Γέννησε στο «Αττικόν»

γυναίκα που έχει κορωνοϊό

 

 

toketos

 

Το παιδί και η μητέρα είναι καλά στην υγεία τους, ενώ έχει ληφθεί δείγμα από το νεογγέννητο προκειμένου να εξακριβωθεί αν είναι θετικό στον κορωνοϊό.

 

 

Στο Αττικόν νοσοκομείο καταγράφηκε ο πρώτος τοκετός γυναίκας που είχε διαγνωστεί θετική στον κορωνοϊό.

Όπως μας πληροφορεί το protothema.gr, για το περιστατικό, που αφορούσε σε γυναίκα σε κύηση από την ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου, που διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό, είχε σημάνει συναγερμός από τις προηγούμενες ημέρες.

Τελικά η νέα γυναίκα διακομίστηκε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης στο Αττικόν και υποβλήθηκε σε καισαρική τομή από τους γυναικολόγους.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, τόσο η μητέρα όσο και το νεογνό είναι σε καλή κατάσταση και νοσηλεύονται σε ειδικό χώρο απομόνωσης στο νοσοκομείο. Όπως προβλέπει το πρωτόκολλο από το νεογνό έχει ληφθεί δείγμα για να ελεγχθεί από τα εργαστήρια ώστε να διαπιστωθεί ότι δεν εχει μολυνθεί.

Η πιθανότητα να μεταδοθεί ο ιός στο έμβρυο από τη μητέρα είναι ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει την επιστημονική κοινότητα. Μέχρι στιγμής τα στοιχεία είναι πάρα πολύ λίγα, καθώς έχουν καταγραφεί μόλις 20 περιστατικά εγκύων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους.

Ευτυχώς όλα τα μωρά που γεννήθηκαν ήταν υγιή, δηλαδή δεν υπήρξε κάθετη μετάδοση του ιού μέσα στη μήτρα μέσω του πλακούντα.

 

 

πηγή: protothema.gr