"ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ"

 

Ο Γιάννης Γκίκας υποψήφιος Δήμαρχος

 

 

"Δημιουργούμε μια καινούρια δημοτική παράταξη, πολυσυλλεκτική και πολυτασική, με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων με διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές αφετηρίες, παραστάσεις και θέσεις"

 

 

Η μη ανανέωση υποψηφιότητας του τέως Δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου στις επερχόμενες εκλογές, κλείνει παράλληλα και τον κύκλο της δημοτικής παράταξης με το όνομα «Ανθρώπινο Σύγχρονο Αιγάλεω» που ξεκίνησε το 1994 και σηματοδοτεί τη γέννηση μιας νέας παράταξης με το όνομα «Συμμαχία για το Αιγάλεω», αποτελούμενη από την πλειοψηφία των στελεχών της προηγούμενης παράταξης αλλά και πολιτών από διάφορους χώρους. Μετά από πληροφόρηση που έχουμε, προηγήθηκε συνάντηση των στελεχών (εξαιρουμένων όσων έχουν ήδη δηλώσει υποψηφιότητα) όπου και αποφασίσθηκε ομόφωνα ως ίσος μεταξύ ίσων να ηγηθεί της προσπάθειας αυτής, ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και επί σειρά ετών Αντιδήμαρχος και γνώστης της Αυτοδιοίκησης Γιάννης Γκίκας.

 

«Συμμαχία για το Αιγάλεω»

 

Ιδρυτική Διακήρυξη

 

  Η Ελλάδα διέρχεται μια σύνθετη και πολυεπίπεδη κρίση, πρωτόγνωρη για χώρα σε συνθήκες ειρήνης και μάλιστα σε μια εποχή κατά την οποία η πρόοδος της ανθρωπότητας σε πληθυντικούς τομείς διευκολύνει άλματα αντί να καταδικάζει σε τελμάτωση.

Η Ελλάδα, με ιστορική διαδρομή και διακριτή ταυτότητα που εξακολουθούν να συγκινούν και να αναγκάζουν τους υπόλοιπους λαούς της υφηλίου να κοντοστέκονται και να θυμούνται, μπορεί να αποτελέσει το παράδειγμα μιας χώρας που δοκιμάστηκε αλλά άντεξε.

            Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για της χώρας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει εκ των πραγμάτων πρωταγωνιστικό ρόλο. Επειδή είναι ο πλέον ανθρωποκεντρικός θεσμός της Πολιτείας μας, και επειδή η γειτονιά μας αποτελεί τον φυσικό χώρο σύνθεσης και συνεννόησης, πέρα από κομματικές, πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές.

            Μια Αυτοδιοίκηση ωστόσο που πληρώνει βαρύ τίμημα λόγω της κρίσης και των στρεβλώσεων της νέας αρχιτεκτονικής της διοικητικής δομής της. Με μειωμένους πόρους αλλά αυξημένες αρμοδιότητες. Και με τις αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν για να υποκαταστήσει το κενό της Πολιτείας όπου χρειάζεται, διορθώνοντας λάθη, παραλείψεις και υστερήσεις.

            Εμείς όμως είμαστε μαθημένοι στα δύσκολα. Στις δυσκολίες βγάζουμε τον καλύτερο εαυτό μας και ανακαλύπτουμε αστείρευτα αποθέματα εσωτερικής δύναμης και δυνατοτήτων.

            Δεν συμβιβαζόμαστε με τη μοιρολατρία. Δεν κοντοστεκόμαστε μπροστά στα προβλήματα. Δεν χάνουμε το πείσμα να δώσουμε την κοινή μάχη, για την υπέρβαση των κοινών δυσκολιών, με όραμα ένα καλύτερο, κοινό μέλλον.

            Στο Αιγάλεω, τη γειτονιά της καρδιάς μας, είναι αναπόφευκτη η γέννηση του καινούριου, του διαφορετικού, του σύγχρονου. Που θα εμπνεύσει, θα παρακινήσει, θα δώσει ερέθισμα σε πολίτες κάθε γενιάς, οι οποίοι διακρίνονται από τον ίδιο αξιακό κώδικα και αντιλαμβάνονται κάτω από κοινή οπτική του μέλλοντός μας, να ενεργοποιηθούν, να συμμετάσχουν στις διαδικασίες, να αποφασίσουν οι ίδιοι για το πώς θέλουμε τον τόπο μας, αντί να περιορίζονται σε ρόλο θεατή των εξελίξεων.

