Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΠΕ ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΣΣΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2021-2022

arxxokk

 

 

Το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 με την διεξαγωγή της 22ης και τελευταίας αγωνιστικής έπεσε η αυλαία του πρωταθλήματος στον 2ο όμιλο της Α΄ ΕΠΣΑ και ουσιαστικά ολοκληρώθηκε η φετινή σεζόν 2021-2022 για την ΑΠΕ Αγία Ελεούσα.

Η παραμονή στην κατηγορία για τους «κυανόλευκους» της Αγίας Βαρβάρας, τηρουμένων των αναλογιών και εν μέσω δύσκολων συνθηκών, όπως η πανδημία και η μετέπειτα γενική, αναμενόμενη, οικονομική συρρίκνωση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, αποτελεί ανάλογα μεγάλη επιτυχία για την ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, κάτι που πιστώνεται, τόσο στην διοίκηση υπό την Προεδρία του συμπολίτη μας κ. Κώστα Βόσσου, όσο και πρωτίστως στον προπονητή Νίκο Κουνάδη και τους επί το πλείστον νεαρούς παίκτες της ομάδας, σε ένα από τα μικρότερα σε μ.ο. ηλικίας ρόστερ, που είχε ποτέ η ομάδα της πόλης μας, ειδικά στο επίπεδο της Α΄ ΕΠΣΑ.

Ποδοσφαιρικά ήταν άθλος, αυτό που κατάφερε η ΑΠΕ, σε έναν από τους πιο δύσκολους ομίλους της Α΄ Αθήνας, πράγμα που επιβεβαίωσε και η τελευταία αγωνιστική, όπου κρίθηκε η άνοδος και ο υποβιβασμός.

Σε έναν γενικό απολογισμό για την φετινή σεζόν 2021-2022, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ομάδας, κ. Κώστας Βόσσος, που ανέλαβε την διοίκηση της ομάδας στις 15 Ιουνίου 2020, διαδεχόμενος τον κ. Γρηγόρη Μαγαλιό.

Τόνισε ο Κώστας Βόσσος:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να αποδώσω τα εύσημα, στους κατ’ εξοχήν, πρωταγωνιστές αυτού του αληθινού αγωνιστικού άθλου, με την παραμονή στην κατηγορία, τον προπονητή κ. Νίκο Κουνάδη και τους ποδοσφαιριστές της ΑΠΕ.

Σε έναν πάρα πολύ δύσκολο όμιλο, με ομάδες πολύ πιο έμπειρες, με σαφώς μεγαλύτερη οικονομική ευρωστία, δεν είναι και λίγο, όχι μόνο να σώνεσαι, αλλά και να καταλαμβάνεις την 5η τιμητική θέση στην βαθμολογία.

Αξιοσημείωτη, γενναία και άξια συγχαρητηρίων η ποδοσφαιρική λογική του προπονητή μας Νίκου Κουνάδη, ο οποίος πρώτος από όλους στην περασμένη (2021) καλοκαιρινή έκτακτη Γενική Συνέλευση, δείχνοντας άριστη γνώση και αντίληψη του αθηναϊκού ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι, ήταν αυτός που παραθέτοντας τον πλάνο του, οργάνωσε ένα έμψυχο δυναμικό με πολλούς ηλικιακά νέους, πρωτοεμφανιζόμενους παίκτες, που παράλληλα, όπως αντιλαμβάνεσθε, ήταν και πιο οικονομικό σε σχέση με άλλες προηγούμενες σεζόν.

Πριν από εμάς, δηλαδή, ως εξαίρετος γνώστης και άριστος συνεργάτης μας, ο Νίκος Κουνάδης, είχε οργανώσει ένα υποδειγματικό πλάνο, προκειμένου, να είμαστε αξιόμαχοι ποδοσφαιρικά και παράλληλα να ανταπεξέλθουμε όσο μπορούμε, σε μία δύσκολη, οικονομική, χρονιά, όπως αποδείχθηκε.

