ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ

ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

 

 

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, που θα διαχειρίζεται τις εγκαταστάσεις των πρώην Ελληνικών Ναυπηγείων ΑΕ (ΕΝΑΕ).

Πρόεδρος του ΔΣ, ο ιδιοκτήτης των Ναυπηγείων, κ. Γιώργος Προκοπίου, Πολιτικός Μηχανικός και Εφοπλιστής, ενώ Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) ανέλαβε, ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθήνας, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Δικηγόρος.

Στο συμβούλιο συμμετέχουν επίσης, ο κ. Νικόλαος Δενδρινός, Ναυπηγός και η κ. Δήμητρα - Ιωάννα Λουριδά, Ναυπηγός Μηχανολόγος – Μηχανικός.

Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά έχουν ήδη ξεκινήσει τις εμπορικές δραστηριότητες τους από τον Φεβρουάριο και έχουν υποδεχτεί για επισκευές 11 πλοία, εκ των οποίων ένα δεξαμενόπλοιο Suezmax 275 μέτρων, ένα δεξαμενόπλοιο LR1 228 μέτρων, δύο δεξαμενόπλοια Aframax 268 και 228 μέτρων, δύο πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 176 και 140 μέτρων, ένα δεξαμενόπλοιο 100 μέτρων και τρία mega yachts 106, 72 και 47 μέτρων.

Στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά εκτελείται ένα μεγάλο πρόγραμμα επισκευών και αναβαθμίσεων των υποδομών και του εξοπλισμού, ώστε να καταστούν ικανά να παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες προς τα πλοία που φιλοξενούν για επισκευές.

Επίσης, προχθές, την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 επισκέφτηκαν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ο Διοικητής της Αρχής Στρατιωτικών Βιομηχανιών (GAMI) του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας Ahmad Al Ohali, συνοδευόμενος από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αμυντικής Βιομηχανίας της Σαουδικής Αραβίας (SAMI) Walid Abukhaled και τον Πρέσβη του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα Δρ. Saab Alammar.

Τους επισκέπτες υποδέχθηκε ο κ. Προκοπίου και μετά την συνάντηση ακολούθησε περιήγηση στους χώρους του ναυπηγείου.

Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά θα έχουν παρουσία, μετά από απουσία πολλών ετών, στην φετινή Διεθνή Ναυτιλιακή Έκθεση “Ποσειδώνια 2024”, που θα λάβει χώρα στο Metropolitan Expo, από τις 3 έως τις 6 Ιουνίου 2024.

* Στην αρχική φώτο, αριστερά ο κ. Γεώργιος Προκοπίου και δεξιά ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης