ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Σ. ΑΥΓΟΥΛΕΑ-ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ

Τα Εκπαιδευτήρια Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου, στο πλαίσιο των σεμιναρίων που πραγματοποιούν,  την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 19:00,  έχουν τη χαρά να φιλοξενούν τον κ. Χρήστο Σκαλούμπακα, Ειδικό Παιδαγωγό M. Ed., στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ομιλία του  με θέμα: «Η σύνδεση προβλημάτων μάθησης με τα προβλήματα συμπεριφοράς»

 «Πόσο συχνά τα προβλήματα μάθησης συνδέονται με τα προβλήματα συμπεριφοράς και αντίστροφα; Συχνά τείνουμε να αντιμετωπίζουμε τους δύο τομείς χωριστά, αλλά αυτό δεν μας διευκολύνει στην αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν στη σχολική τάξη».

 Μέσα από τη μελέτη τριών περιπτώσεων παιδιών με ανάλογες δυσκολίες, και το διάλογο που θα ακολουθήσει με γονείς και εκπαιδευτικούς,  θα  αναδειχθεί πώς οι δυσκολίες στους δύο τομείς είναι αρκετές φορές αλληλένδετες, καθώς και πώς πρέπει να αντιμετωπιστούν για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ο Χρήστος Σκαλούμπακας είναι Ειδικός Παιδαγωγός με πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ. Εργάζεται στο Νοσοκομείο Παίδων "Π. & Α. Κυριακού", Β' Παιδοψυχιατρικό τμήμα στη Μονάδα Διαταραχών Προσοχής, Υπερκινητικότητας και Μάθησης. Ασχολείται τα τελευταία 20 χρόνια με τις Δυσκολίες στη Μάθηση, τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) και τις γενικότερες δυσκολίες στη σχολική προσαρμογή με εκτενές συγγραφικό έργο. Είναι δημιουργός του τεστ ανίχνευσης μαθησιακών δυσκολιών ΛΑΜΔΑ, εργαλείου που χρησιμοποιείται πλέον από τις ιατροπαιδαγωγικές υπηρεσίες του ΥΠΕΠΘ και του Υπουργείου Υγείας. Είναι επίσης αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της ΔΕΠΥ και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων με Προβλήματα Συμπεριφοράς.