρατικές εκλογικές διαδικασίες. Ο καθένας μας είναι απόλυτα ελεύθερος να ψηφίσει κατά συνείδηση, εκείνον που ανάμεσα στους δύο υποψηφίους δημάρχους, είναι πραγματικά πιο ικανός, άξιος και έντιμος για το καλό της πόλης, για το μέλλον των παιδιών μας.
Από την άλλη και οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι πρέπει να δεσμευτούν ότι το δημοτικό έργο θα προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς, πιο δυναμικά, πιο αποφασιστικά,με μεγαλύτερη διαφάνεια και αξιοκρατικά κριτήρια, συγκριτικά με το παρελθόν.
Η παράταξή μας είναι έτοιμη να προσφέρει τις υπηρεσίες της προς την κατεύθυνση αυτή, ανεξάρτητα από το ποιός θα εκλεγεί δήμαρχος για την επόμενη πενταετία.


Για τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Επικεφαλής
ΝΙΚΗ ΣΙΑΡΑΜΠΗ - ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΥ

Λάβαμε e-mail με την παρακάτω φωτογραφία όπου απεικονίζονται ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Κώστας Παϊτέρης (φωτ. Δεξιά) - ο οποίος στον Α΄ γύρο των εκλογών ήταν υποψήφιος του Μιχάλη Γιάγκα - μαζί με τον εξωδιοικητικό παράγοντα του Κεραυνού, Θανάση Λαζάρου (φωτ. Αριστερά), στο οποίο e-mail τονίζουν στο κεντρικό τίτλο ότι στηρίζουν στο Β΄ γύρο την υποψηφιότητα του Γ. Καπλάνη.