Ήταν και ο πρώτος από όλους, που χωρίς δεύτερη σκέψη, πίστεψε ότι η ΑΠΕ με αυτό το νεανικό ρόστερ, θα μείνει στην κατηγορία. Ακόμη και κοντά στον Δεκέμβριο, όταν βαθμολογικά είμασταν λίγο πιο πίσω, και πάλι δεν έθεσε εν αμφιβολία την αρχική του σκέψη και πίστη. Τελικά, χωρίς ποτέ να έχουμε ενδοιασμούς γι’ αυτό, καθώς από το καλοκαίρι του 2020 ο Νίκος Κουνάδης είναι μέλος της οικογένειας μας, αποδείχθηκε περίτρανα, γιατί ο εν λόγω προπονητής θεωρείται από τους κορυφαίους των αθηναϊκών πρωταθλημάτων, και επιτρέψτε μου, μπορεί η Α΄ ΕΠΣΑ, να είναι και μικρή για τον φίλο Νίκο.

Πρώτα από όλα, όμως, ο Νίκος Κουνάδης, πέρα από εξαίρετος προπονητής και επαγγελματίας, ξεχωρίζει για το ήθος του. Δικαίως, για όλους εμάς στην διοίκηση, που τον ζούμε καθημερινά, ο Νίκος Κουνάδης είναι αληθινό μέλος της ποδοσφαιρικής μας οικογένειας, και όπως καταλαβαίνετε τους φίλους εμείς δεν θέλουμε τους αλλάζουμε.

Συνολικά ως διοίκηση, όχι μόνο εκ του αγωνιστικού αποτελέσματος, επιτρέψτε μου να θεωρήσω ότι κινηθήκαμε ήρεμα, τίμια και οικονομικά μέχρι εκεί, που τα πόδια μας δεν εξείχαν από το κρεβάτι. Σε πολύ δύσκολες συνθήκες, απόρροια της πανδημίας, δεν είχαμε σε σχέση με άλλες σεζόν, την μαζική οικονομική ενίσχυση και βοήθεια από φίλους και χορηγούς, ή, άλλους είδους ενέργειες, καθώς ούτε εμείς, πιέσαμε προς αυτή την κατεύθυνση, αναλογιζόμενοι την κατάσταση οικονομικής πίεσης, που είχαν περιέλθει επιχειρήσεις και νοικοκυριά, ειδικά σε μία πόλη, που οι οικονομικοί δείκτες είναι από τους χαμηλότερους στην Αττική. Επομένως, το οικονομικό βάρος το επωμιστήκαμε λίγοι, και ο καθένας μέχρι εκεί που μπορούσε, ή, όπου βάζει, ευλόγως, τον προσωπικό πήχη προσφοράς προς την ομάδα, αλλά και στην πόλη του γενικότερα, μιας και η στήριξη προς την ΑΠΕ είναι και ενέργεια ευρύτερου ενδιαφέροντος προς την πόλη και την κοινωνία της Αγίας Βαρβάρας. Σοφοί, δεν είμαστε, αλλά έχουν προ πολλού περάσει τα χρόνια εκείνα, όπου σε ανάλογες περιπτώσεις στον χώρο του ελληνικού και ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, διαλύθηκαν σπίτια και επιχειρήσεις, για να επιζήσουν ομάδες.

