«Χαϊδάρι ξανά» με νέους και άφθαρτους

Νέο μήνυμα νίκης

Έτοιμοι για το νέο Χαϊδάρι


Μήνυμα νίκης έστειλε η εκδήλωση των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου του υποψήφιου δημάρχου Χαϊδαρίου Βαγγέλη Ντηνιακού, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Απριλίου, όπου παρουσιάστηκαν και οι 35 πρώτοι υποψήφιοι και υποψήφιες δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Χαϊδάρι ξανά».

Οι συνδημότες μας, που κατέκλυσαν το χώρο έξω από το εκλογικό κέντρο του Βαγγέλη Ντηνιακού (Στρ. Καραϊσκάκη 63), έστειλαν με την παρουσία τους το δικό τους ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη ουσιαστικής αλλαγής στα δημοτικά πράγματα της πόλης μας.

Όπως τόνισε ο Βαγγέλης Ντηνιακός στην ομιλία του η υπεροχή του συνδυασμού «Χαϊδάρι ξανά» «δεν είναι τυχαία. Είναι καρπός της κοινής μας προσπάθειας. Γιατί έχουμε μάθει να ακούμε την κοινωνία, τους Χαιδαριώτες και τις Χαιδαριώτισες».

««Πάρτε πρωτοβουλίες», μας έλεγαν είτε φωναχτά, είτε χαμηλόφωνα. «Κάντε κάτι», «δώστε λύσεις». Ο συνδυασμός «Χαϊδάρι ξανά», ανταποκρίθηκε άμεσα στη «σιωπηρή πλειοψηφία» των δημοτών «που όμως η σιωπή τους κρύβει τη δύναμη της ηθικής και των αξιών. Την πλειοψηφία που έχει την απαίτηση να αλλάξουν επιτέλους τα πράγματα στην πόλη».

Mε νέους και άφθαρτους

Κάνοντας μια μικρή αναδρομή στην μέχρι τώρα προεκλογική πορεία του συνδυασμού ο Βαγγέλης Ντηνιακός στάθηκε στην πρώτη του δημόσια ομιλία, στον κινηματογράφο «Άνοιξη» στις 9 Μαρτίου λέγοντας ότι «Στο πρώτο κάλεσμά μας ήταν η πιο μεγάλη απόδειξη της ανάγκης για ριζική αλλαγή στα κοινά του τόπου μας. Ήταν και είναι μια σαφής εντολή προς όλους εμάς να δώσουμε οριστικό τέλος στην αδιαφάνεια την αδράνεια, και την αδιαφορία» για να συμπληρώσει πως «ήταν ένα ηχηρό μήνυμα για ένα νέο ξεκίνημα για μια νέα πορεία με νέους, άφθαρτους ανθρώπους που θα δώσει στην πόλη μας ελπίδα ξανά. Που θα κάνει τους Χαϊδαριώτες υπερήφανους ξανά!»

Μήνυμα ξεκάθαρο και προς τους πολιτικούς του αντιπάλους αφού όπως είπε «κατάλαβαν όλοι ποιοι έχουν τον «πρώτο λόγο» σε αυτή την αναμέτρηση, ποιοι έχουν τον απλό κόσμο με το μέρος τους. Και αυτοί είμαστε εμείς!».

«Κόκκινη γραμμή» στην ανέχεια

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση (την ανεργία, τη φτώχεια, τα δάνεια, τον πονοκέφαλο των φόρων κ. ά.) ο Βαγγέλης Ντηνιακος τόνισε πως «δεν μπορεί αυτή η κοινωνία να αντέξει άλλο. Δεν μπορεί αυτή η κατάσταση να συνεχιστεί άλλο. Δεν θα επιτρέψουμε στο Χαϊδάρι να δημιουργηθούν τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης. Εδώ μπαίνει κόκκινη γραμμή! Σήμερα που το κράτος καταρρέει, εμείς ως κοινωνία των πολιτών του Χαϊδαρίου και πρέπει και μπορούμε να υψώσουμε ένα τείχος στο κύμα της ανέχειας. Και σε αυτό η ευθύνη του δήμου είναι μεγάλη. Οι Χαϊδαριώτες μπορεί να μη φτάνουμε για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Είμαστε όμως αρκετοί για να αλλάξουμε την πόλη μας».