            Το Αιγάλεω χρειάζεται μια νέα, πλατιά και ισχυρή κοινωνική πλειοψηφία. Μια πολυσυλλεκτική συμμαχία με αξιακές προτεραιότητες τη Δημοκρατία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη, την Ενεργή Συμμετοχή.

            Έτσι, θα διεκδικήσουμε, θα απαιτήσουμε και θα πετύχουμε τα αυτονόητα για κάθε κοινωνία που σέβεται τον εαυτό της: Ποιότητα στις παρεχόμενες, προς τον πολίτη, υπηρεσίες. Διεκδίκηση των πόρων που προορίζονται για τον Δήμο μας αλλά και αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων προς όφελος του Δημότη, και της τοπικής οικονομίας με στόχο την τοπική ανάπτυξη.

            Στρατηγική επιδίωξή μας είναι η συνεργασία με εθνικό – τοπικούς – πολιτιστικούς συλλόγους, με αθλητικά σωματεία, με τους φορείς της πόλης μας, και φυσικά η δημιουργική εξωστρέφεια του Αιγάλεω αλλά και η εξωστρέφεια του Αιγάλεω σε συνεργασία με τους γειτονικούς δήμους της Δυτικής Αθήνας, τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ) της πόλης μας καθώς και τον εμπορικό της κόσμο.

            Η ανάπτυξη οργανωμένου δικτύου εθελοντισμού, που θα λειτουργεί παράλληλα με τις υπηρεσίες του Δήμου.

            Η συνεργασία με την Εκκλησία καθώς και με την εκπαιδευτική κοινότητα, για την προώθηση δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης, στην κατέυθυνση της στήριξης των ευπαθών ομάδων.

            Η οικολογική συνείδηση για την προστασία του πρασίνου σε μια καθαρά αστική και πυκνοδομημένη περιοχή. Η προστασία των αδέσποτων ζώων, με σεβασμό στην ευταξία και την καθαριότητα.

            Η ενίσχυση των αθλητικών υποδομών και της ιστορικής ομάδας του Αιγάλεω.

            Η ανάδειξη, αξιοποίηση και ενεργή συμμετοχή της νέας γενιάς στα κοινά, σε όλες τις κοινές δράσεις, με σεβασμό στους μεγαλύτερους και με την αξιοποίηση της εμπειρίας τους.

Φίλες και φίλοι,

            Η ατομική ευθύνη του καθενός μας για να πάρει το μέλλον στα χέρια του, έχει την ιστορική διάσταση ότι το μέλλον αυτό δεν μπορεί να περιμένει. Όπως δεν μπορεί να περιμένει και το Αιγάλεώ μας.

            Τώρα είναι η ώρα για να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, με αυτοπεποίθηση αλλά και απευθύνοντας κάλεσμα ενότητας και δημιουργίας σε όλες τις υγιείς δυνάμεις της πόλης μας.

            Δημιουργούμε μια καινούρια δημοτική παράταξη, πολυσυλλεκτική και πολυτασική, με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων με διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές αφετηρίες, παραστάσεις και θέσεις.           

            Μια δημοτική κίνηση συμμετοχική, όπου ρόλο και λόγο θα έχουν όχι μόνο ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος, όχι μόνο τα μέλη και στελέχη αλλά και ο κάθε πολίτης που αγκαλιάζει αυτή την προσπάθεια.

            Έτσι θα είναι στην πράξη όλοι ενεργοί πολίτες, με τεκμηριωμένη άποψη και παρεμβατική διάθεση για όσα συμβαίνουν γύρω μας.

            Η ανεξαρτησία της Κίνησής μας είναι αδιαπραγμάτευτη.

            Δεν απορρίπτουμε τα κόμματα και τον ρόλο τους στο δημοκρατικό μας πολίτευμα, δεν είμαστε όμως κόμμα, ούτε εσωκομματική τάση κάποιου κόμματος, ούτε μια κλειστή ομάδα.

            Πιστεύουμε στον ανθρώπινο χαρακτήρα της Αυτοδιοίκησης σε μια κοινωνία δικαιοσύνης, ισονομίας, ισοπολιτείας και ίσων ευκαιριών, και συστρατευόμαστε στην υλοποίηση κοινών στόχων και προοπτικών.

            Σε αυτή την προσπάθεια σας καλούμε να περπατήσουμε μαζί. Να γίνετε και εσείς κοινωνοί του οράματός μας, για ένα Αιγάλεω στην πρωτοβουλία της επόμενης Ελλάδας, όχι ουραγό ή στο περιθώριο. Έτσι θα διεκδικήσουμε το μέλλον που αξίζει σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο.