ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΧΑΪΔΑΡΙΚΑΙ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ…

 

 

Μετά τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024, άνοιξε η συζήτηση στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς για τα σενάρια συνεργασίας, μεταξύ κομμάτων και σχηματισμών.

Κάποιοι, θεωρούν ότι η περίπτωση του Χάρη Δούκα στον Δήμο Αθηναίων, είχε δείξει τον δρόμο…

Και επειδή, σε κορυφαίο κομματικό επίπεδο, αυτό θέλει υπομονή και χρόνο - εάν υπάρχει τελικά συνεργασία και με πιο τρόπο - στον αυτοδιοικητικό τομέα, εικάζεται, ότι αυτή η προσπάθεια, ο διάλογος και η συζήτηση, έχει περισσότερες πιθανότητες να δίνει λύσεις συνεργασιών. Ειδικά σε Δήμους, όπου η Κεντροαριστερά έχει παράδοση… και προκειμένου να «σπάσει» την κυριαρχία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, από το 2019 και μετά.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, πληροφορίες θέλουν, ότι κάποιες τέτοιες συναντήσεις και συζητήσεις έγιναν από συμπολίτες μας, Κορυδαλλιώτες, σε ραντεβού που έλαβαν χώρα, στο Δάσος Χαϊδαρίου, αλλά και στο Κερατσίνι.

Συμμετείχαν, όπως ακούγεται, μέλη και στελέχη από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, σε αυτές τις πρώτες ανταλλαγές απόψεων, με θέμα την συνεργασία και την εύρεση προσώπου, που μπορεί να ηγηθεί μια τέτοιας προσπάθειας, για τις Τοπικές – Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2028 (!), από τώρα, άσχετα από το αν θα τα βρουν οι κεντρικοί μηχανισμοί τους σε κομματικό επίπεδο. Αλλά είπαμε, από τις βάσεις, δηλαδή τους Δήμους, ξεκινούν συνήθως, τέτοιου είδους συγκλήσεις ή, τουλάχιστον οι προσπάθειες!

Να σημειώσουμε, ότι σε αυτές τις Ευρωεκλογές στον Κορυδαλλό, όπου όπως και να το κάνουμε, οι αριθμοί, αποτελούν και ισχυρές ενδείξεις, η ΝΔ ήρθε 1η με 22,66% και 4.711 ψήφους, όταν στις Εθνικές Εκλογές, έναν (1) χρόνο πριν, είχε πάρει 35,45% με 9.771 ψήφους.

Αντίστοιχα στις Ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 19,16% με 3.983 ψήφους, το ΠΑΣΟΚ 9,28% με 1.930 ψήφους και η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 2,55% με 531 ψήφους. Απέναντι στο 22,66% και τους 4.711 ψήφους της ΝΔ, τα τρία (3) παραπάνω κόμματα, είχαν, αθροιστικά, 30,99% και 6.444 ψήφους.

Επίσης, αν θέλουμε να διευρύνουμε αυτό το σκεπτικό περί Κεντροαριστεράς, σε αυτές τις Ευρωεκλογές, η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ στον Κορυδαλλό έλαβε 4,49% με 933 ψήφους, ενώ το ΜΕΡΑ25 3,01% με 625 ψήφους.

Βέβαια, δεν μπορεί να είναι τόσο απλοποιημένα και ωραιοποιημένα, τα παραπάνω σενάρια, καθώς σε τοπικό επίπεδο, οι Κεντροαριστερές δυνάμεις δεν έχουν μπροστά τους το 22,66% της ΝΔ, αλλά ένα “θηριώδες” σχεδόν 60%, που πήρε ο προερχόμενος από τη ΝΔ, Δήμαρχος Κορυδαλλού, κ. Νίκος Χουρσαλάς, στις εκλογές του 2023, ο οποίος, παράλληλα, είχε το πλέον… διευρυμένο ψηφοδέλτιο, με πρόσωπα από όλες τις κομματικές… παλέτες!