ΤΣΑΤΣΑΜΠΑΣ: «…ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ

– ΧΘΕΣ - Η ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ Ε.Σ.Υ»

TSABPROT

 

Οι περισσότεροι τον γνωρίζουμε από την μεγάλη και πολύπειρη διαδρομή του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς είναι Δημοτικός Σύμβουλος Χαϊδαρίου από το 1998, αλλά ο κ. Δημήτρης Τσατσαμπάς (κεντρική φώτο), έχει ιδιαίτερη σχέση με τον Τομέα της Υγείας.

Ως Οικονομολόγος, έχει κάνει το μεταπτυχιακές σπουδές στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, ενώ κατά το παρελθόν διετέλεσε και Υποδιευθυντής στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Δυτικής Αθήνας.

Η χθεσινή συζήτηση – Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020 - στην Βουλή για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας, και ειδικά στον Τομέα της Δημόσιας Υγείας, ήταν η αφορμή για τον κ. Τσατσαμπά να εκφράσει, ως ενεργός πολίτης, δημόσια την άποψη του, όπου επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι εν μέσω τέτοιας πρωτόγνωρης κατάστασης, θα έπρεπε η Βουλή ομόφωνα να αποφασίσει γενναία έκτακτη χρηματοδότηση του Ε.Σ.Υ και παράλληλα να συσταθεί διακομματική επιτροπή για την σχετική διαχείριση.

Τονίζει συγκεκριμένα ο κ. Τσατσαμπάς:

«Το Δημόσιο σύστημα υγείας χρειάζεται κατεπειγόντως αποτελεσματική ενίσχυση σε προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές. Αυτό επιτυγχάνεται με γενναία έκτακτη χρηματοδότηση και άμεση απορρόφηση.

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι πράττει το καλύτερο, η αντιπολίτευση το διαψεύδει, όμως, η πραγματικότητα δεν περιμένει. Όλο και περισσότερες ζωές βρίσκονται στο έλεος της πανδημίας. Δεν είναι καιρός για αντιπαραθέσεις εντυπώσεων.

Μια ομόφωνη απόφαση της Βουλής για έκτακτη χρηματοδότηση του ΕΣΥ με σύσταση διακομματικής επιτροπής διαχείρισης της και με καθορισμένο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής σχεδίου για την κάλυψη των αναγκών, είναι αυτή την ώρα η επιθυμητή κοινωνικά, άλλα και ορθή πολιτικά πράξη».

Ο Δημήτρης Τσατσαμπάς γεννήθηκε στο Χαϊδάρι στη συνοικία του Αϊ-Γιώργη το 1961 και κατοικεί στη Γρηγορούσα.

Είναι Πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Πραγματοποίησε Μεταπτυχιακές σπουδές στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Εργάζεται στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Αγίας Βαρβάρας.

Έχει διατελέσει κατά το παρελθόν, Υποδιευθυντής του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Δυτικής Αθήνας, Σύμβουλος του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, μέλος του Δ.Σ. Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας, μέλος του Δ.Σ. Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου (1998-2006), Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Χαιδαρίου, ενώ είναι Ιδρυτικό μέλος του «Αθλητικού Ομίλου Θρίαμβος Χαϊδαρίου». Υπήρξε Υποψήφιος Δήμαρχος Χαϊδαρίου.

 

 

AKMONSA