ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ  ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ

ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΔΗΚΕΑΒ

(ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

 

 

arxiki pano

 

Στάση εργασίας, συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο και πορεία προς την διασταύρωση της Ελευθερίου Βενιζέλου με την Μεγάλου Αλεξάνδρου πραγματοποίησαν οι 39 εργαζόμενοι της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αγίας Βαρβάρας, οι οποίοι εδώ και τρεις μήνες παραμένουν απλήρωτοι.

 

Παρακάτω παραθέτουμε σχετικές ανακοινώσεις των εργαζομένων και άλλων:

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ!


Δημότη & κάτοικε Αγίας Βαρβάρας,
Ωφελούμενε των κοινωνικών δομών
Σε ενημερώνουμε ότι οι εργαζόμενοι σε Παιδικούς Σταθμούς, ΚΑΠΗ, Βοήθεια στο Σπίτι, Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου
Συνεχίζουμε να παραμένουμε ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ για τρεις και πλέον μήνες με απόφαση στις 29/10/2014 των παρακάτω Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης του κ. Καπλάνη:
Κ.κ. Γρίβας, Καλή, Κολλιάκος, Κοσμίδου, Κουντούρης, Λεωτσάκος, Μπασόπουλος, Ντάβιος, Παγουρτζής, Πρεντάκης, Σαββίδης, Σαρόπουλος, Σιούτη, Χρυσάτζας
Δείχνοντας έτσι τη μεγάλη <<ευαισθησία>> τους για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους καταψηφίζοντας την πρόταση των εργαζομένων αλλά και των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων.

 

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ


1. Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.
2. Την μηνιαία καταβολή της μισθοδοσίας.


Οι μάσκες έπεσαν!

Για πόσο καιρό θα εργαζόμαστε κάτω από αυτές τις συνθήκες, χωρίς το δικαίωμα μιας αξιοπρεπούς ζωής;
Αν θέλουν κοινωνικές δομές και κοινωνικό έργο να κοιτάξουν πρώτα δίπλα τους, τους ανθρώπους που τις αναδεικνύουν και να σταματήσει η έπαρση της εξουσίας. Εκεί βρέθηκαν γιατί κάποιοι από εμάς τους επέλεξαν όχι για να εδραιωθούν σε μια καρέκλα αλλά να πάρουν αποφάσεις άξιες των περιστάσεων.
Η πολιτική αυτή διασπά σήμερα τους εργαζόμενους σε συμβασιούχους «απλήρωτους» και μόνιμους, αύριο σε ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) και μόνιμους. Ο εργαζόμενος δουλεύει για να πληρώνεται και αυτό απαιτούμαι και εμείς.


ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!
 ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΜΑΣ
 ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΉΡΙΞΗ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ


ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

 

 

DSC01214

 

DSC01198

 

DSC01201

 

DSC01204

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ           ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ

Αγία Βαρβάρα  30 Οκτωβρίου 2014


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 13ο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η «Λήψη απόφασης σχετικά με τον χρόνο απόδοσης των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους με σύμβαση έργου ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β.».
Το θέμα αφορά σε τριανταοκτώ (38) απλήρωτους επί τρείς (3) μήνες εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές (Παιδικοί Σταθμοί, Κ.Α.Π.Η., Βοήθεια στο Σπίτι, Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.)) και πολλούς ακόμη εργαζόμενους στις άλλες υπηρεσίες  του Δήμου, που προσφέρουν  καθημερινά, υπεύθυνα και αγόγγυστα τις υπηρεσίες τους  σε δημότες που έχουν ανάγκη φροντίδας  και κοινωνικής μέριμνας.
Παρά το γεγονός ότι θέμα έπρεπε να τεθεί και να συζητηθεί πρώτο στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία και των απλήρωτων εργαζόμενων, αφού το είχαν ζητήσει με έγγραφη αίτηση και οι ένδεκα (11) Δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, η δημοτική αρχή, δια του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, αρνήθηκε να το προτάξει και επιχείρησε να το αναβάλει επικαλούμενη την απουσία του Δημάρχου. Δεν τα κατάφερε.
Μετά από τρίωρη διαδικασία και αφού εμφανίστηκε ο Δήμαρχος συζητήθηκε το θέμα  για τέσσερις ώρες για να γίνει στο τέλος σαφές ότι δεν ήταν καθόλου στις προθέσεις του Δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας –παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις- η επίλυση του προβλήματος.
Δεν υπήρξε καμία δέσμευση ούτε για τον χρόνο πληρωμής ούτε για την μεταφορά των κοινωνικών  δομών και του προσωπικού που εργάζεται σ’ αυτές από τη ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β. στο Δήμο.
Μάλιστα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αρνήθηκε κατηγορηματικά να αναγνώσει την πρόταση της Δημοτικής αρχής, που ψήφισε η πλειοψηφία, με αποτέλεσμα να μην είναι σαφής η θέση της και ουσιαστικά να διαμορφωθεί σε κείμενο εκ των υστέρων. Το γεγονός αυτό οδήγησε σύσσωμη την αντιπολίτευση σε αποχώρηση από το Δημοτικό συμβούλιο και αφού είχε πλέον παρέλθει και η πρώτη πρωινή ώρα. Τα υπόλοιπα ιδιαίτερα σημαντικά θέματα, όπως το τεχνικό πρόγραμμα, οι όροι του δανείου από την τράπεζα Πειραιώς και η συγκρότηση επιτροπών, τα ψήφισε μόνη της η πλειοψηφία του Δήμου χωρίς διάλογο και εντός μισής περίπου ώρας.
Ο συνδυασμός «Αγία Βαρβάρα ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ» και ο επικεφαλής Δημοτικός Σύμβουλος Μιχάλης Γιάγκας κατήγγειλε στο Δημοτικό συμβούλιο και καταγγέλλει στο λαό της πόλης τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της Δημοτικής αρχής. Δηλώνει δε ότι θα συνεχίσει με τον ίδιο δυναμικό τρόπο την ανάδειξη των προβλημάτων και την επιδίωξη της λύσης των.

 

 

DSC01206

 

DSC01207

 

DSC01210

 

 

DSC01215

 

DSC01220

 

DSC01224

 

DSC01225

 

DSC01226

 

DSC01228

 

DSC01234

 

DSC01237

 

DSC01241

 

DSC01247

 

DSC01250

 

DSC01261

 

DSC01262

 

DSC01263

 

DSC01265

 

DSC01271

 

DSC01274

 

DSC01278

 

DSC01279

 

DSC01285

 

DSC01288

 

 

DSC01290

 

 

DSC01293

DSC01295

 

DSC01296

 

DSC01299

 

DSC01305

 

 

DSC01307