Ο Ανδρέας Μποζίκας απευθύνθηκε στους νέους με το ρόλο του δασκάλου, αλλά και του μαθητή!

Με την παρουσία τους τίμησαν ιδιαίτερα νέοι του Χαϊδαρίου το Συνδυασμό, μετά από πρόσκληση που τους έγινε για συζήτηση περί των προβλημάτων της πόλης και για τις δικές τους προτάσεις. Την έκπληξη των υποψηφίων προκάλεσε το ενδιαφέρον της νεολαίας, καθώς και το πλήθος των καινοτόμων ιδεών που έπεσαν στο τραπέζι.

Μέσα σε ένα φιλικό κλίμα, τέθηκαν θέματα, ανταλλάχθηκαν απόψεις και κατέληξαν όλοι μαζί στα βασικά αιτήματα που θα εισαχθούν τελικά στο προεκλογικό πρόγραμμα του Συνδυασμού «Ενώνουμε το Χαϊδάρι». Οι νέοι πρότειναν μεταξύ άλλων:

  • Δημιουργία γραφείου εύρεσης εργασίας.
  • Βοήθεια στους νέους επιχειρηματίες του Χαϊδαρίου με την κάλυψη μέρους των παγίων εξόδων.
  • Δημιουργία μαρίνας στο χώρο του Σκαραμαγκά.
  • Σωστή συντήρηση, διατήρηση και αξιοποίηση όλων των υπαρχόντων αθλητικών χώρων.
  • Περισσότερες εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες προσιτές με ελάχιστο ή μηδαμινό κόστος.

Μετά από αρκετή ώρα συζήτησης, ο ίδιος ο υποψήφιος Δήμαρχος Ανδρέας Μποζίκας, απευθύνθηκε στους νέους με το ρόλο του δασκάλου, αλλά και του μαθητή!

Μίλησε στη νεολαία για τις δυνατότητες που προσφέρει το ΕΣΠΑ στην καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, και τους ενημέρωσε για τα μελλοντικά προγράμματα και τις αλλαγές.
«Παιδιά, να μπαίνετε και να ενημερώνεστε. Ελάτε ρωτήστε μας! Να σας βοηθήσουμε! Υπάρχουν δυνατότητες, προγράμματα βιώσιμης ανάπτυξης που προσφέρουν θέσεις εργασίας! Ενεργοποιηθείτε, εσείς είστε το αύριο! Εμείς λειτουργούσαμε διαφορετικά…»

Αναφέρθηκε στη συνέχεια σε κατηργημένους, πλέον, θεσμούς που κάποτε κρατούσαν τη χαϊδαριώτικη νεολαία ενεργή, όπως το Τουρνουά του Δ.Α.Ο.Χ. «Τότε είχαμε κάτι που μας κρατούσε όλους ενωμένους σαν ομάδα, σαν οικογένεια. Όλο το χρόνο περιμέναμε αυτό το Τουρνουά! Μαζευόμασταν όλοι μαζί, μιλούσαμε, αθλούμασταν, καυγαδίζαμε, αλλά πάνω απ’ όλα είχαμε κάτι που μας κρατούσε ενωμένους, σαν ένα μεγάλο χωριό! Γνωρίζαμε ο ένας τον άλλον, ήμασταν όλοι φίλοι..»

Άκουσε τα προβλήματα που τους απασχολούν με προσοχή, ενημερώθηκε για τα αιτήματα της νέας γενιάς και εξέφρασε τη χαρά του για το ενδιαφέρον της. Δεσμεύτηκε λέγοντας: «Έχουμε ευθύνη απέναντι στους νέους. Πρέπει να κάνουμε ό, τι περνάει από το χέρι μας για να γίνουν οι ιδέες των παιδιών μας η καθημερινότητά τους!»