ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

 

 

 

Σάρκα και οστά έχει πάρει μόλις μέσα σε ένα μήνα το γυναικείο τμήμα ποδοσφαίρου των ακαδημιών του ΑΣΤΕΡΑ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ, έπειτα και από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από την Σμαράγδα Δεμπεγιώτου. Το τμήμα, που ξεκίνησε πέρυσι με πρωτοπόρο προπονητή τον κ. Γιάννη Κυπρίου, ο οποίος είχε την φαεινή ιδέα να το οργανώσει και άρχισε με «μαγιά» (6) αθλητριών, φέτος αναβαθμίστηκε από την διοίκηση της ομάδας, καθώς υπήρχε έντονο ενδιαφέρον από γονείς για τα κορίτσια τους. Επόμενη κίνηση ήταν η έλευση της εξαίρετης και ειδικής προπονήτριας Σμαράγδας Δεμπεγιώτου με τεράστια εμπειρία στον χώρο και μέσα σε αυτόν τον ένα μήνα ήδη ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ μετράει σύνολο 12 κοριτσιών ηλικίας από 11 έως 12 ετών, που μετέχουν κανονικά στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα προπονήσεων. Μάλιστα όπως επισημαίνουν η Σμαράγδα Δεμπεγιώτου και οι ιθύνοντες της διοίκησης ο αριθμός των αθλητριών θα μεγαλώσει το επόμενο αμέσως διάστημα, καθώς ήδη υπάρχουν προεγγραφές και διάφορα ειδικά δοκιμαστικά για κορίτσια ηλικίας από 7 έως 14 ετών.
Πέρα, όμως, από τις προπονήσεις, το γυναικείο τμήμα του Αστέρα Χαϊδαρίου, δίνει και αγώνες. Πολλές φορές τα κορίτσια του χαϊδαριώτικου σωματείου δίνουν οικογενειακά διπλά με τις αντίστοιχες ομάδες των αγοριών του συλλόγου, ενώ το περασμένο Σάββατο δόθηκε και ο πρώτος εκτός έδρας φιλικός αγώνας με το αντίστοιχο τμήμα κοριτσιών του Πήγασου Αγ. Διονυσίου, όπου ο Αστέρας κέρδισε με σκορ 4-2.
Η προπονήτρια της ομάδας κ. Δεμπεγιώτου είναι πολύ ευχαριστημένη από τις προσπάθειες των αθλητριών της και πιστεύει ότι η βελτίωση τους θα είναι ραγδαία. «Νομίζω ότι κάνουμε καλή και μεθοδευμένη δουλειά. Τα κορίτσια δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και παρά το νεαρό της ηλικίας τους μπαίνουν με φιλοδοξίες σε ένα άθλημα που μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν άγνωστο γι’ αυτά. Είμαι πεπεισμένη, όμως, ότι η βελτίωση τους θα είναι ραγδαία και περιμένω πολλά πράγματα από αυτές. Επίσης θέλω να τονίσω ότι ήρθα σε ένα οργανωμένο σωματείο, που έχει όλα τα εχέγγυα σε όλα τα επίπεδα για να δουλέψει ένας προπονητής απρόσκοπτα. Το γεγονός βέβαια ότι δίνουν ώθηση και στο γυναικείο ποδόσφαιρο αποδεικνύει ότι οι παράγοντες του Αστέρα Χαϊδαρίου διαθέτουν προοπτική, αλλά και αγάπη για αυτό που κάνουν. Τους ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνουν να δουλέψω και να δημιουργήσω μία νέα ομάδα ποδοσφαίρου από την αρχή», τόνισε η εν λόγω προπονήτρια.
Να σημειωθεί ότι το γυναικείο τμήμα των κοριτσιών του Αστέρα θα λάβει μέρος και σε τουρνουά εντός της Αττικής.
Από πλευράς διοίκησης η νέα αυτή ευχάριστη εξέλιξη με την μεγάλη προσέλευση αθλητριών στο γυναικείο τμήμα έχει αλλάξει τα δεδομένα και έτσι οι παράγοντες του σωματείου έχουν ήδη ξεκινήσει τις επαφές με ΕΠΟ και ΕΠΣΑ για την κατοχύρωση του νέου τμήματος.
Επίσης όσο αφορά την προπονήτρια κ. Σμαράγδα Δεμπεγιώτου να σημειώσουμε ότι είναι από τις πρωτοπόρους του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, έχει στεφθεί 6 φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας ως αθλήτρια και μάλιστα ως τερματοφύλακας στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής Γυναικών τα 20 χρόνια της καριέρας της έχει φορέσει την φανέλα των: Δόξα Πειραιά (1987-1995), Ήφαιστος Περιστερίου (1995-1997), Άρτεμις Δραπετσώνας (1998-1999), Αίγινα (1999-2002), Ήφαιστος Περιστερίου (2002-2004), Χαραυγή Κερατσινίου (2004-2006).
Η εν λόγω προπονήτρια κατέχει από το 2005 δίπλωμα UEFA B, το 2011 έλαβε πιστοποίηση εξειδίκευσης ως προπονητής τερματοφυλάκων από την FIFA, ενώ το 2013 ακολούθησε η πιστοποίηση εξειδίκευσης ως προπονητής γυναικείου ποδοσφαίρου από την FIFA. Επίσης έχει διατελέσει μέλος στην επιτροπή της ΕΠΟ για την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου και την καλύτερη διοργάνωση των πρωταθλημάτων τις περιόδους 2007-2008 και 2008-2009, όπως και σε επιτροπή της ομοσπονδίας για την γενικότερη αναβάθμιση του γυναικείου ποδοσφαίρου την περίοδο 2007-2008.
Ως προπονήτρια, την περίοδο 2004-2007 ήταν στον Αετό Κορυδαλλού (ακαδημίες αγοριών – κοριτσιών), το 2007-2008 ήταν στην Ένωση Απόλλωνα – Ακράτητου (Β΄ κατηγορία Γυναικών), το 2008-2009 στην Ελλάς Ποντίων (Β΄ κατηγορία Γυναικών – άνοδος), το 2009-2010 με την Ελλάς Ποντίων στην Α΄ κατηγορία, το 2014-2015, όπως και το 2015-2016 ήταν προπονήτρια τερματοφυλάκων στην Ελλάς Ποντίων (μέλος της σχολής ακαδημιών της ΑΕΚ), ενώ παράλληλα την σεζόν που πέρασε ήταν και προπονήτρια ποδοσφαίρου στον Αστέρα Γλυκών Νερών (μέλος της σχολής ακαδημιών του ΟΣΦΠ).
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Η γραμματεία λειτουργεί καθημερινά από τις 7-9μ.μ. στα γραφεία της ακαδημίας στο γήπεδο «Τάκης Χαραλαμπίδης» και στο γήπεδο παραπλεύρως του νοσοκομείου "Αττικόν".
Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι τα 6974 - 584662, 6949 - 780111 & 6936 - 111564.
Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί στη σελίδα στο Facebook και μέσω email.
Facebook: Α.Ο. Αστέρας Χαϊδαρίου
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.