Σε αυτή την σεζόν, ω διοίκηση, έχοντας ξεκινήσει συγκεκριμένο πρότζεκτ το 2020, βλέπουμε τις ακαδημίες μας να ανεβαίνουν επίπεδο σε λειτουργία, διαχείριση και οργάνωση, ενώ όσο αφορά την αθλητική εγκατάσταση του γηπέδου Ριμινίτικα, η βελτιστοποίηση του χώρου συνεχίζεται. Είχα την χαρά και την τιμή, ως νέος Πρόεδρος να εγκαινιάσω την επίσημη έδρα μας τον Οκτώβριο του 2020, ενώ πριν λίγο καιρό λειτούργησε και η εξέδρα μας, σε μία βάση αγαστής συνεργασίας με την δημοτική αρχή, όπου αναμένονται και άλλες ουσιαστικές παρεμβάσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, επειδή αναφέρθηκαν διάφορα, για την έλλειψη εσόδων από διαφημιστικές πινακίδες στο γήπεδο μας, όπου μας παρουσίαζαν να είμαστε σε κόντρα με την δημοτική αρχή, ή, να υποβόσκει όποια δυσαρέσκεια, αναφέρω ότι είναι ένα θέμα, που κατ’ εμέ, δεν υφίσταται, εδώ και ενάμισι (1,5) χρόνο, δηλαδή από τότε που το γήπεδο Ριμινίτικα, είναι επίσημος και νόμιμος αθλητικός χώρος. Εκτός αν θέλουμε να είμαστε παράνομοι. Και εξηγούμε. Εδώ και 1,5 χρόνο λοιπόν, στις αρχικές συζητήσεις και επαφές με την δημοτική αρχή, είχε γίνει σαφές ότι θα τηρηθεί η όποια νόμιμη διαδικασία, που αφορά την χρήση των δημοτικών αθλητικών χώρων. Και επειδή, όπως αντιλαμβάνομαι, τουλάχιστον εγώ, η τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων εναπόκειται σε εμπορική - οικονομική πράξη, κανείς δεν θέλει να είναι παράνομος, μην ακολουθώντας στοιχειώδεις κανόνες. Σε αυτή την κατεύθυνση αναζητούμε την λύση. Και επειδή κάποιοι, μπορεί να μας θυμίσουν, ότι η ΑΠΕ ορισμένες σεζόν έως το καλοκαίρι του 2020, είχε διαφημιστικές ταμπέλες στο γήπεδο, να επισημάνω ότι καλώς είχε γίνει, αλλά με την διαφορά ότι τότε το γήπεδο, δεν χρησιμοποιείτο για επίσημους αθλητικούς αγώνες, μιας και δεν είχε άδεια διεξαγωγής συναντήσεων. Ουσιαστική λοιπόν, η διαφορά, για έναν αθλητικό χώρο με άδεια ή, χωρίς.

Σε ένα παρεμφερές θέμα, που αφορά το Κυλικείο το γηπέδου Ριμινίτικα, και αυτό σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής εδώ και 1,5 χρόνο, από τις τότε επαφές μας, γνωρίζω και γνωρίζουμε, ότι θα ακολουθηθούν νόμιμοι κανονισμοί και διαδικασίες, δηλαδή, θα γίνει διαγωνισμός. Ανοιχτός για όλες και όλους. Απαντώντας, αν χρειάζεται, σε αυτά περί δυσαρέσκειας, ή, σε αυτούς που λένε ότι πρέπει να δοθεί, ετσιθελικά, στην Αγία Ελεούσα για να ωφεληθεί των όποιων, ίσως, εσόδων, ειλικρινά δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει αυτό, νόμιμα. Θα ήθελα πάρα πολύ να γίνει αυτό, αλλά προφανώς και εδώ ακολουθούνται κανόνες, σε μία νόμιμη οριοθετημένη αθλητική εγκατάσταση. Διαφορετικά, σύμφωνα με το σκεπτικό τους, και όλες οι άλλες ομάδες της πόλης μας, ή, όποιος γουστάρει, θα πάει να κάνει μια καντίνα ή, ένα κυλικείο, μέσα και έξω από τους αθλητικούς χώρους, προκειμένου να βγάζει λεφτά για την ομάδα του. Για να τελειώνουμε, προφανώς θα γίνει διαγωνισμός και όποιος θέλει μετέχει. Μακάρι αυτός που θα το πάρει και θα το εκμεταλλευθεί, να είναι και φίλος της ΑΠΕ. Απλά είναι τα πράγματα και είναι κρίμα να φτιάχνονται σενάρια!

