ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ 26ΧΡΟΝΗ

ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

 

 

Ένα νέο περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε ένα μακρύ κατάλογο περιστατικών βίας, αυτό της παραλίγο δολοφονίας 26χρονης συμπολίτισσάς μας από τον πρώην σύντροφό της. Αυτό το περιστατικό δεν αποτελεί “μεμονωμένη και ακραία συμπεριφορά “ ενός δράστη αλλά έχει τις ρίζες του στην κοινωνία της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, μιας κοινωνίας που έχει στο DNA της την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τον ανελέητο ανταγωνισμό, τον ατομισμό , τον εγωιστικό τρόπο ζωής και σκέψης.

Πάνω σε αυτό το έδαφος γεννιούνται και αναπαράγονται οι αποκρουστικές ιδέες, αξίες και  συμπεριφορές που υποτιμούν την προσωπικότητα και απαξιώνουν την ανθρώπινη ζωή που αντιμετωπίζουν την γυναίκα και το παιδί ως “ιδιοκτησία”. Πάνω σ΄αυτό το έδαφος αλλοτριώνονται και οι ίδιες οι οικογενειακές σχέσεις, οι σχέσεις μεταξύ των συζύγων. Σε αυτόν τον βούρκο  “ξεφυτρώνουν” οι δράστες , θεριεύει η ενδοοικογενειακή βία με θύματα κυρίως γυναίκες και παιδιά.

Τα περιστατικά αυτά δεν πρόκειται να αντιμετωπιστούν ριζικά αν δεν υπάρξει ολόπλευρη κοινωνική προστασία και στήριξη των γυναικών που, εκτός των άλλων , θα αποτρέπει τους δράστες να δρουν ανενόχλητοι.

Ασπίδα προστασίας για μας και τα παιδιά μας είναι η συλλογική οργανωμένη πάλη για τη γυναικεία ισοτιμία και τη χειραφέτηση για τη κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών μας στην εργασία , στην προστασία της μητρότητας και των παιδιών, στον δημιουργικό ελεύθερο χρόνο.

Στο δρόμο του συλλογικού αγώνα βρίσκουμε το κουράγιο , τη δύναμη, την αντοχή να αλλάξουμε τη ζωή μας μαχόμενες. Η οργή που δικαιολογημένα προκαλούν τα περιστατικά βίας, παρενόχλησης, κακοποίησης, μπορεί να μετατραπεί σε δύναμη οργάνωσης και διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών των γυναικών αλλά και των παιδιών.

Η οργή μας να γίνει δύναμη αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση και τη βία.

Διεκδικούμε:

  • Ένα ενιαίο και εκτεταμένο δίκτυο κρατικών κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για τη πρόληψη της βίας κατά των γυναικών και την ολόπλευρη και δωρεάν στήριξη των κακοποιημένων γυναικών. Χωρίς καμία εμπλοκή ΜΚΟ, ιδιωτών, εκκλησίας κ.λ.π με χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για όλες. Κοινωνική προστασία της μητρότητας και του γυναικείου οργανισμού και κάλυψη των αναγκών μας με δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας. Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων, των άνεργων γυναικών, των γυναικών από μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες, επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις

 

ΟΓΕ Αγίας Βαρβάρας