ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ «ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ»

 

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΤΟ… ΨΩΜΙ - ΨΩΜΑΚΙ

 

koufarxxok

 

 

Μέσα στην οικονομική δίνη, που έχει επιφέρει η υγειονομική / πανδημική κρίση, ο κλάδος της αρτοποιϊας ήρθε αντιμέτωπος με νέες αυξήσεις στις πρώτες ύλες και κυρίως στο αλεύρι (όπως επίσης σε σουσάμι, σιτάρια, μαργαρίνες, βούτυρα, λάδι) - συνυπολογίστε επίσης την αύξηση στο κόστος ενέργειας - το οποίο αυξήθηκε σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, συνολικά τρεις φορές, με την τελευταία να γίνεται τον Σεπτέμβριο (και είχε συνέχεια), που πέρασε.

Ειδικά όταν μιλάμε, όμως, για ένα, ομολογουμένως, φτωχό προάστιο της Δυτικής Αθήνας, όπως η Αγία Βαρβάρα, καταλαβαίνετε πως έχει η κατάσταση. Ειδικότερα για το ψωμί, που αυτό και αν είναι είδος πρώτης ανάγκης, όσο αφορά την διατροφή και… επιβίωση ενός σπιτιού.

Μέσα σε αυτή την ρευστή κατάσταση που επικρατεί, παγκοσμίως και με αντίκτυπο στην χώρα μας και κατ’ επέκταση στην πόλη μας, το ιστορικό και φημισμένο Αρτοζαχαροπλαστείο «ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ» του Γιώργου Κουφόπουλου, αναλογιζόμενο τις συνθήκες που επικρατούν στην Αγία Βαρβάρα, επιδεικνύει για μια ακόμη φορά, φιλοσοφία καταναλωτικής αλληλεγγύης, όσο αφορά το επίπεδο αυξήσεων.

 

 

KS4

 

 

ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΑΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΑΥΞΗΣΕΩΝ

 

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Γιώργο Κουφόπουλο, μας ανέφερε τα εξής:

«Η πανδημία έχει προκαλέσει παγκόσμιες οικονομικές αναταράξεις, που επειδή ξεκινούν από την αύξηση του κόστους ενέργειας, αυτό παίρνει μπάλα τα πάντα. Ειδικά ότι αφορά τις πρώτες ύλες, όπου ως γνωστόν αποτελούν την βάση για όλα τα προϊόντα. Εμείς ως μια αμιγώς καταναλωτική χώρα και όχι παραγωγική, δυστυχώς βρισκόμαστε πάντα σε δυσχερή θέση. Αυτό είναι φυσικό και επόμενο από τον Σεπτέμβριο που πέρασε να δεχόμαστε υψηλή πίεση αύξησης των τιμών, και αναλόγως ο καθένας να εφαρμόζει την αντίστοιχη πολιτική στις τιμές.

Εγώ που είμαι γέννημα – θρέμμα της πόλης μας, γνωρίζοντας τι σημαίνει να είσαι κάτοικος Αγίας Βαρβάρας, παραμένω ρεαλιστής και αλληλέγγυος του συμπολίτη καταναλωτή μου. Το Αρτοζαχαροπλατείο «ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ» με ιστορική διαδρομή περίπου 55 ετών, σεβόμενο τις ανάγκες της καθημερινότητας, απορρόφησε το μεγαλύτερο μέρος των αυξήσεων και κρατήσαμε πάρα πολύ χαμηλά τις τιμές μας. Μία πολιτική που εφαρμόζουμε εδώ και πολλά χρόνια, κρατώντας υψηλά βέβαια, την ποιότητα μας. Στην ποιότητα μας δεν κάνουμε εκπτώσεις. Αυτό είναι απαρέγκλιτος όρος. Δεν παίζουμε με την ποιότητα και αυτό μας το αναγνωρίζει ο κόσμος εδώ και 55 χρόνια».

 

 

 

ENDMLIX

 

 

 

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

 

Επίσης, ο κ. Κουφόπουλος, επεσήμανε μία ακόμη στρατηγική κίνηση, προς ανακούφιση του καταναλωτικού κοινού και περαιτέρω ενίσχυσης της αγοραστικής δύναμης, με την μέθοδο των προσφορών, που έχουν ξεκινήσει οι «ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ»:

«Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ρευστότητας, που προκάλεσαν οι ανατιμήσεις, εμείς όπως είπαμε απορροφήσαμε το μεγαλύτερο μέρος των αυξήσεων, μετακυλίοντας το μεγαλύτερο κόστος σε εμάς, και παράλληλα προχωρήσαμε σε πολλές προσφορές, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, που ψωνίζει ο μεγαλύτερος όγκος των καταναλωτών. Ειλικρινά κάνουμε ότι μπορούμε, προκειμένου ο κάτοικος της Αγίας Βαρβάρας και καταναλωτής μας, να μείνει ικανοποιημένος μέχρι η κατάσταση στην χώρα μας να ισορροπήσει, και επιτέλους να επέλθει η κανονικότητα.

Θεωρώ ότι με σύνεση και λογική τα ελληνικά νοικοκυριά, οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες, θα περάσουμε αυτόν τον δύσκολο… κάβο του φθινοπώρου και του χειμώνα, όπου η χρήση της ενέργειας, είναι ο παράγοντας που καθορίζει τα πάντα».

 

 

KS4

 

 

KS1

 

 

KS2

 

KS3

 

KS7

 

KS8

 

KS9

 

KS10

 

 

ENDMLIX

 

 

KS12

 

KS13

 

KS14

 

KS15

 

KS16

 

 

KS4

 

 

ENDMLIX