ΠΡΩΤΟΣ ΕΞΕΛΕΓΗ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ

Ο ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΟΣΣΟΣ

 

Θριαμβευτικά, με 60% (!), επανεκλέχθηκε στην Προεδρία του ΣΕΓΑΣ, η Σοφία Σακοράφα, στις αρχαιρεσίες, που έλαβαν χώρα, 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2024.

Η πρώην Βουλευτής (όπως επίσης τ. Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος της Βουλής) και εμβληματική αθλήτρια του παρελθόντος (κάτοχος παγκοσμίου ρεκόρ στον ακοντισμό), με το 60%, απέσπασε την πλειοψηφία στο νέο ΔΣ, όπου από τον συνδυασμό της εξέλεξε και τους 20 συμβούλους.

Όσο αφορά τις άλλες παρατάξεις, ο γνωστός Διεθνολόγος Κωνσταντίνος Φίλης ήρθε δεύτερος με 55 ψήφους, ενώ ο δημοσιογράφος Γιάννης Νικολάου, ψηφίστηκε από 29 σωματεία. Η Σοφία Σακοράφα είχε αναλάβει την Προεδρία, της αρχαιότερης των Ομοσπονδιών, τον Μάρτιο του 2021.

Θριαμβευτική ήταν και η εκλογή του συμπολίτη μας, εμβληματικού παράγοντα του Κλασσικού Αθλητισμού, Θεόδωρου Βόσσου, ο οποίος ήρθε πρώτος, στην ψηφοφορία για τις τρεις (3) θέσεις της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Αναλυτικά η ψηφοφορία:

Βόσσος Θεόδωρος 141

Χαράλαμπος Γεωργακόπουλος 134

Ιορδανίδης Βασίλειος 121

Μαραβέλια Άννα 59

Σμυρνιώτου Αθανασία 39

Βάρβαρος Ευάγγελος 29

Οικονόμου Ιωάννης 28

Εξελέγησαν οι Βόσσος Θεόδωρος, Χαράλαμπος Γεωργακόπουλος και  Ιορδανίδης Βασίλειος. Ως αναπληρωματικοί εκλέχτηκαν οι Μαραβέλια Άννα και Οικονόμου Ιωάννης.

Σχετικά με το ΔΣ, ο Κώστας Κεντέρης πρώτευσε στη σταυροδοσία των υποψήφιων συμβούλων με 142, ενώ η Ολυμπιονίκης Τασούλα Κελεσίδου, που τον ακολούθησε με 129 ψήφους, εξελέγη πανηγυρικά στη θέση του εκπροσώπου του ΣΕΓΑΣ στην Ολυμπιακή Επιτροπή.

«Η εκλογική αναμέτρηση ολοκληρώθηκε. Από αύριο, όλοι μαζί – και το εννοώ με όλη τη δύναμη της ψυχής μου – σηκώνουμε ξανά τα μανίκια και παλεύουμε για ένα ακόμα καλύτερο αύριο, για να αποκτήσει το αγαπημένο μας άθλημα τη θέση που του αρμόζει στη συνείδηση των Ελλήνων φιλάθλων», τόνισε μεταξύ άλλων, μετά την επανεκλογή της η Σοφία Σακοράφα.

 

Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΟΣΣΟΣ

Ο αγαπητός συμπολίτης μας, κάτοικος Αγίας Βαρβάρας, Θεόδωρος Βόσσος, με καταγωγή από το Γύθειο Λακωνίας, ξεκίνησε την παραγοντική ενασχόληση του με τον αθλητισμό, πριν καμιά 40αριά χρόνια (όταν ακόμη τα ταρτάν ήταν χωμάτινα), από τον Πήγασο Κορυδαλλού, όπου ήταν αθλητές οι γιοι του, Βασίλης και Κώστας.

Θεωρείται από τους πρωτοπόρους παράγοντες των προαστίων μας, όταν τότε ο Κλασσικός Αθλητισμός, έψαχνε με το… κιάλι, νέα παιδιά, και κυριολεκτικά ο Θεόδωρος Βόσσος, ως άλλος “Ιεραπόστολος” είχε… οργώσει τις γειτονιές της Αττικής, για να φέρει νέα παιδιά κοντά στα αθλήματα και να ανακαλύψει ταλέντα, να ιδρυθούν νέα σωματεία, αλλά και να οργανωθούν, και να ανασυνταχθούν παλαιότεροι σύλλογοι.

Από τα πλέον, λοιπόν, έμπειρα στελέχη του κλασικού αθλητισμού με πρώτες δράσεις το 1985 στην Ένωση Δυτικής Αττικής, όπου και πρόσφερε τις υπηρεσίες του έως το 2004.

Μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ την περίοδο 1997-2016, διετέλεσε μεταξύ άλλων Αντιπρόεδρος επί μια 4ετία, Πρόεδρος σε επιτροπές Ανάπτυξης, Κριτών, Αγώνων και Διαγωνισμών.

Πρόεδρος της ΕΑΣ-ΣΕΓΑΣ Πειραιά & Νοτιοδυτικής Αττικής από το 2019 έως σήμερα, και μέλος του συλλόγου “Αστέρας 90 Αιγάλεω”.