ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΟ

ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΜΟΣΧΟΒΟΥΔΗ

ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΜΑΚΗ

 

Απέραντη θλίψη στο Χαϊδάρι, καθώς έφυγε από την ζωή «χτυπημένος» από την επάρατη νόσο, σε ηλικία 61 ετών, σήμερα Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023, ο γνωστός αγαπητός συμπολίτης μας, δημοσιογράφος και σύμβουλος επικοινωνίας, Μάκης Μοσχοβούδης.

Εξειδικευμένος στον νευραλγικό χώρο της αυτοδιοίκησης, ο Μάκης Μοσχοβούδης, είχε τεράστια διαδρομή, έχοντας αφήσει ισχυρό το αποτύπωμα του και σίγουρα αφήνει μεγάλο κενό.

Πρωτοποριακός, καινοτόμος, αλλά και οραματιστής, στον τρόπο σκέψης και δημιουργίας του, είχε διατελέσει ως Υπεύθυνος Γραφείων Τύπου και Σύμβουλος Επικοινωνίας, σε ΟΤΑ, κτλ., ενώ δημοσιογραφικό «τέκνο» του ήταν το επιτυχημένο, aftodioikisinews.gr

Πριν από λίγο, η μοναχοκόρη του, κ. Ελένη Μοσχοβούδη, ανήρτησε το συγκλονιστικό αντίο, για τον πατέρα της, Μάκη.

«Ο πατέρας μου Μάκης Μοσχοβούδης ήταν ένας αγωνιστής της ζωής. Ο καλύτερος άνθρωπος που ξέρω, το πρότυπο μου, το φως της ζωής μου, ο μεγαλύτερος μου έρωτας, ο δάσκαλός μου. Πάλεψε με την μεγαλύτερη σιωπηρή αξιοπρέπεια τον μεταστατικό καρκίνο, και έφυγε σήμερα το πρωί ξαφνικά από αυτόν, με τρόπο αναπάντεχο για όλους μας.

Μου δίδαξες πως το μεγαλύτερο κατόρθωμά μου, το πιο μαρξιστικό, το πιο χριστιανικό είναι να αγαπώ αλλήλους και να στέκομαι δίπλα στον πιο αδύναμο κρίκο αυτής της σάπιας κοινωνίας. Μπορώ να γράφω ώρες για εσένα, το πόσο σε λατρεύω, το τι θα μού λείψει, οι αγκαλιές μας, οι συγκρούσεις μας, οι φιλοσοφικές και πολιτικές μας συζητήσεις, τα πράσινά σου μάτια, ο Μίκης στη διαπασών, ο Μαρξ, ο Λένιν, το βαλς του Σοστακόβιτς, ο Μάριο Μπούξιν σου. Όλα. Το γέλιο σου, η φασαρία σου, τα κείμενά σου, τα γραπτά σου, το μεγαλείο της ψυχής σου. Δεν χωράνε εδώ μέσα, δε χωράνε πουθενά, ούτε σε χαρτί, ούτε στις μουσικές που γράφω, ούτε στις συναυλίες που θα κάνω δε χωράνε την αγάπη μου για σένα, τον πόνο μου, την απώλειά μου με αυτόν τον αναπάντεχο τρόπο. Είμαι συντρετριμμένη, δεν ξέρω πώς και πότε θα επανέλθω, χωρίς εσένα στο πλάι μου, μπαμπάκα μου. Φως μου. Μάτια μου. Ψυχή μου.

Θα πρέπει να σταματήσω να γράφω για το λόγο αυτό.

Την Δευτέρα στις 11.00 η ώρα το πρωί καλούμε στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, στην κεντρική πλατεία του Δήμου Μάνδρας, όλους τους ανθρώπους που σε αγαπούν, να παρευρεθούν για να σε αποχαιρετήσουμε για τη γειτονιά των μεγάλων και ωραίων ανθρώπων.

Σε αγαπώ. Με όλη την ψυχή μου.

Εγώ έτσι θα σε αποχαιρετήσω όρθιο, γλεντώντας, φιλοσοφώντας, γελώντας, βοηθώντας, δημιουργώντας, όπως έκανες πάντα.

Η μοναχοκόρη σου, Ελένη.

 

ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Η οικογένεια επιθυμεί αντί στεφάνων να δοθεί οικονομική βοήθεια στο Σύλλογο "Φλόγα -  Σύλλογος γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια" που θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.floga.org.gr/thelw-na-boh8hsw/kanw-dwrea/

Μπορείτε κι εσείς να στηρίξετε το έργο της Φλόγας με μια δωρεά. Τα χρήματά σας θα χρησιμοποιηθούν σε οργανωμένες δράσεις, ώστε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τη λειτουργία των ογκολογικών τμημάτων των παιδιατρικών νοσοκομείων και να βοηθούμε στην αντιμετώπιση του καρκίνου της παιδικής ηλικίας.

Με τραπεζική κατάθεση

Μπορείτε να κάνετε κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό της Φλόγας, ηλεκτρονικά ή σε κατάστημα, στους εξής IBAN:

Alpha Bank – GR8001401120112002002011686

Eurobank – GR6602600630000460100128261

Εθνική Τράπεζα – GR2501101920000019248000010

Τράπεζα Πειραιώς – GR6301720150005015020641423

Αφού ολοκληρώσετε την κατάθεση, συμπληρώστε το δελτίο δωρεάς για να λάβετε την απόδειξή σας, μέσα από τον προηγούμενο σύνδεσμο.

Η οικογένεια

Ελένη Μοσχοβούδη

Δήμητρα Πέππα

Ηλίας και Ανδρέας Θερμός