Οι προκλήσεις της Αυτοδιοίκησης σήμερα και οι προτεραιότητές μας

«Οι προκλήσεις της Αυτοδιοίκησης σήμερα δεν είναι ίδιες με αυτές που υπήρχαν πριν από 10, 20 ή και 30 χρόνια. Τότε υπήρχε η ανάγκη για βασικές υποδομές ενώ σήμερα οι ανάγκες είναι πιο μεγάλες και πιο σύνθετες» σύμφωνα με τον Βαγγέλη Ντηνιακό. «Όχι μόνο γιατί πληρώνουμε τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης αλλά κυρίως γιατί τα τελευταία χρόνια ο δήμος μας ήταν στον αυτόματο πιλότο. Χωρίς όραμα, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς οργάνωση και προσανατολισμό, χωρίς σχέδιο και δράση» συνέχισε για να απαριθμήσει τις προτεραιότητες του συνδυασμού «Χαϊδάρι ξανά»:

1.         Κανείς μόνος του στην κρίση

Κανείς Χαϊδαριώτης δεν θα μείνει αβοήθητος στη σημερινή δοκιμασία. Η κοινωνική πολιτική δεν είναι φιλοδώρημα, είναι κοινωνικό δικαίωμα.                                                              με πρώτη την κοινωνική αλληλεγγύη και την κοινωνική ευαισθησία.

2.         Επενδύουμε κάθε ευρώ στο Χαϊδάρι

Δήμος που εργάζεται σκληρά και διεκδικεί, είναι δήμος που βελτιώνει συνεχώς την ποιότητα ζωής των δημοτών του.

3.         Όλα στο φως

Η πικρή εμπειρία του παρελθόντος θα δώσει τη θέση της σε μια διάφανη και αξιόπιστη διαχείριση που δεν θα κρύβει τίποτε από κανέναν και θα ελέγχεται καθημερινά.

4.         Πόλη ανθρώπινη και φιλόξενη

Η ποιότητα ζωής για τους Χαϊδαριώτες είναι κατάκτηση που μας έκανε να ξεχωρίζουμε. Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, ο Δήμος πρέπει να επιστρέφει στο δημότη αξιόπιστες και ποιοτικές υπηρεσίες.

5.         Πρώτα ο δημότης

Όταν ένας δήμος λειτουργεί δημοκρατικά, τότε η διοίκηση παρέχει καλύτερες υπηρεσίες στους δημότες της και όλοι νοιαζόμαστε περισσότερο για την πόλη μας.

Περπατάμε το Χαϊδάρι γειτονιά - γειτονιά

Από τη Δευτέρα 31 Μαρτίου ο Βαγγέλης Ντηνιακός, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους ξεκίνησε σειρά περιοδειών – που θα συνεχιστεί και μετά την περίοδο του Πάσχα- στις γειτονιές του Χαϊδαρίου.

«Δουλεύουμε ακούραστα. Περπατήσαμε το Χαϊδάρι από άκρη σε άκρη, γειτονιά γειτονιά. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε μέχρι τις εκλογές, αλλά και μετά τις εκλογές. Από την επικοινωνία με τους απλούς Χαιδαριώτες καταγράψαμε τις ανάγκες που υπάρχουν σε όλες τις περιοχές».

Ειδικότερα αναφέρθηκε «Στη Γρηγορούσα που τόσο έχει ανάγκη την αναβάθμιση της Φαβιέρου, στην Αφαία που υποφέρει ακόμα από την έλλειψη αποχετευτικού δικτύου ακόμα και φωτισμού, στον Αϊ Γιώργη και στην Κορυτσάς με τα επικίνδυνα πλημμυρικά φαινόμενα. Στο Δάσος με το οξυμμένο κυκλοφοριακό πρόβλημα αλλά και αυτό των ανοικτών χώρων».

