ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΙΜ

ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ (Γ΄ ΕΠΣΑ 2024-2025)

 

 

Ξεκίνησε η υλοποίηση του προγραμματισμού στον Αστέρα Χαϊδαρίου ενόψει της νέας σεζόν 2024-2025, όπου το εν λόγω σωματείο θα λάβει μέρος για 9η σερί σεζόν στην διοργάνωση του πρωταθλήματος της Γ΄ κατηγορίας της Αθήνας.

Να σημειώσουμε, ότι την σεζόν 2015-2016, ο σύλλογος στην πρώτη του παρουσία στα αθηναϊκά πρωταθλήματα, σε μια μεταβατική περίοδο, είχε αγωνιστεί στην Β΄ ΕΠΣΑ, όπου είχε “αναδειχθεί”, μέσω του καταστατικού του ΑΚΑΔΗΜΟΥ, του οποίου και αποτελεί συνέχεια του.

Πλέον ο Αστέρας Χαϊδαρίου, συνολικά και ιστορικά, τη νέα περίοδο, θα καταγράψει, 10 χρόνια ποδοσφαιρικής, αξιοπρεπής και αξιοπρόσεκτης παρουσίας.

Η διοίκηση, λοιπόν, του συλλόγου, υπό την Προεδρία της κ. Νίκης Κυριαζοπούλου, άρχισε την υλοποίηση – δημοσιοποίηση του πλάνου - τα τελευταία 24ωρα (μέσα Ιουλίου 2024) - από το τεχνικό τιμ του ανδρικού τμήματος, όπου ανανεώθηκε η συνεργασία με τον προπονητή Χρήστο Γιώτη, που θα καθίσει στον πάγκο της ομάδας για 6η σερί αγωνιστική περίοδο. Ο Χρήστος Γιώτης, είχε αναλάβει τα ηνία του αγωνιστικού τμήματος μεσούσης της σεζόν 2019-2020.

Αλλαγή προσώπων, έχουμε στο τεχνικό τιμ του Χρήστου Γιώτη, όπου ο Παναγιώτης Γκίλας, αναλαμβάνει πλέον καθήκοντα άμεσου συνεργάτη (Α΄ βοηθός προπονητή), ενώ προπονητής τερματοφυλάκων, θα είναι ο βετεράνος πορτιέρο, Γιάννης Κοντόπουλος.

Τα τελευταία χρόνια, οι δύο πλέον συνεργάτες του Χρήστου Γιώτη στο ανδρικό τμήμα, κατείχαν προπονητικά πόστα στις ακαδημίες του σωματείου, όπου παράλληλα συνεχίζουν και εκεί την αγαστή συνεργασία τους.

 

 

 

 

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΩΤΗΣ

Ο Χρήστος Γιώτης, βρίσκεται στην ποδοσφαιρική οικογένεια του Αστέρα Χαϊδαρίου, εδώ και 7 χρόνια, από το καλοκαίρι του 2017, όταν και ανέλαβε προπονητικό πόστο στις ακαδημίες του σωματείου, ενώ το καλοκαίρι του 2019, κλήθηκε από την διοίκηση, αναλαμβάνοντας το πόστο του Τεχνικού Διευθυντή, έχοντας υπό την επιμελητεία του, πρωτίστως τις υποδομές, ένα κομμάτι που λειτουργεί υποδειγματικά και στοχευμένα το χαϊδαριώτικο σωματείο. Σε αυτό το καίριο και νευραλγικό πόστο, ο Χρήστος Γιώτης, συνεχίζει έως σήμερα, όπου του πιστώνεται μεγάλο και σπουδαίο έργο με μεθοδικότητα, καθώς αρκετά από τα παιδιά των ακαδημιών έχουν πλαισιώσει την ανδρική ομάδα, ενώ νεαροί αθλητές των τμημάτων υποδομής, έχουν μετάσχει σε διεθνή τουρνουά της Ισπανίας, μιας και ο σύλλογος συνεργάζεται, επιτυχημένα, με το δίκτυο της Βαλένθια.

Στον πάγκο του ανδρικού τμήματος του Αστέρα Χαϊδαρίου, ο ικανότατος προπονητής, κάθισε μεσούσης της αγωνιστικής σεζόν 2019-2020, και πλέον είναι η 6η σεζόν που θα βρίσκεται στον πάγκο, στην διοργάνωση της Γ΄ ΕΠΣΑ.

Ο Χρήστος Γιώτης, ως ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής με τον ιστορικό Ατρόμητο Πειραιά, ενώ έχει παίξει ακόμη σε Ελλάς Ποντίων, ΑΠΕ Αγία Ελεούσα και Ν. Φάληρο.

Κάτοχος πτυχίου προπονητή κλίμακας UEFA B, ο Χρήστος Γιώτης, φοίτησε στο τμήμα Φυσικής Αγωγής του City Unity College, ενώ ως προπονητής τμημάτων υποδομών έχει θητεύσει στο δίκτυο σχολών της Άρσεναλ στην Ελλάδα, στον Ατρόμητο Πειραιά και τα τελευταία 7 χρόνια στον Αστέρα Χαϊδαρίου.

