Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Βαρβάρας: 

Να μην κλείσει το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ 

ούτε στην Αγία Βαρβάρα

ούτε πουθενά

 

 

 

Επίσκεψη πραγματοποίησε κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγίας Βαρβάρας στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην πόλη μας, που έχει απομείνει με μια και μοναδική εργαζόμενη για να εξυπηρετεί τις ανάγκες μιας ολόκληρης πόλης.

 

Η μεγάλη απαξίωση και υποβάθμιση των ΕΛΤΑ διαχρονικά από τις κυβερνήσεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, εξυπηρετεί το σχέδιο για κλείσιμο και ιδιωτικοποίηση τους υλοποιώντας τη στρατηγική της ΕΕ για την απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς, ενώ εντατικοποιεί σε ακραίο βαθμό τις συνθήκες δουλειάς για τους εργαζόμενους που απομένουν, όπως συμβαίνει στην Αγία Βαρβάρα.

 

Από τις αρχές Ιουλίου σχεδιάζεται να κλείσουν 141 από τα 620 υποκαταστήματα ΕΛΤΑ σε όλη τη χώρα, 34 εκ των οποίων στην περιφέρεια Αττικής. Το κλείσιμο αυτών των υποκαταστημάτων, σύμφωνα με τη διοίκηση των ΕΛΤΑ, υπάγεται στην «ανάγκη αναδιοργάνωσης του δικτύου των υποκαταστημάτων», προκειμένου να διευκολυνθεί η ιδιωτικοποίησή τους και η παράδοσή τους σε «στρατηγικό επενδυτή».

Η απόφαση για «λουκέτο» λήφθηκε δίχως να υπολογίζονται οι ανάγκες για την εξυπηρέτηση των κατοίκων που εξυπηρετούν, παρέχοντας υπηρεσίες ταχυδρομικές, χρηματοοικονομικές και ταχυμεταφορών, που περιλαμβάνουν, ανάμεσα σε άλλα, πληρωμές συντάξεων, πληρωμές λογαριασμών Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας.

Εκτός από την υποβάθμιση των ταχυδρομικών υπηρεσιών για το κοινό, δυσμενείς είναι οι συνέπειες και για τους εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ, καθώς το μέλλον τους είναι ρευστό και έρχονται αντιμέτωποι με αλλαγές που επηρεάζουν αρνητικά τόσο την επαγγελματική, όσο και την προσωπική τους ζωή, ενώ με απόλυση κινδυνεύουν οι "ενοικιαζόμενοι" εργαζόμενοι.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε το θέμα και στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο και απαίτησε να μην κλείσει το υποκατάστημα ΕΛΤΑ της πόλης αλλά και να αναβαθμιστεί και να στελεχωθεί με επαρκές μόνιμο προσωπικό, για να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων για ταχυδρομικό έργο φθηνό και αξιόπιστο, προσβάσιμο από όλους.

Η τοποθέτηση του Δημάρχου κ. Μίχου στη συνεδρίαση, σε συνέχεια και της συνάντησης με τον διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΤΑ, επιβεβαιώνει ότι παρά τα κροκοδείλια δάκρυα συμφωνεί επί της ουσίας αδιαμαρτύρητα με τη λογική της πλήρης ιδιωτικοποίησης των ΕΛΤΑ και στο πλαίσιο της δήθεν εξυγίανσης του οργανισμού και της αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή, δηλαδή στη λογική που οδηγεί στο κλείσιμο του υποκαταστήματος στην Αγία Βαρβάρα.

Ενώ με το γνωστό δόγμα «τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει», μας καλεί επί της ουσίας να καταπιούμε αμάσητο άλλο ένα «λουκέτο», μετά το κλείσιμο τραπεζών, του Λοιμωδών, του ΙΚΑ κλπ που υποβαθμίζει περαιτέρω την ζωή των κατοίκων της Αγίας Βαρβάρας. Βέβαια για την αύξηση των τιμών που θα καλεστούν να πληρώσουν οι λαϊκές οικογένειες με την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ και για την περαιτέρω υποβάθμιση της πόλης, λέξη δεν βρήκε να πει ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, αλλά αντίθετα ήταν λαλίστατος στο να ψάξει να βρει τον ανάδοχο – ιδιώτη που θα αναλάβει το πρακτορείο των ΕΛΤΑ στην πόλη μας. Ποιο υποτακτικός στο κεφάλαιο, δεν γίνεται...

Η αφωνία της παράταξης του κ. Γιάγκα (ΠΑΣΟΚ), όπως και η μόνιμη απουσία από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, υποδηλώνουν συνενοχή εκτός της κοινής πολιτικής τους σε όλα τα βασικά θέματα που αφορούν το λαό της Αγίας Βαρβάρας.

Καλούμε τον λαό της Αγίας Βαρβάρας να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής και των «εκλεκτών» της που την στηρίζουν και εφαρμόζουν στους δήμους. Να προχωρήσουμε μαζί στον δρόμο του αγώνα και των διεκδικήσεων, χωρίς εκπτώσεις, βάζοντας μπροστά τις ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων.

Αγία Βαρβάρα, 26/10/2023