ΤΟ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ «ΦΩΛΙΑ»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ

 

 

Πλέον αγαπητός ο Μάκης Σκλαβενίτης στην πόλη της Αγίας Βαρβάρας και η είδηση της απώλειας του, σήμερα Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023, σκόρπισε απέραντη θλίψη.

Υπόδειγμα αδαμάντινου χαρακτήρα, αγέρωχος, ήρεμος, πάντα ευχάριστος στην παρέα, σαφής και παράλληλα ανοιχτός στις συζητήσεις του, από τις πλέον πνευματώδεις προσωπικότητες, με χιούμορ και εκφάνσεις υψηλής ποιότητας. Ένα άξιο τέκνο της Επτανησιακής επικράτειας.

Σίγουρα θα μας λείψει το αποτύπωμα του… ειδικά εκεί στο στέκι του, στο καφέ του Μαγαλιού, όπου, πέρα των άλλων, παρέδιδε… μαθήματα δηλωτής.

Καλό Ταξίδι, Μάκη!

 

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ "ΦΩΛΙΑΣ"

Σε ανάρτηση, από την οικογένεια της «ΦΩΛΙΑΣ», του επιτυχημένου δημιουργήματος του στον χώρο της εστίασης, στην Άνω Αγία Βαρβάρα, αναφέρονται τα εξής:

«Μετά λύπης σας ανακοινώνουμε ότι ο αγαπημένος σε όλους Μάκης απεβίωσε σήμερα! Πάλευε με την επάρατη νόσο για σχεδόν ενάμιση χρόνο και στάθηκε στο ύψος του μέχρι την τελευταία στιγμή!

Οι περισσότεροι τον ξέρετε ως ιδιοκτήτη της «Φωλιάς», αλλά θα θέλαμε να αναφέρουμε και κάποιες άλλες πτυχές της ζωής του.

Ο Γεράσιμος Σκλαβενίτης γεννήθηκε στο Βλυχό της Λευκάδας και σε νεαρή ηλικία μετακόμισε στην Αθήνα. Τοπογράφος Μηχανικός στο επάγγελμα εργαζόταν στη ΔΕΗ σε μάχιμη μονάδα που μετρούσε φράγματα. Παράλληλα από μικρή ηλικία με έμφυτο ταλέντο ξεκίνησε να ασχολείται με την τραγουδοποιία.

Χωρίς θεωρητικές μουσικές γνώσεις όταν ήταν ακόμη φοιτητής δούλευε τους στίχους, την μουσική και την ενορχήστρωση των τραγουδιών του στο δρόμο από το σπίτι του για την σχολή.

Σύντομα κάνει γνωριμίες με μουσικούς και κυκλοφορεί τα τραγούδια του σε 45αρια δισκάκια. Μάλιστα το τραγούδι "Γλάρε Φέρ' Την Αγάπη Μου" ήταν σήμα γνωστής  ραδιοφωνικής εκπομπής της εποχής για χρόνια!

Το Σεπτέμβριο του 1990 και ύστερα από 2 πολύ επιτυχημένες επιχειρήσεις στον τομέα πώλησης τροφίμων, θα ανοίξει η «Φωλιά». Ο στόχος του ήταν να δημιουργήσει ένα μουσικό σπίτι για αυτόν και την οικογένειά του, και όντως το κατάφερε. Και τα τρία του παιδιά φρόντισε από μικρή ηλικία να αγαπήσουν τη μουσική και να συμμετέχουν ενεργά από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του σε όλα του τα πόστα, χαρίζοντας τους το πολυτιμότερο μάθημα της ζωής, ότι χωρίς κόπο και σκληρή δουλειά δε γίνεται τίποτα!

Όντας κάτι πολύ αληθινό και γνήσιο γνώρισε την ανταπόκριση του κόσμου και αγάπησε το Μάκη για το τραγούδι, την ενέργεια, το χιούμορ και την ακεραιότητα του!

Καλλιτέχνης, Επιστήμονας, Επιχειρηματίας ήταν ο αγαπημένος σε όλους Μάκης, αλλά πάνω από όλα θα ήθελε όλοι να τον θυμούνται ως έναν πατέρα που έδωσε με τον καλύτερο τρόπο που μπορούσε την αγάπη του για την οικογένεια του!

Αυτό το Σάββατο η Φωλιά μας θα μείνει κλειστή παρόλο που επιθυμία του ήταν να μην υπάρξει καμία διακοπή.

Με εκτίμηση, Μαριάνθη, Φίλιππος, Απόστολος, Έλσα».