«Με αυτή την καταγραφή ολοκληρώσαμε το σχεδιασμό και τη βάση του προγράμματός μας» συνέχισε ο Βαγγέλης Ντηνιακός. «Είμαστε έτοιμοι λοιπόν να σας παρουσιάσουμε ένα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο σχέδιο για το νέο Χαϊδάρι. Ένα σχέδιο βγαλμένο από τις πραγματικές ανάγκες των Χαϊδαριωτών και όχι από τα πληρωμένα επικοινωνιακά γραφεία ή ξύλινα κομματικά επιτελεία» διευκρίνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Χαϊδαρίου.

Το σκηνικό με τις πολλές υποψηφιότητες

Αναφερόμενος στο πολιτικό σκηνικό των αυτοδιοικητικών εκλογών όπως αυτό διαμορφώνεται στην πόλη μας και στην πληθώρα των υποψηφιοτήτων, ο Βαγγέλης Ντηνιακός, σημείωσε μεταξύ άλλων, πως «θεωρώ εκ πρώτης όψεως ότι είναι καλό για τη δημοκρατία και τα κοινά. Είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν στη σύνθεση και τη συναίνεση. Αν λοιπόν δημιουργηθούν συνθήκες συνεργασιών, είτε προγραμματικές, είτε προσωπικές δεν θα διστάσουμε με όρους ειλικρίνειας και διαφάνειας να τις υλοποιήσουμε».

Διευκρίνισε όμως ταυτόχρονα πως αυτό το σκηνικό «δεν θα πρέπει να κρύβει σκοπιμότητες. Να μην είναι αποτέλεσμα μυστικών συμφωνιών. Να μην είναι κάλυψη κάποιων που φοβούνται να βγουν στην κοινωνία μετά από τα πεπραγμένα τους. Να μην είναι οι ίδιοι ή να είναι μπροστινοί κάποιων κρατικοδίαιτων. Να μην είναι κομματικοί καριερίστες μιας άλλης εποχής. Να μην είναι το χθες, μεταμφιεσμένο σε κούφιες υποσχέσεις». Τόνισε, τέλος πως είναι πλέον «ευθύνη των πολιτών να κάνουν τις επιλογές τους».

Ομάδα νέων ανθρώπων με ποιότητα, ήθος και ικανότητες

Αισιόδοξος και σίγουρος για το αποτέλεσμα της κάλπης, ο Βαγγέλης Ντηνιακός, στην ομιλία του τη βραδιά των εγκαινίων, δήλωσε με νόημα πως «Όμως όπως όλα δείχνουν για ένα πράγμα μπορώ να σας διαβεβαιώσω. Ότι στις 18 Μαΐου το βράδυ το νήμα θα το κόψουμε πρώτοι εμείς και με διαφορά!» για να συμπληρώσει πως «εάν χρειαστεί να υπάρξει και δεύτερος γύρος οι συμπολίτες μας θα βρεθούν προ πραγματικών διλημμάτων.

«Όποιος και αν είναι ο αντίπαλός μας τότε τα διλήμματα θα είναι τα ίδια και αφορούν όλα το αύριο.

Θέλουμε το νέο ή το παλιό;

Θέλουμε το έντιμο ή το διαπλεκόμενο;

Θέλουμε το άφθαρτο ή το πολυκαιριασμένο;

Θέλουμε το κομματικό ή το αδέσμευτο.

Θέλουμε ένα δήμαρχο να υπάρχει παντού ή έναν άφαντο δήμαρχο;

Και τέλος θέλουμε ένα πρόσωπο μόνο του απέναντι στα προβλήματα ή

μια ομάδα νέων ανθρώπων με ποιότητα, ήθος και ικανότητες ;

Μια ομάδα νίκης. Είναι σαφές τί απαιτούν οι καιροί και τί χρειάζεται η πόλη» είπε απευθυνόμενος προς τους δημότες του Χαϊδαρίου.

[από Δελτίο Τύπου]