Επίσης, είναι από τους πλέον διαπιστευμένους τεχνικούς του δικτύου της Βαλένθια στην Ελλάδα, όπου μάλιστα εδώ και τέσσερα (4) συναπτά έτη, παρακολουθεί κάθε χρόνο στην Ισπανία, τα ειδικά διεθνή πολυήμερα σεμινάρια προπονητικής του Ιβηρικού συλλόγου.

Ξεχωριστή χρονική περίοδος για τον Χρήστο Γιώτη, ήταν μεγάλο διάστημα της σεζόν 2018-2019, όπου κοουτσάρισε τον ιστορικό Ατρόμητο Πειραιά στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.

Το ανδρικό τμήμα του Αστέρα Χαϊδαρίου, πλέον δηλαδή της Τεχνικής Διεύθυνσης των ακαδημιών, ο Χρήστος Γιώτης, το ανέλαβε στις 14 Ιανουαρίου 2020, διαδεχόμενος τον Γιάννη Κυπραίο.

Για πρώτη φορά στον πάγκο του σωματείου σε αγώνα της Γ΄ Αθήνας, κάθισε στις 19 Ιανουαρίου 2020, και πιο συγκεκριμένα στο ματς Ιώνες Π. Φαλήρου – Αστέρας Χαϊδαρίου 1-3.

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι ο Χρήστος Γιώτης είναι ο 4ος προπονητής που κάθεται στον πάγκο του Αστέρα Χαϊδαρίου, από την σεζόν 2016-2017, όταν και επίσημα ο σύλλογος ξεκίνησε να λαμβάνει μέρος στο πρωτάθλημα της Γ΄ ΕΠΣΑ. Ο Βασίλης Τσιάκαλος ήταν αρχικά για 1,5 χρόνο στην τεχνική ηγεσία, ακολούθησε ο Θανάσης Πατρικίδης που συνέχισε για 1,5 περίπου έτος, ενώ το καλοκαίρι του 2019 την τεχνική ηγεσία ανέλαβε ο Γιάννης Κυπραίος, που έμεινε στην ομάδα για 6 μήνες και τον διαδέχθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2020 ο Χρήστος Γιώτης.

Σε αυτή την παρουσία του στον πάγκο της ομάδας, ο Πειραιώτης τεχνικός, έχει κοουτσάρει τον Αστέρα Χαϊδαρίου σε 71 ματς πρωταθλήματος της Γ΄ ΕΠΣΑ, όπου έχει καταγράψει 29 νίκες, 8 ισοπαλίες και 34 ήττες με σύνολο τερμάτων 121-144.

 

 

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΙΛΑΣ

 

Ο Παναγιώτης Γκίλας, είναι εδώ και λίγα 24ωρα, ο άμεσος συνεργάτης του Χρήστου Γιώτη, στο ανδρικό τμήμα του Αστέρα Χαϊδαρίου.

Μεγάλη και αξιοπρόσεκτη η ποδοσφαιρική διαδρομή του Σαμιώτη, την καταγωγή, στόπερ, με σπουδαία και πολυποίκιλη γκάμα παραστάσεων, ακόμη και από εθνικές κατηγορίες.

Ο Παναγιώτης Γκίλας, γεννήθηκε το 1989 στην Σάμο, ξεκινώντας την ενασχόληση του στο ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες της Αναγέννησης Σάμου, αγωνιζόμενος με το ανδρικό τμήμα του συλλόγου στην Α΄ ΕΠΣΣ και πανηγυρίζοντας την άνοδο στην Δ΄ Εθνική, επίτευγμα που σημείωσε και με τον Πολυκράτη Σάμου. Αργότερα πήρε μεταγραφή στον Μανδραϊκό, όπου αγωνίστηκε στην Α΄ ΕΠΣΔΑ, και αργότερα επέστρεψε στο τόπο καταγωγής του, όπου φόρεσε τις φανέλες του ΑΟ Καρλοβασίου και της Ένωσης Σάμου.

Το 2010 έρχεται για μόνιμη εγκατάσταση στην Αττική και φοράει την φανέλα της Ελλάς Ποντίων στην Δ΄ Εθνική, όπως και στην Α΄ Πειραιά την σεζόν 2013-2014 καταγράφοντας 24 συμμετοχές και 4 γκολ.

Ακολούθως πάει στον Ήφαιστο Πειραιά, όπου στην Α΄ Πειραιά την χρονιά 2014-2015 παίζει 26 φορές και σημειώνει 7 γκολ, ενώ με την ίδια ομάδα στην Β΄ ΕΠΣΠ την σεζόν 2015-2016 αγωνίζεται σε 26 ματς και σκοράρει 6 φορές, πανηγυρίζοντας την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία. Με τον Ήφαιστο στην Α΄ Πειραιά την περίοδο 2016-2017 κατέγραψε 7 συμμετοχές (1 γκολ), όπως και την επόμενη περίοδο (2017-2018) στην ίδια κατηγορία, με την ίδια ομάδα, παίζοντας 12 ματς (1 γκολ).