Επίσης, ακολουθώντας πάγια συγκεκριμένη τακτική, όπως και η προηγούμενη επιτυχημένη διοίκηση, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, πράγματι, έχοντας ξεκαθαρίσει ότι είμαστε αθλητικός σύλλογος και όχι πολιτικός, δεν επεκταθήκαμε σε ανακοινώσεις για θέματα μη αθλητικά, αν και νομίζω προκληθήκαμε. Κατ’ εμέ, σε κάποιους δεν άρεσε αυτό, που θεώρησαν ότι αυτό σημαίνει ότι είμαστε ολοκληρωτικά προσκείμενοι στη σημερινή δημοτική αρχή. Και επειδή δεν συρθήκαμε σε ανταλλαγή ανακοινώσεων, ενοχλεί. Να σημειώσω, ότι ακολούθησα και ακολουθήσαμε, την πάγια τακτική και της προηγούμενης διοίκησης του φίλου, πρώην Προέδρου Γρηγόρη Μαγαλιού, που ουδέποτε εξέδωσε ανακοίνωση για μη αμιγώς αθλητικά θέματα, και αφορούσε, την εκάστοτε δημοτική αρχή, ή, παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Ακόμη και όταν, ο τάπητας μπήκε στο γήπεδο Ριμινίτικα το 2015, αλλά μέχρι το καλοκαίρι του 2019, ο σύλλογος δεν είχε παίξει επίσημο ματς. Ακολούθησε ξεκάθαρο επικοινωνιακό πρωτόκολλο η ΑΠΕ. Ότι η διοίκηση Μαγαλιού έκανε συνεχείς επαφές για το γήπεδο με την δημοτική αρχή, το γνωρίζαμε όλοι. Ήταν μια σεβαστή γραμμή. Το ίδιο γίνεται και τώρα.

Μεμονωμένα, σε προσωπικό επίπεδο, παράγοντες της ΑΠΕ, τότε, είχαν προβεί σε δημόσιες δηλώσεις, π.χ. για το γήπεδο, αλλά κάτι τέτοιο και σεβαστό είναι και δεν απαγορεύεται.

Ότι τυχόν θέματα υπάρχουν, πέρα από αθλητικού ύφους, η επίσημη Αγία Ελεούσα τα λύνει συντεταγμένα με επαφές. Δεν υπάρχει κανένα στεγανό. Λειτουργούμε πολύ δημοκρατικά στο εσωτερικό μας πλαίσιο.

Τέλος, σε προσωπικό επίπεδο, έκανα και κάνω ότι μπορώ, χωρίς διακρίσεις και σκοπιμότητες, πάντα με καλή θέληση και πνεύμα συνεργασίας, μιας και πάνω από όλα είναι η ομάδα. Την έχω υπηρετήσει, παλαιότερα ως παίκτης, εν συνεχεία, σε πολύ νεαρή ηλικία, ως επικεφαλής διοίκησης, επανήλθα με χαρά και διάθεση στην Προεδρία το 2020 και προφανώς θα συνεχίσω να την υπηρετώ. Άρα, όσοι μιλούν ή, σκέπτονται, σχετικά με το πρόσωπο μου, χωρίς να θέλω να τους πικάρω, αλλά επειδή πύξαμε στους ειδικούς και στους κριτές των πάντων, ας μας πουν, πρώτα αν είναι Αγία Ελεούσα. Και να έρθουν να δουν την ομάδα. Και αν μπορούν να κόψουν και κανά εισιτήριο. Τουλάχιστον, εγώ και όλοι όσοι είναι στην διοίκηση, κάνουμε ότι μπορούμε. Με τα σωστά και με τα λάθη. Όλα τα άλλα, προφανώς είναι για δημιουργία εντυπώσεων.

Εγώ ήμουν, είμαι και θα είναι ανοιχτός σε όλους και με όλους. Ευτυχώς που με γνωρίζουν ως άνθρωπο στην πόλη. Προφανώς για κάποιους, η παρουσία μου, το επώνυμο μου, η οικογένεια μου και άρα ότι ο αδελφός μου, Βασίλης, μετέχει στην Δημοτική Αρχή της πόλης, είναι για αυτούς, εξ’ ορισμού, θέμα αντιπαλότητας και κριτικής απέναντι μου. Χτυπήστε όσο θέλετε. Υπάρχουν και πολίτες σε αυτή την περιοχή που καταλαβαίνουν.

Εν πάσει περιπτώσει… Εμείς εδώ είμαστε, με αγάπη, μόνο, για την ΑΠΕ Αγία Ελεούσα. Και να είστε σίγουροι, ότι όλοι στην διοίκηση, λειτουργούμε προκειμένου η ΑΠΕ να είναι καλύτερη την επόμενη μέρα».

 

 

ESOTRUCK