ΠΟΛΛΑ… ΚΙΛΑ ΜΠΑΛΑ

ΣΤΟ “ΧΙΩΤΙΚΟ” ΤΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ!

 

Από τα κορυφαία στέκια της Δυτικής Αθήνας, το παραδοσιακό καφενείο “Χιώτικο” στο Χαϊδάρι! Κόσμος και κοσμάκης, μικροί και μεγάλοι, συρρέουν από όλα τα μήκη και πλάτη της Αττικής, για έναν απλό καφέ και κουβέντα, ή, εκλεκτούς μεζέδες και ολίγον χαλαρότητα από την ρουτίνα της καθημερινότητας!

Το απόγευμα της Πέμπτης 30 Μαϊου 2024, στον φιλόξενο αίθριο χώρο του καταστήματος, ξεχώριζε το ποδοσφαιρικό παρεάκι, που βρέθηκε στο εν λόγω κατάστημα εστίασης, για να θυμηθούν παλιά, αλλά και τωρινά!

Πολλά, λοιπόν,… κιλά, μπάλα, που λέμε και στην ποδοσφαιρική διάλεκτο, για την παρέα, των εμβληματικών βετεράνων, Μπάμπη Σταυρόπουλου, Άρη Δαμιανίδη και Χρήστου Παπασπύρου, που ανέλυσαν όλα τα αθλητικά δρώμενα και μη!

Ο Αιγαλιώτης Μπάμπης Σταυρόπουλος με μεγάλη καριέρα σε Αιγάλεω, Ολυμπιακό, αλλά και παρουσία στην Εθνική Ελλάδας, ο εμβληματικός Άρης Δαμιανίδης με εξίσου σημαντική διαδρομή στην Α΄ Εθνική με Αιγάλεω, ΑΕΚ και Ολυμπιακό, ενώ ο Χρήστος Παπασπύρου, που φόρεσε την φανέλα του ιστορικού Πανελευσινιακού, άφησε εποχή ως καινοτόμος προπονητής σε πάγκους ιστορικών ομάδων εθνικών κατηγοριών.

Στην φώτο, από αριστερά, ο Χρήστος Παπασπύρου, ο Άρης Δαμιανίδης, ο εκ των ιδιοκτητών του “Χιώτικου” και καταγόμενος από το νησί, Σταμάτης Τσικής και ο Μπάμπης Σταυρόπουλος! (Για την ιστορία ο Μπάμπης Σταυρόπουλος ολοκλήρωσε την μεγάλη καριέρα του, το 1983 στον ΑΠΟ Χίου).