ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ Ο ΦΗΜΙΣΜΕΝΟΣ ΧΑΛΒΑΣ

ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΧΙΝΙ ΤΟΥ “Μ. ΚΟΣΜΙΔΗ”

 

Τεράστιο και ιστορικό όνομα στην ελληνική επικράτεια και ειδικά στον τομέα του ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΧΑΛΒΑ (και του ταχινιού), η φημισμένη Παραδοσιακή Χαλβαδοποιϊα «Μ. ΚΟΣΜΙΔΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ» (με παράδοση από το 1922!), που εδρεύει στα Δυτικά προάστια – στην Αγία Βαρβάρα – αλλά προ πολλού έχει ξεπεράσει τα… στενά γεωγραφικά όρια μας και με την επιχειρηματική εξωστρέφεια των ιδιοκτητών της εταιρείας, κ.κ. Μιχάλη Κοσμίδη, Ηλία Σιμάκου, βρίσκεται παντού στον πλανήτη.

Η Παραδοσιακή Χαλβαδοποιϊα «Μ. ΚΟΣΜΙΔΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ», την τελευταία δεκαετία, δεν λείπει από τα μεγάλα παγκόσμια… ραντεβού, και φυσικά έδωσε το παρών, στην κορυφαία Διεθνή Έκθεση Τροφίμων SIAL 2024, που έλαβε χώρα από τις 19 έως τις 23 Οκτωβρίου 2024 στο Εκθεσιακό Πάρκο PARIS NORD VILLEPINTE, στο Παρίσι της Γαλλίας.

Μια κορυφαία παγκοσμίως Έκθεση, που διοργανώνεται κάθε δύο (2) χρόνια και φέρνει σε επαφή παραγωγούς και αγοραστές από όλο τον κόσμο. Πρόκειται για το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός στο χώρο των τροφίμων, που αναδεικνύει τις τάσεις και τις καινοτομίες, που διαμορφώνουν την βιομηχανία τροφίμων του αύριο.

Η “Sial Paris”, με ιστορία εξήντα (60) χρόνων και περισσότερους από 265.000 επισκέπτες που προέρχονται από 200 χώρες, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και ποτών παγκοσμίως, που διαμορφώνουν τη βιομηχανία τροφίμων του μέλλοντος και παρέχοντας πολύτιμες ευκαιρίες για εμπορικές συμφωνίες για εκπροσώπους της παγκόσμιας αγοράς.

Η εταιρεία «Μ. ΚΟΣΜΙΔΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ» παρέθεσε στο εκθετήριο της όλα τα προϊόντα της από τον πλούσιο κατάλογο της και πιο συγκεκριμένα: Χειροποίητος Χαλβάς χύμα, Χειροποίητος Χαλβάς σε συσκευασία, Ταχίνι, Γλυκά Κουταλιού, Μαρμελάδες, Λουκούμια, Παστέλια, Σιροπιαστά Γλυκά, Διάφορα Παραδοσιακά και Εποχιακά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΧΑΡΔΑΛΙΑ
ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ "Μ. ΚΟΣΜΙΔΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ"

Στην Διεθνή αυτή Έκθεση συμμετείχε και η Περιφέρεια Αττικής με δικό της περίπτερο, ενώ το εκθεσιακό χώρο της Παραδοσιακής Χαλβαδοποιϊας «Μ. ΚΟΣΜΙΔΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ», επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Νίκος Χαρδαλιάς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της “Enterprise Greece” (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου του Υπουργείου Εξωτερικών), κ. Μαρίνος Γιαννόπουλος, και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Κλεάνθης Βαρελάς, τους οποίους υποδέχθηκαν οι κ.κ. Κοσμίδης, Σιμάκου, έχοντας την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για εμπορικά θέματα, ενώ τους προσέφεραν και δοκίμασαν τα περίφημα προϊόντα της Χαλβαδοποιϊας, όπως Χαλβά, Ταχίνι, κτλ.

