Η ΒΙΚΥ ΤΟ'ΣΚΑΣΕ!!!...

ΑΠΕΔΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ

Στις 6.30 το πρωϊ, σήμανε συναγερμός στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δρομοκαϊτειο όταν διαπιστώθηκε ό,τι η Βίκυ Σταμάτη (σύζυγος Τσοχατζόπουλου) έλειπε από το "καλά" φυλασσόμενο δωμάτιό της. Την απόδραση της κρατουμένης και ψυχολογικά διαταραγμένης κυρίας Σταμάτη, επιβεβαίωσε ο διοικητής του Ιδρύματος κ. Θεοδωράκης. Όπως είπε ο ίδιος, το δωμάτιό της φυλασσόταν επί 24ωρου βάσεως από δύο φρουρούς (ανά 8 ώρες άλλαζαν βάρδια)... όμως η απόδραση δεν έγινε από την είσοδο του δωματίου, αλλά από την μπαλκονόπορτα, που ήταν κλειδωμένη με ένα απλό λουκέτο!!! Το δωμάτιο κράτησής της, βρισκόταν στο ισόγειο του Νοσοκομείου και συνεπώς ήταν εύκολο για εκείνη να το σκάσει από εκεί.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Δρομοκαϊτειου, η κρατουμένη πιθανότατα να έφυγε από το μαντρότοιχο από το πίσω μέρος του ιδρύματος, προς την Αγία Βαρβάρα, λέγοντας παράλληλα ό,τι το ύψος του τοίχου είναι περίπου 3 μέτρα και χρειάζεται βοήθεια κάποιος για να τον περάσει... 

Οι συνθήκες κράτησης στο Νοσοκομείο δεν είναι αυτές των φυλακών, αποκαλύπτει ο κ. Θεοδωράκης, αφήνοντας παράλληλα ανοικτό το ενδεχόμενο η κ. Σταμάτη να βρίσκεται ακόμα στον περιβάλλοντα χώρο, αφού πρόκειται για μια τεράστια έκταση, που δεν μπορεί εύκολα να διερευνηθεί.

Η μητέρα της κ. Σταμάτη, μιλώντας στα ΜΜΕ, ανέφερε ό,τι η κόρη της βρισκόταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ενώ το προηγούμενο βράδυ είχε μιλήσει με το μικρό γιό της στο τηλέφωνο. Μάλιστα, η απογοήτευσή της ήταν ακόμα μεγαλύτερη, όταν δεν της επετράπει άδεια εξόδου της με απόφαση του δικαστικού συμβουλίου.

Για το θέμα διενεργείται ΕΔΕ από το Νοσοκομείο και για τους δύο εξωτερικούς φρουρούς.