Ο γνωστός οικονομολόγος και επιχειρηματίας
Βασίλης Αδαμόπουλος
υποψήφιος Πρόεδρος ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Β’ Πειραιά

 

 

ADAMOPOULOS vasilis

 

 

Μία υποψηφιότητα η οποία εξέπληξε θετικά τους φίλους της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στην Β’ Πειραιά είναι αυτή του διακεκριμένου Οικονομολόγου Βασίλη Αδαμόπουλου, Διευθυντή του ΙΕΚ DATA TYPE και μέλους του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών ΙΕΚ.
Ο κ. Αδαμόπουλος διαθέτει ένα πλούσιο βιογραφικό με σπουδές σε κάποια από τα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου, αλλά και μία πολυετή επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία σε κορυφαίες διευθυντικές θέσεις σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική.  
Οπλισμένος με γνώσεις και πτυχία που απέκτησε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), University of Strathclyde, Life Management Institute, U.C. Berkley και Harvard, είναι σίγουρο ότι έχει να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στην ΔΕΕΠ Β’ Πειραιά.
Αντίστοιχα η πλούσια επαγγελματική του εμπειρία σε κάποιες από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου όπως οι CIGNA, AVIVA, COMMERCIAL UNION, δημιουργεί βεβαιότητα για την ικανότητα του να κρατήσει τα ηνία της ΔΕΕΠ στην πιο δύσκολη εκλογική περιφέρεια για την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Η εκλογική του εμπειρία είναι τεράστια αφού είναι σύζυγος και άμεσος συνεργάτης της πολιτεύτριας και Περιφερειακής Συμβούλου Ευγενίας Μπαρμπαγιάννη.
Όμως, το μεγαλύτερο όπλο του δυναμικού υποψήφιου είναι η διαρκής πολιτική και συνδικαλιστική του δράση από το 1982 έως σήμερα. Συγκεκριμένα ο Βασίλης Αδαμόπουλος διετέλεσε:
• Μέλος της ΟΝΝΕΔ Πλ. Βικτωρίας από το 1982
• Αρχηγός της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (Υπεύθυνος σχολής ΑΣΟΕΕ) 1983-1987.
• Μέλος του Ιδεολογικού τμήματος της ΟΝΝΕΔ 1985-1987
• Μέλος του Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Επιμόρφωσης (ΚΠΕΕ) του πρώτου φιλελεύθερου think tank στην Ελλάδα 1984-1987
• Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας (ΕΑΕΕ) και μέλος της Επιτροπής για την εφαρμογή του Solvency II (2006-2009)
• Υποψήφιος για το Δ.Σ. του ΕΒΕΑ το 2006 με τον συνδυασμό «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ» του Κωνσταντίνου Μίχαλου (Α΄ επιλαχών)
• Από το 2004 έως και το 2019 οριζόταν επόπτης της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στην Β’ Πειραιά σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις.
• Μέλος της διευρυμένης ΔΕΕΠ Β’ Πειραιά, Θεματικός υπεύθυνος Αθλητισμού, Διασύνδεσης με Περιφέρεια και Social Media της ΔΕΕΠ Β’ Πειραιά από το 2019 έως σήμερα
• Μέλος του Τομέα Αθλητισμού της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και μέλος της ομάδας εργασίας «Τεχνολογία και Επιστήμη στον Αθλητισμό» από το 2020.
Πρόσφατα άλλωστε, δημοσιοποίησε τον απολογισμό των πεπραγμένων του σαν μέλος της ΔΕΕΠ, κάτι που δείχνει την νοοτροπία του. Σύντομα θα δημοσιοποιήσει και το πρόγραμμα που θα εφαρμόσει εφόσον εκλεγεί Πρόεδρος.
Το όραμα του είναι όπως δηλώνει «να γίνει η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ και στην Β΄ Πειραιά» και είναι αποφασισμένος να το υλοποιήσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Αδαμόπουλος υποστηρίζει ότι υπάρχει πληθώρα ικανών υποψηφίων για μέλη ΔΕΕΠ, Προέδρους και μέλη ΔΗΜΤΟ, και όλοι μαζί θα το επιτύχουν!
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η δυναμική υποψηφιότητα του κερδίζει καθημερινά πολλούς φίλους!
Η σελίδα του στο facebook είναι @Adamopoulos.Vasilios