Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

 

 

30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ!

mitsarxok

 

 

Τριάντα (30) χρόνια ακριβώς συμπληρώνονται σήμερα 8 Απριλίου 2020 από την νίκη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας (46,89% !!!, αλλά μόλις 150 έδρες) στην εκλογική αναμέτρηση της 8ης Απριλίου 1990.

Σε μία άλλη Ελλάδα τότε, ήταν λυσσαλέος ο προεκλογικός αγώνας στα τέλη της δεκαετίας του 80 – με τις τρεις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις το 1989 και το 1990 – για Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, όπου μετά από 9 χρόνια της ΝΔ στην αντιπολίτευση, ο φιλελεύθερος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης άλλαξε την ροή της πολιτικής ελληνικής ιστορίας.

Όργωσε τότε την Ελλάδα σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία, από άκρη σε άκρη, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και μέσα στο πρόγραμμα του ήταν η επίσκεψη και στον «μικρό» Δήμο της Αγίας Βαρβάρας με Δήμαρχο από το ΚΚΕ, τον αείμνηστο Μήτρο Σουλιμιώτη. Λαοθάλασσα υποδέχθηκε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στην Αγία Βαρβάρα, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Μήτρο Σουλιμιώτη στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης μας και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο κτίριο που βρισκόταν επί της οδού Αγίας Ελεούσης.

Από το αρχείο του Θεόδωρου Γουρνά (που είχε καλύψει φωτογραφικά τότε, σε ηλικία 16 ετών την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αγία Βαρβάρα), Συμβούλου Έκδοσης των εφημερίδων «Η Πόλη μας» (Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα, Χαϊδάρι, Κορυδαλλός), σας παραθέτουμε το υλικό, στην συμπλήρωση των 30 ετών από την νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

 

 

MITS1

 

 

MITS2

 

 

MITS3

 

 

MITS4

 

 

MITS5

 

 

MITS6

 

 

MITSARX

 

 

MITSOT

 

 

MITS7