ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) ΓΕΝΙΕΣ ΚΡΑΤΑΕΙ

 

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ!

 

KOUMELXD

 

Ναι μεν κορωνοϊός, αλλά το ηθικό το κρατάμε πάντα σε ψηλά επίπεδα, και έτσι λόγω των ημερών φτάνοντας προς τα Χριστούγεννα, η συζήτηση με τον Γιώργο Κουφόπουλο, τον ιδιοκτήτη του Αρτοζαχαροπλαστείου «ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ», είχε πιο εύθυμο… αέρα!

«…Γιώργο, ποια είναι η σωστή ονομασία του περίφημου μελομακάρονου; Ισλί ή, Ιτσλί;», ρώτησα τον Κουφόπουλο, που μου απάντησε: «… ρώτα την κυρά Φωφώ, που τα λες καλά, και σου πήρε και δώρο το κασκόλ της BESICTAS, όταν πήγε στην Πόλη πρόπερσι».

«Και δεν μου λες, βρε Γιώργο, ποια η διαφορά του με το μελομακάρονο, έχει κάποιο κόλπο η συνταγή;», επέμεινα… «Άκου Θόδωρα, επειδή έχεις κέφια πρωί – πρωί, μας είδες με αλεύρια και μας πέρασες για μυλωνάδες… @@@@», αποκρίθηκε ο Ναξιώτης την καταγωγή Γιώργος Κουφόπουλος, και κάπου εκεί, αφού κατάλαβα (στου… Κουφού – πουλου την πόρτα όσο θέλεις βρόντα) και κατάλαβε, συνεχίσαμε με τα καθημερινά της πόλης μας!

Προφανώς, λοιπόν, το περίφημο Ισλί ή, Ιτσλί, είναι, κυριολεκτικά, ένα… επτασφράγιστο μυστικό (όπως και άλλα περί συνταγών είμαι σίγουρος), που κρατούν στις «ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ» εδώ και τέσσερις γενεές, καθώς η εκ των ιδρυτών του Αρτοποιείου (από το 1967 στην πόλη μας), η κ. Φωφώ, με ρίζες από την Μικρά Ασία και την Πόλη, έμαθε αυτή την συνταγή από την γιαγιά της και την μαμά της, για να φτάσει στις μέρες μας, να το μάθει και να μας… τρολάρει ο Κουφόπουλος!

Εν πάσει περιπτώσει, όχι μόνο το Ισλί, ή, Ιτσλί (όπως το έλεγαν οι εκ της Καππαδοκίας), αλλά όλα τα είδη των κουραμπιέδων (λαδιού, γάλακτος, με επικάλυψη σοκολάτας), και των μελομακάρονων (παραδοσιακά, ή, με σοκολάτα), θα τα βρείτε στο Αρτοζαχαροπλαστείο «ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ», στις χαρακτηριστικά, πιο χαμηλές τιμές της πόλης μας και όλων των προαστίων! Πράγματι, ποιοτικά στην κορυφή και στην πιο χαμηλή τιμή, οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, καθώς ο Γιώργος Κουφόπουλος, σέβεται τον κόσμο της Αγίας Βαρβάρας και τον απλό καταναλωτή. Και γι’ αυτό η επιχείρηση είναι εκεί από το 1967, φτάσαμε 2020, και έχει ο θεός…

Βέβαια, για να τιμήσουμε το χριστουγεννιάτικο πνεύμα, πέρα από τα… σιγουράκια (κουραμπιέδες, μελομακάρονα, Ισλί), στις «ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ» μπορείτε να προμηθευτείτε επίσης, Δίπλες (εμείς οι Μωραϊτες τις τιμούμε), Μπισκοτένια χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, πανετόνε (ιταλικό τσουρέκι), το εξαίσιο νηστίσιμο τσουρέκι του καταστήματος (… που κάνει θραύση), όπως ακόμη, από έναν καφέ εσπρέσο (takeaway), αλλά και επιλέγοντας, ψωμί Χωριάτικο σε μεγάλη ποικιλία, Ψωμιά Σικάλεως – Ολικής Αλέσεως – Πολύσπορο, κ.α., Τυρόπιτες – Πιροσκί – Πίτσες Ατομικές – Μπουγάτσα, Βουτήματα σε μεγάλη ποικιλία, Κουλούρια Καρυδιού – Αμυγδάλου, Τούρτες – Πάστες - Τυλιχτά – Σου – Σουδάκια, , Σιροπιαστά με βούτυρο γάλακτος (μαντηλάκι – Σαρηγλάκι), κ.α.

Και όλα αυτά, εννοείται, σε τιμές Αγίας Βαρβάρας,… όχι Κολωνακίου!

Επιπρόσθετα, λειτουργεί και τμήμα CATERING.

 

ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ (ΑΡΤΟΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ – CATERING): Ελ. Βενιζέλου 85 – Αγία Βαρβάρα, τηλ.: 210 5615111.

Ακολουθεί το καθιερωμένο «φρέσκο» φωτορεπορτάζ μας από τις «ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ» στην Αγία Βαρβάρα πριν λίγα 24ωρα!

 

XRISTMAK

 

 

KX1

 

 

XIL14

 

KX2

 

CL1

 

KX3

 

XIL21

 

KX5

 

KX6

 

KX7

 

 

XRISTMAK

 

 

KX8

 

KX9

 

XIL5

 

 

XIL10

 

XIL13

 

XIL18

 

 

fofook

 

XRISTMAK