Δήμος Χαϊδαρίου:

- Συνάντηση με τον Πρέσβη

της Παλαιστίνης

στην Παλαιστινιακή Πρεσβεία

 

 

 

 

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος επισκέφθηκε την Πρεσβεία της Παλαιστίνης το πρωί της Τρίτης 3 Σεπτεμβρίου, όπου τον υποδέχτηκε ο
Πρέσβης Γιούσεφ Ντόρκχομ.
 
Τον Δήμαρχο πλαισίωσαν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ναουάφ Δαουάχερ και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κατερίνα Βελέντζα.
 
Στην συνάντηση ο κ. Σελέκος εξέφρασε για ακόμα μια φορά την στήριξη και την αλληλεγγύη της Δημοτικής Αρχής Χαϊδαρίου προς τον Παλαιστινιακό λαό, ο οποίος όπως είπε είναι θύμα ενός διαρκούς εγκλήματος που διαπράττει το
Ισραήλ, το οποίο συνεχίζεται εδώ και δεκαετίες.
 
Υπενθύμισε πως η Δημοτική Αρχή έχει αναρτήσει εδώ και μήνες τη σημαία της Παλαιστίνης στην πρόσοψη του Δημαρχείου και η οποία παραμένει εκεί,όπως και ότι ο Δήμος Χαϊδαρίου έχει πραγματοποιήσει πολλές εκδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης. Τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό ο ελληνικός λαός να στηρίζει τον Παλαιστινιακό και να είναι αλληλέγγυος όχι μόνο για να σταματήσει η γενοκτονία που συντελείται, αλλά και για να απελευθερωθεί η Παλαιστίνη από το Ισραήλ και να αποκτήσει το δικό της κράτος, το οποίο είναι αναγνωρισμένο διεθνώς.
 
Ένα ρεύμα αλληλεγγύης που το βλέπουμε διαρκώς να δυναμώνει στη χώρα μας και πλέον σε πολλές συναυλίες, αγώνες και κάθε είδους εκδηλώσεις να υπάρχουν μηνύματα υπέρ της Παλαιστίνης.
 
Ανέφερε μάλιστα πως και ο ίδιος έχει επισκεφθεί την Παλαιστίνη και διαπίστωσε από κοντά τα όσα δεινά υπόκειται αυτός ο λαός, αλλά και τη
θέλησή του να συνεχίζει τον αγώνα μέχρι να νικήσει.
 
Από τη μεριά του ο Γιούσεφ Ντόρκχομ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη προς την Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου που όπως είπε είναι ένας καλός φίλος του Παλαιστινιακού λαού, κάτι που φάνηκε και από τη διάθεση να γίνει αυτή η συνάντηση και να συνεχιστεί η πολύ καλή συνεργασία. Όπως είπε, το να αναρτηθεί η σημαία είναι ακόμα ένα στοιχείο που δείχνει τους ισχυρούς
δεσμούς που υπάρχουν, σημειώνοντας παράλληλα πως Έλληνες και Παλαιστίνιοι συνδέονται με μια φιλία που «έρχεται» από πολύ παλιά.
 
Ανέφερε επίσης πως ο κατοχικός στρατός του Ισραήλ, εκτός από τη συνέχιση της γενοκτονίας στην Γάζα, βάζει πλέον στο στόχο και την Δυτική Όχθη και είναι σημαντικό ο κόσμος να μαθαίνει τι ακριβώς γίνεται και να εκφράζει την αλληλεγγύη του, όπως και κάνει σε μεγάλο βαθμό. Μάλιστα εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί το επόμενο διάστημα το Δημαρχείο Χαϊδαρίου και να δει και από κοντά την Παλαιστινιακή σημαία που έχει κρεμαστεί.
 
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν για ακόμα πιο στενή συνεργασία, στα πλαίσια της οποίας θα υπάρξει κοινός σχεδιασμός για εκδηλώσεις που θα προάγουν τη φιλία και την αλληλεγγύη μεταξύ των δύο λαών.