ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΕΛΕΝΗ ΚΑΜΠΟΛΗ

 

ΔΗΜ. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ

"ΠΟΛΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ"

 

 

"Δεν δεχτήκαμε να μπούμε σε καμία διαδικασία του κ. Μαραβέλια"

"Καταφέραμε σε πολύ σύντομο χρόνο να συσπειρώσουμε πολλούς συμπολίτες μας"

 

Η Πόλη Προοπτικής είναι ένας νέος συνδυασμός. Γιατί τον δημιουργήσατε;

Η ‘Πόλη Προοπτικής’ δημιουργήθηκε κατ’αρχάς από εμένα και τρεις ακόμη δημοτικούς συμβούλους. Ήταν μια διεργασία που είχε ξεκινήσει αρκετό καιρό πριν. Βλέπαμε ότι η διοίκηση στην οποία συμμετείχαμε, είχε σταματήσει να δικαιολογεί την αρχική της αποδοχή και επιτυχία από τους συμπολίτες μας. Δεν δεχτήκαμε να μπούμε σε καμία διαδικασία διαδοχής του κ.Μαραβέλια, ο οποίος αποφάσισε να μην υπερασπιστεί τη θητεία του αλλά την ίδια στιγμή να ελέγξει την επόμενη μέρα. Καταφέραμε σε πολύ σύντομο χρόνο να συσπειρώσουμε πολλούς συμπολίτες μας. Νέους ανθρώπους, επιτυχημένους επαγγελματίες, ανθρώπους που έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: έχουν τη διάθεση, την εμπειρία, την ικανότητα να αλλάξουν πολλά πράγματα στην πόλη μας.

 

Στο Χαϊδάρι κατέρχονται στις εκλογές μεγάλος αριθμός συνδυασμών. Επιδιώξατε να κάνετε κάποια συνένωση;
Συζητήσαμε με τους περισσότερους συνδυασμούς. Είναι υποχρέωσή μας να έχουμε μια κατ’αρχήν επαφή για την ομαλή ροή των εκλογών. Είναι θεμιτό να υπάρχουν συμφωνίες, ακόμη και συνενώσεις, με την βασική προϋπόθεση όμως, ότι αυτό γίνεται με πολιτικούς όρους. Ιδανικά, στη βάση ενός προγράμματος. Στην πόλη μας είχαμε την πρωτοτυπία να έχουμε συνένωση συνδυασμών για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους. Χωρίς καμία προγραμματική συμφωνία. Χωρίς καμία σύγκλιση απόψεων. Το μόνο πεδίο συνεργασίας ήταν το ΄ο σκοπός αγιάζει τα μέσα’.

 

Έχετε πρόβλεψη στο πρόγραμμά σας για την ανεργία;
Η ανεργία είναι ένα από τα ζητήματα που μπορεί να μην άπτεται άμεσα των αρμοδιοτήτων του Δήμου αλλά δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε. Να σηκώσουμε τα χέρια και να πούμε ότι δεν είναι δική μας υπόθεση. Έχουμε ειδική πρόβλεψη για την ανεργία. Δύο προτάσεις ουσίας. Η πρώτη αφορά στη δημιουργία ενός γραφείου εργασίας στον Δήμο. Που θα δίνει καθημερινά πληροφορίες για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας, συμβουλές στους ανέργους για την κατάρτιση βιογραφικού, για την επιτυχημένη παρουσία σε συνεντεύξεις. Η δεύτερη αφορά στη δημιουργία μιας ιστοσελίδας σύνδεσης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην πόλη με τους ανέργους της περιοχής. Οι επιχειρήσεις ανεβάζουν τις θέσεις εργασίας, ο Δήμος δίνει κίνητρα στις επιχειρήσεις, όπως πχ. μείωση δημοτικών τελών και αντίστοιχα οι άνεργοι έχουν στη διάθεσή τους μια λίστα θέσεων εργασίας στην περιοχή τους. Η ανεργία θέλει συγκεκριμένες δράσεις.