ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΤΣΑΜΠΑΣ:

Η ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ

- ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

 

tstsa par arxiki

 


Το εικονιζόμενο φρεάτιο υδροσυλλογής ομβρίων υδάτων βρίσκεται στο πλακόστρωτο του πεζόδρομου της Ιερού Λόχου στη συνοικία του Αη Γιώργη και παραμένει ακαθάριστο για περισσότερο από μια δεκαετία.

 

tsats parad 01

 

Η σχάρα του από την πολυετή έλλειψη συντήρησης έχει σκεπαστεί με χώμα από τα γύρω παρτέρια, το οποίο από την πολυκαιρία έχει κυριολεκτικά πετρώσει. Στο σημείο κάθε φορά μετά από την λειτουργία του αυτόματου ποτίσματος ή μετά από βροχόπτωση λιμνάζουν νερά, που στη συνέχεια πρασινίζουν και μαζί με το χώμα γίνονται βούρκος. Μόλις λίγα μέτρα πιο πέρα, μια μεγάλη λακκούβα βρίσκεται εκεί αλλά τόσα χρόνια προσφέροντας τα ίδιο θέαμα μαζί με ακόμη μια μικρότερη παραδίπλα.

 

tsats parad 03

 

tsats parad 04

 

 

tsats parad 05

 

 

tsats parad 06

 

 

tsats parad 07

 

tsats parad 08

 

 

Το συγκεκριμένο σημείο δεν είναι ερημικό, Αποτελεί καθημερινό πέρασμα από κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής. Μάλιστα υπάρχουν και παγκάκια υποδηλώνοντας ότι είναι και χώρος περιπάτου. Επίσης κατά μήκος της ευρύτερης έκτασης έχουν κατά καιρούς προκληθεί καταστρεπτικές πλημμύρες (ρέμα Αη Γιώργη). Ακριβώς δίπλα λειτουργούν δύο Νηπιαγωγεία και ένα γνωστό Σούπερ Μάρκετ με μεγάλη επισκεψιμότητα.
Παρά τις πολλές επισημάνσεις, που έχουν γίνει διαχρονικά, παρά την προτεραιότητα που επιβάλλεται για λόγους δημόσιας υγείας και ασφάλειας και παρά το ότι προβλεπόμενος χρόνος επίλυσης του προβλήματος είναι λιγότερο από 1 ημέρα, η κατάσταση αυτή συνεχίζεται επί 10 και πλέον χρόνια.
Η αντιπολίτευση, όταν ήταν στη διοίκηση του Δήμου τα προηγούμενα 8+5= 13 χρόνια, όχι μόνο δεν ενδιαφέρθηκε για το πρόβλημα, άλλα αντίθετα ήταν αυτή που επί των ημερών της δημιουργήθηκε, εξελίχθηκε και μονιμοποιήθηκε.
Η παραπάνω λεπτομερής περιγραφή δε γίνεται μόνο για να υπενθύμιση ένα ακόμη προβληματικό σημείο της πόλης άλλα για να απαντήσει και στο ερώτημα πως ο Δήμος μας από υπόδειγμα στους κόλπους της αυτοδιοίκησης πριν κάποια χρόνια, κατέληξε να γίνει αρνητικό παράδειγμα.
Η πρόσφατη αυτοψία του Δημάρχου με την παρουσία Αντιδημάρχων, Διευθυντών και Προϊσταμένων του Δήμου στον συγκεκριμένο αλλά και ευρύτερο χώρο επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της νέας διοίκησης για την επίλυση των προβλημάτων αλλά λύση ακόμη στο συγκεκριμένο σημείο δεν έχει δοθεί.
Παρά τις διορθωτικές προσπάθειες που γίνονται, όπως π.χ η βελτίωση της καθαριότητας, τα προβλήματα που κληρονομήθηκαν παραμένουν πολλά (πεζοδρόμια κατειλημμένα, πράσινο αφρόντιστο, παιδικές χαρές κλειστές, έλλειψη φωτισμού, φθαρμένοι δρόμοι, δημοτικά κτίρια εγκατελημένα, αστικός εξοπλισμός κατεστραμμένος, υποβαθμισμένοι αθλητικοί -πολιτιστικοί χώροι, εξάπλωση της αυθαιρεσίας κ.ά).
Η εντολή των Χαϊδαριωτών το 2019 ήταν η αλλαγή αυτής της απαξιωτικής για την πόλη κατάστασης Η ευθύνη της Διοίκησης είναι δεδομένη και το καθήκον των εργαζομένων στο Δήμο συγκεκριμένο. Αυτή η εντολή χωρίς υποχωρήσεις να γίνει σύντομα πράξη.

 

tsats parad 09

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΤΣΑΜΠΑΣ