ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ

 

Ο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ

 

 

 

Το μαρτύριο της… σταγόνας περνάει από χθες αργά το βράδυ Πέμπτης η ιστορική ομάδα μπάσκετ της πόλης μας, ο ΝΕΦΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ, καθώς σε διπλούς αγώνες μπαράζ κατάταξης / υποβιβασμού, που έδωσε με τους Κουκουβάουνες, βρίσκεται πλέον με την… πλάτη στον τοίχο και περιμένει την κατάταξη των αθηναϊκών ομάδων στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, προκειμένου να αποφύγει - έπειτα από αρκετά χρόνια – τον υποβιβασμό στην Γ΄ ΕΣΚΑ.
Ο ΝΕΦΟ Νικηφόρος, που είχε τερματίσει 11ος στον 1ο όμιλο της κατηγορίας του, στα μπαράζ κατάταξης / υποβιβασμού της Β΄ ΕΣΚΑ, έδωσε διπλούς αγώνες με τους Κουκουβάουνες, που είχαν τερματίσει 11οι στον 2ο όμιλο.
Την περασμένη εβδομάδα η ομάδα της πόλης μας κέρδισε στην Αγία Βαρβάρα με 64-58 (13-14, 25-22, 48-42, 64-58), ενώ χθες Πέμπτη ηττήθηκε εκτός έδρας με 65-55 (15-21, 38-32, 49-43, 65-55) , δηλαδή οι Κουκουβάουνες κέρδισαν με επιμέρους διαφορά τεσσάρων (4) πόντων.
Και τώρα πάμε στα σενάρια για τους υποβιβασμούς των ομάδων στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ. Όλα στην Αθήνα κρίνονται από το πόσες ομάδες της δικιά μας Ένωσης (ΕΣΚΑ) πέφτουν από το Εθνικό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής (πράγμα που σημαίνει… ντόμινο στις κατηγορίες της ΕΣΚΑ) και φέτος ειδικά δεν είναι, όπως δείχνουν τα πράγματα, καλή σεζόν για τα σωματεία μας στην Γ΄ Εθνική. Δηλαδή από τους 2 ομίλους της Γ΄ Εθνικής ήδη έχει πέσει ο Προμηθέας Χαλανδρίου, ενώ αγώνες… φωτιά δίνουν η Πεύκη, ο Άρης Πετρούπολης και η Νίκη Αμαρουσίου, που είναι χαμηλά στην βαθμολογία. Το πιο θετικό σενάριο για να γλιτώσει ο ΝΕΦΟ Νικηφόρος, είναι από τις τρεις προηγούμενες που αναφέραμε, να πέσει η μία, ενώ σε περίπτωση που υποβιβαστεί και δεύτερη, τότε… μαύρα τα μαντάτα. Η Γ΄ Εθνική έχει ακόμη 2 αγωνιστικές και ο ΝΕΦΟ Νικηφόρος θα πρέπει να περιμένει μέχρι τις 21 Μαϊου, που ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα. Το μαρτύριο της σταγόνας…