Την αγωνιστική χρονιά 2018-2019 φόρεσε την φανέλα της Σπίθας Πειραιά στην Β΄ ΕΠΣΠ, όπου έπαιξε σε 24 αγώνες και σκόραρε 3 φορές. Την περίοδο 2019-2020 πήγε στους Αγίους Αναργύρους Ελευσίνας και την Α΄ ΕΠΣΔΑ.

Ακολουθεί ο Αστέρας Χαϊδαρίου, όπου στην… λειψή σεζόν, λόγω πανδημίας, 2020-2021 στην Γ΄ ΕΠΣΑ, παίζει σε 2 ματς, ενώ την σεζόν 2021-2022 με την ομάδα της πόλης μας, αγωνίστηκε 17 φορές και πέτυχε ένα (1) γκολ.

Την σεζόν 2022-2023 ο Παναγιώτης Γκίλας, έπαιξε σε 17 ματς της Γ΄ ΕΠΣΑ, και με έξι (6) γκολ που πέτυχε (σε αγώνες πρωταθλήματος), «μοιράσθηκε», την πρώτη θέση των σκόρερ της ομάδας με τον Έλτριοτ Χαλιλάϊ (6 γκολ σε 5 ματς).

Την σεζόν που ολοκληρώθηκε (2023-2024) ο Γκίλας, έπαιξε σε 10 ματς της Γ΄ Αθήνας με τον Αστέρα Χαϊδαρίου, σκόραρε μία (1) φορά, αλλά ένας τραυματισμός στο γόνατο, τον ανάγκασε να μην μπορέσει να βοηθά ποδοσφαιρικά, εντός τερέν.

Από το 2020, ο Παναγιώτης Γκίλας, είναι προπονητής στις ακαδημίες του Αστέρα Χαϊδαρίου, όπου και συνεχίζει αδιάλειπτα το έργο του, έχοντας παράλληλα αναλάβει και το πόστο του Υπεύθυνου Μεθοδολογίας στα αγωνιστικά τμήματα υποδομών του σωματείου, σύμφωνα με το πλάνο της VALENCIA CF.

Ο Παναγιώτης Γκίλας, είναι κάτοχος διπλώματος προπονητικής UEFA B και ήδη βρίσκεται στην 2η φάση για την απόκτηση του UEFA A.

Απόφοιτος της σχολής Προπονητών ποδοσφαίρου του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και διπλωματούχος αθλητικού μάνατζμεντ.

Επίσης, έχει παρακολουθήσει τον κύκλο σεμιναρίων και δράσεων «Πανεπιστήμιο Cambridge και FA Youth football coaching: developing creative players», ενώ είναι διαπιστευμένος Τεχνικός Ακαδημιών του Δικτύου της Βαλένθια στη ΝοτιοΑνατολική Ευρώπη, μεταβαίνοντας κάθε χρόνο στην Ισπανία για τα ετήσια διεθνή προπονητικά σεμινάρια της.

 

 

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βετεράνος, Εδεσσαίος, τερματοφύλακας, Γιάννης Κοντόπουλος, που ήδη είναι προπονητής στις ακαδημίες του Αστέρα Χαϊδαρίου από το 2022, έχει γεννηθεί στις 17 Φεβρουαρίου 1982.

Ξεκίνησε από τις ακαδημίες του ιστορικού Αλμωπού Αριδαίας, συνέχισε σε αυτές του Εθνικού Αρδαίας, ενώ επανήλθε αργότερα στην πρώτη του ομάδα, όπου φόρεσε την φανέλα της στις εθνικές κατηγορίες και πιο συγκεκριμένα σε αυτή της Δ΄ Εθνικής.

Με την «κάθοδο» του στην Αττική, φοράει αρχικά την φανέλα του Αετού Κορυδαλλού, από το 2013 έως το 2016, όπου μάλιστα την σεζόν 2015-2016 πανηγυρίζει το πρωτάθλημα της Α΄ Πειραιά και συμμετέχει αγωνιζόμενος με τους «κιτρινόμαυρους» στα μπαράζ ανόδου της ΕΠΟ για την Γ΄ Εθνική.

Συνεχίζει, ακολούθως, την ενεργό δράση με την ΑΕ Θύελλα / Αχιλλέας Κορυδαλλού (2016-2017), την Ελλάς Ποντίων (2017-2018), τον Ατρόμητο Κερατσινίου (2018-2020), τον Μαύρο Αετό / Ολυμπιάδα (2020-2021) και ολοκληρώνει την ποδοσφαιρική διαδρομή του στον Παννεαπολικό (2021-2022).

Έχει παρακολουθήσει κύκλους του μεταπτυχιακού προγράμματος «Προπονητική Αθλητικών Ακαδημιών». Ως προπονητής τερματοφυλάκων, έχει συνεργαστεί με τον Αετό Κορυδαλλού, την Ολυμπιάδα / Μαύρος Αετός, τον Παννεαπολικό, τον Θρίαμβο Χαϊδαρίου, ενώ πλέον εκτός του ανδρικού τμήματος του Αστέρα Χαϊδαρίου που ανέλαβε, θα είναι επίσης, για 3η σερί σεζόν στα τμήματα υποδομής.