 

 

 

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Σε δήλωση του ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Η διεθνής αγροτοδιατροφική έκθεση «Sial Paris 2024»,  προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες για νέες συνεργασίες και εμπορικές συμφωνίες υψηλής αξίας. Στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής, συμμετέχουν σημαντικές  επιχειρήσεις του Λεκανοπεδίου οι οποίες προβάλλουν τη δημιουργικότητα και την καινοτομία, που χαρακτηρίζουν την παραγωγή του λεκανοπεδίου μας.

Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει δυναμικά να προβάλλει τα εξαιρετικά προϊόντα της, ενισχύοντας με σχέδιο και στοχευμένες πρωτοβουλίες την επιχειρηματική εξωστρέφεια της περιοχής μας. Με τέτοιες συνεργασίες και συμμετοχές αποδεικνύουμε ότι η Αττική μπορεί και πρέπει να πρωταγωνιστήσει στις διεθνείς αγορές, όπως αρμόζει στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας. Στηρίζουμε έμπρακτα τους παραγωγούς μας, γιατί είμαστε βέβαιοι πως τα προϊόντα μας έχουν τη δύναμη να διακριθούν διεθνώς και να γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής εξωστρέφειας».

 

 

Η ΧΑΛΒΑΔΟΠΟΙΪΑ “Μ. ΚΟΣΜΙΔΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ”

Η ιστορία της εταιρείας πάει πολύ πίσω! Ο παππούς Μιχάλης Κοσμίδης διατηρούσε εργαστήριο ζαχαροπλαστικής στη περιοχή Πέραν της Κωνσταντινούπολης. Ήταν γνωστός για τα γευστικά και ποιοτικά γλυκά του. Το 1922 μετά την Μικρασιατική καταστροφή ήρθε στον Πειραιά και δημιούργησε ένα μικρό εργαστήριο όπου έφτιαχνε όλες τις λησμονημένες γεύσεις από την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Γρήγορα έγινε γνωστός στην ευρύτερη περιοχή για την ποιότητα και νοστιμιά των γλυκών του. Έφτιαχνε χαλβάδες, λουκούμια, τουλούμπες, κουραμπιέδες, μελομακάρονα και διάφορα άλλα είδη τα οποία πούλαγε στον Πειραιά και κυρίως στης περιοχές γύρω από το λιμάνι. Στην συνέχεια ο ένας του γιος Ευμόρφιος Κοσμίδης ξεχώρισε για της ικανότητες του και κατάφερε όταν αποσύρθηκε ο πατέρας του με το μεράκι του και την αγάπη του για την τέχνη που διδάχτηκε, να συνδέσει το όνομα του με τον χαλβά και τα χειροποίητα προϊόντα Πανελλαδικά, κρατώντας τις μυστικές συνταγές και την ιδιαίτερη γεύση των χαμένων πατρίδων.

Το 2002 ο ανιψιός του Ευμόρφιου Κοσμίδη και εγγονός του Μιχάλη Κοσμίδη μαζί με άλλους δυο τεχνίτες που είχαν θητεύσει για πολλά χρόνια δίπλα του, πήραν τα ηνία και αντιλαμβανόμενοι τις ανάγκες των καιρών, δημιούργησαν ένα πρότυπο εργαστήριο διευρύνοντας την γκάμα των προϊόντων με την προσθήκη νέων ειδών.

Ήταν και παραμένει πρώτο μέλημα της επιχείρησης η παραγωγή παραδοσιακών – χειροποίητων προϊόντων με υψηλά ποιοτικά standards, τόσο σε επίπεδο πρώτων υλών και συνθηκών υγιεινής στους χώρους παραγωγής, όσο και σε επίπεδο επιλεγμένων συσκευασιών, παντρεύοντας το μεράκι και τηv πίστη στην παράδοση με την νέα τεχνολογία.

H Μ. Κοσμίδης και ΣΙΑ Ο.Ε εφαρμόζοντας σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων (EN ISO 22000 : 2005) μαζί με τον συνδυασμό του άριστου υπερσύγχρονου εξοπλισμού που διαθέτει, με το εξειδικευμένο και άρτια καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, αποτελούν εγγύηση για την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της.