…ΚΕΙΜΗΛΙΟ 25ΕΤΙΑΣ (!)

ΑΠΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕ

 

Μπορεί να πέρασε, μόλις, για ένα πολύ… μικρό φεγγάρι από το ρόστερ της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι δεμένος, συναισθηματικά, με την ομάδα της γενέτειρας του, τον ιστορικό σύλλογο της Αγίας Βαρβάρας.

Ο λόγος για τον παλιό συμπολίτη μας – κατοικεί από το 2008 στο Γαλάτσι – Γιάννη Γουρνά, ο οποίος, επ’ ευκαιρίας αυτής της Αυγουστιάτικης περιόδου, όπου λαμβάνουν χώρα, παραδοσιακά, οι ποδοσφαιρικές προετοιμασίες, και δει της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, στο γήπεδο “Ριμινίτικα”, ενθυμούμενος την παλιά εποχή… ξέθαψε από το… σεντούκι (φυλαγμένη και καλοδιατηρημένη στα ορεινά της Αρκαδίας, όπου έλκει την καταγωγή του) την προπονητική φανέλα του καλοκαιριού του 1999 και πιο συγκεκριμένα της σεζόν 1999-2000, παραθέτοντας αυτό το μικρό ποδοσφαιρικό… επετειακό κειμήλιο, που συμπληρώνει πλέον 25 χρόνια!

 

Γεννημένος το 1978 και μεγαλωμένος στην Αγία Βαρβάρα, ο Γιάννης Γουρνάς, κάπου εκεί, το 1993 έπαιζε μπάσκετ στο γήπεδο της Προοδευτικής, όπου τον παρατηρεί ο τότε Πρόεδρος της Κορυδαλλιώτικης ΠΑΕ, Λευτέρης Τσαλουχίδης, και μέσα σε ένα μεσημέρι τον… βαπτίζει τερματοφύλακα.

Παίζει αρχικά στους Νέους των «βυσσινί», ακολουθούν οι ερασιτέχνες της Προοδευτικής, προπονείται με την ΠΑΕ και τον βασικό πορτιέρο, Δημήτρη Ελευθερόπουλο, αλλά μεσολαβεί το στρατιωτικό του, και τελικά μετακινείται στον ιστορικό Ερμή Κορυδαλλού, όπου αγωνίζεται με τους «κυανόλευκους» της πόλης στην Α΄ Πειραιά μέχρι την σεζόν 1998-1999.

Το καλοκαίρι του 1999 παίρνει μεταγραφή για την ΑΠΕ Αγία Ελεούσα και την Α΄ ΕΠΣΑ, αλλά 4 μήνες πιο μετά, τον Νοέμβριο, λόγω επαγγελματικής αποκατάστασης αποχωρεί… οριστικά από την ενεργό δράση.

Όμως, απροσδόκητα, ξαναγράφει το όνομα του, για τελευταία φορά, σε φύλλο αγώνα της Αγίας Ελεούσας, στις 28 Μαϊου 2000, σε συνάντηση εθνικού επιπέδου της ΕΠΟ.

Η ΑΠΕ, έχει κερδίσει τον τίτλο της Α΄ ΕΠΣΑ και λαμβάνει μέρος στα εθνικά μπαράζ για την άνοδο στην Δ΄ Εθνική.

Πριν την 3η αγωνιστική των μπαράζ, η ΑΠΕ,… ξεμένει μόνο με τον βασικό, Κορυδαλλιώτη πορτιέρο και έμπειρο Γιώργο Καλαμάκη, καθώς οι Ανδρέας Γουσέτης, Γιώργος Κοσμάς, για διάφορους λόγους, απουσιάζουν.

Εκεί, ο Γιάννης Γουρνάς… επιστρατεύεται, για δύο προπονήσεις και συμπεριλαμβάνεται, τελικά, ως αναπληρωματικός τερματοφύλακας, στο νικηφόρο μπαράζ (2-0) της ΑΠΕ με την Ανατολή Ιωαννίνων, στο ουδέτερο γήπεδο της Ναυπάκτου, που έλαβε χώρα στις 28/5/2000.

Από εκείνη λοιπόν, την προ 25ετίας, επιτυχημένη σεζόν (1999-2000) της Αγίας Ελεούσας στην Α΄ ΕΠΣΑ, όπου η ομάδα της πόλης μας κατέκτησε το πρωτάθλημα της Αθήνας, αλλά και την άνοδο, μέσω των μπαράζ, στην Δ΄ Εθνική, ο Γιάννης Γουρνάς, μας έστειλε φωτογραφικά το… κειμήλιο της εποχής, αλλά και τις ευχές του για το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΠΕ ενόψει της νέας σεζόν 2024-2025.