Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πυροπροστασίας για το Χαϊδάρι

 

pyroprostasiaarxikh

 

 

Συνεδρίασε υπό την προεδρία του Δημάρχου Βαγγέλη Ντηνιακού το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (ΣΤΟ) Πυροπροστασίας του Δήμου Χαϊδαρίου. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Μαϊου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου και συμμετείχαν:

Η Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κα Κωνσταντίνα Χρονοπούλου, η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κα Μόρφη Σάββα, ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Μιχάλης Σελέκος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Άλκηστις Βίτσα και κ. Δημήτρης Αλεξάκης εκπροσωπώντας την παράταξη Πολίτες σε Δράση, ο επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Αγωνιστική Ενωτική Κίνηση κ. Κώστας Ασπρογέρακας, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Νικόλαος Καστρίτης, ο Διοικητής του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού κ. Γεώργιος Μπαλαούρας, ο Διοικητής του 10ου Πυροσβεστικού Σταθμού κ. Πέτρος Μπούγιας, ο Υποδιοικητής του 4ου Πυροσβεστικού Σταθμού Πειραιά κ. Σταύρος Καλιάμης, ο Αναπληρωτής Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Χαϊδαρίου κ. Γρηγόριος Παναγιωτόπουλος, ο εκπρόσωπος του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου Α’ κ. Κωνσταντίνος Κριαράς, ο υπεύθυνος Πυρασφάλειας του Ψ.Ν.Α. κ. Νικόλαος Σακκαγιάννης, ο εκπρόσωπος του Δασαρχείου Αιγάλεω κ. Νικόλαος Καλύβας, ο Αρχηγός του Συστήματος Προσκόπων Χαϊδαρίου κ. Στέφανος Φούκας, ο Προϊστάμενος των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του Διομήδειου Κήπου κ. Στυλιανός Σούλιος, ο πρόεδρος της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Αττικής κκ Μάνθος-Σωτήρης Ματθαίου, ο ΓΓ του Συλλόγου «Δαφναίος Απόλλων» κ. Γιάννης Χανιωτάκης, απόστρατος ανώτατος αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Κωνσταντίνος Φράγκος, και αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Χαϊδαρίου.

 

pyroprostasia2

 

Ο Δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός και η Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνα Χρονοπούλου αναφέρθηκαν στις ενέργειες του Δήμου για την ενίσχυση της πυρασφάλειας κατά τη φετινή θερινή περίοδο. Αυτές είναι μεταξύ άλλων: Η εγκατάσταση συστήματος ασύρματης επικοινωνίας των αρμόδιων φορέων. Η προμήθεια ενός υδροφόρου οχήματος και ενός επιπλέον οχήματος 4Χ4 στο οποίο θα τοποθετηθεί η συστοιχία πυρόσβεσης του Δήμου.

Παράλληλα, ο Δήμος προχωρά στη συγκρότηση Ομάδας Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας, για την οργάνωση των εθελοντών κατοίκων που δεν ανήκουν σε κάποιον από τους ήδη υπάρχοντες φορείς.

Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι όλων των φορέων προσδιόρισαν τη συμμετοχή που θα έχουν στην υλοποίηση του σχεδίου πυροπροστασίας της πόλης του Χαϊδαρίου και του περιαστικού πρασίνου. Κατά τη συζήτηση επισημάνθηκαν τα σημεία στην περιοχή του Δήμου όπου απαιτείται αυξημένη επαγρύπνηση και οι άμεσες παρεμβάσεις που απαιτείται να γίνουν.

 

pyroprostasia3

 

galaktompoureko-banner -01

 

pyroprostasia4

 

 

pyroprostasia5