leipsano-agiavarvara

ΤΟ ΙΕΡΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΕΝΕΤΙΑ

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Ημέρες ύψιστης θρησκευτικότητας θα διάγει ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας, με αφορμή την έλευση -από την Βενετία- του ιερού σκηνώματος της Αγίας Βαρβάρας (προς τιμήν της οποίας έλαβε το όνομά του ο Δήμος μας), στον ομώνυμο Ιερό Ναό της πόλης μας, όπου θα αποτελέσει τον τόπο προσκυνήματος από τις 10/5 έως τις 24/05. Αυτή η ιδιαίτερη εξέλιξη, προέκυψε μετά την θετική ανταπόκριση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο αίτημα της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (που έχει έδρα στην Αγία Βαρβάρα), με συνέπεια για πρώτη φορά μετά από 1.000 χρόνια, το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας να έρχεται στη χώρα μας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα το υποδεχθεί το απόγευμα της 10ης Μαΐου, ενώ η λάρνακα στην οποία φυλάσσεται το ιερό σκήνωμα, θα μεταφερθεί με υψηλές τιμές στον τόπο προσκυνήματος τον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας σε κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου. 

Καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής του ιερού σκηνώματος στον Ιερό Ναό της πόλης μας, θα τελούνται πρωϊνές και απογευματινές ακολουθίες, ενώ έχουν προγραμματιστεί αρκετές αγρυπνίες κατά τις οποίες θα ψάλλουν ονομαστοί μοναστηριακοί χοροί, όπως της Ιεράς Μονής Νταού Πεντέλης και της Ιεράς Μονής Θεομήτορος Ηλιουπόλεως.

Από αυτό το μεγάλο θρησκευτικό γεγονός, αναμένεται να συρρεύσουν στην πόλη μας για το ιερό προσκύνημα πιστοί απ' όλη την Ελλάδα.

Τέλος, να σημειώσουμε ό,τι το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας, έρχεται από την Βενετία, στο πλαίσιο των εορτασμών των 80 ετών από την ίδρυση της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.