«Ήταν επόμενο να διαχωρίσω την θέση μου»

 

  Ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλής Δρούλιας που ηγείται της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» εξασφάλισε και επίσημα πλέον την έμπρακτη υποστήριξη του Τάσου Λυμπέρη, (ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΟΜΗΣΗΣ, πρ. πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου). Σαν άμεσο επακόλουθο της πολιτικής αυτής πρωτοβουλίας, η κίνηση του κ. Λυμπέρη «Νέα Εποχή για το Χαϊδάρι» συστρατεύθηκε ουσιαστικά με τον Ηρακλή Δρούλια, τροφοδοτώντας τον με πλειάδα εξεχόντων στελεχών της ενόψει των επικείμενων εκλογών.

  Σε επικοινωνία που είχε με την εφημερίδα μας, ο κύριος Λυμπέρης με αφορμή την-ενδεχομένως για κάποιους-απρόσμενη κίνηση του ξεκαθάρισε ρητώς την οπτική του για τα προεκλογικά τεκταινόμενα , ενώ μόνο… ασυνέπεια δεν προκύπτει από τον ψύχραιμο απολογισμό των ενεργειών του. Συγκεκριμένα μας δήλωσε : «Γνωρίζετε ότι προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να κρατήσω ενωμένη την παράταξη του Δημήτρη Μαραβέλια, ενώ ήδη είχαν αρχίσει να αποχωρούν στελέχη μας. Επιθυμούσα μια ακέραια παράταξη, της οποίας το πρόσωπο που θα ηγείτο, όφειλε να ανακύψει μέσω δημοκρατικών και πλήρως διαφανών διαδικασιών. Εφόσον αυτός ο στόχος υπονομεύτηκε από 2-3 γνωστά άτομα μέσα από την παράταξη, οι οποίοι επεδίωξαν διακαώς την ανάδειξη του κύριου Τάσου Χαλκιά με τον οποίο δεν έχω τίποτα προσωπικό, ήταν επόμενο να διαχωρίσω την θέση μου».

Σχετικά με το εάν για κάποιους αποτελεί «παράδοξη μετεγγραφή» η στήριξη στον Ηρ. Δρούλια με βάσει το κομματικό υπόβαθρο των δύο προσώπων, ο κύριος Λυμπέρης αντιτείνει ότι με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας διατηρεί μια χαλαρή σχέση, έχοντας στηρίξει τον Δ. Μαραβέλια το 2006 και έχοντας συνεργαστεί μαζί του το 2010.Πέραν τούτου, εξαίρει την ανάγκη εφαρμογής συγκεκριμένων προσωπικών κριτηρίων, μακριά από παλαιοκομματικές λογικές : «Ο Ηρακλής Δρούλιας είναι ένα συγκροτημένο και μορφωμένο άτομο και, επιτρέψτε μου, η πολύχρονη παρουσία μου σε έναν μεγάλο οργανισμό όπως είναι ο ΟΤΕ με ωθεί στο να ξεχωρίζω πρόσωπα των οποίων η εμπειρία στην διοίκηση να είναι αποδεδειγμένη και πολύτιμη».

Κλείνοντας την συζήτηση μας και ερωτώμενος σχετικά με την υποψηφιότητα του υιού του Δημήτρη Λυμπέρη υπό τον συνδυασμό του Ηρ. Δρούλια, τονίζει ότι αποτέλεσε «προσωπική απόφαση του ίδιου του γιου μου».