ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

XAIDEP

 

 

 

 

Σε δεινή κατάσταση, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι επαγγελματίες της πόλης μας που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εστίασης και ευρύτερα με τις επιχειρήσεις Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.

Πολλά τα κλειστά καταστήματα, αλλά ακόμη πιο θολή η επόμενη μέρα για αυτές τις επιχειρήσεις, μετά την σταδιακή άρση των μέτρων που θα έρθουν, γεγονός που έχει κινητοποιήσει τους επαγγελματίες, προκειμένου να αντέξουν, να ορθοποδήσουν και να μπουν σε μία τροχιά κανονικότητας.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Σωματείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Χαϊδαρίου «Συνεργασία Χωρίς Χρώματα», έπειτα από αλλεπάλληλες συνδιασκέψεις των δεκάδων μελών του, θα ζητήσει επίσημα από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, να τεθεί θέμα προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ «η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων στήριξης και προστασίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Δήμο Χαϊδαρίου από τις επιπτώσεις του ιού COVID- 19».

 

Το Σωματείο των Επαγγελματιών ζητά να παρθούν τα εξής μέτρα, προκειμένου να στηριχθούν και να προστατευθούν οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος:

 

1. Απαλλαγή των Δημοτικών Τελών (ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας & φωτισμού) των καταστημάτων της πόλης από 01/03/2020 μέχρι 31/12/2020.

 

2. Απαλλαγή των καταστημάτων της πόλης από τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων από 01/03/2020 μέχρι 31/12/2020.

 

3. Άρση κατασχέσεων εις χήρας τρίτων από 01/03/2020 μέχρι 31/12/2020.

 

4. Μη απώλεια ρυθμίσεων οφειλών λόγω απώλειας δόσεων κατά την διάρκεια της πανδημίας.

 

5. Ένταξη παλαιών οφειλών αλλά και νέων εντός του 2020 σε νέα ρύθμιση από τον 01/2021 με μεγάλο αριθμό δόσεων.

KATLEZ