ΜΑΖΙ ΜΠΟΖΙΚΑΣ ΧΑΛΚΙΑΣ;

Φαίνεται να επιβεβαιώνονται τα σενάρια που ήθελαν τον Τάσο Χαλκιά πρόσωπο-βιτρίνα για την αναγκαία δημοσκοπική ανανέωση της πρώην διοίκησης Μαραβέλια και όχι επικεφαλή μιας συλλογικής προσπάθειας. Ο δημοφιλής συνδημότης μας κινήθηκε με τις καλύτερες των προθέσεων προκειμένου να συνδράμει για έναν καλύτερο Δήμο, αλλά δεν φάνηκε να πείθει τον κόσμο για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του υποψήφιου Δήμαρχου, πιθανόν λόγω απειρίας του με τα κοινά και έτσι, όπως όλα δείχνουν, συμφώνησε να στηρίξει τον Ανδρέα Μποζίκα.

Αυτό που μένει να διαπιστώσουμε και μάλιστα άμεσα (αφού το όλο θέμα έχει αποκτήσει διαστάσεις πολιτικής χιονοστιβάδας) είναι κατά πόσον η ανεπίσημη ακόμα συμφωνία Μποζίκα-Χαλκιά σε επίπεδο ηγεσίας θα βρει σύμφωνα τα στελέχη εκείνα που προσχώρησαν στους αντίστοιχους συνδυασμούς με τελείως διαφορετικά δεδομένα. Και αν ακόμα τα πρώην στελέχη της διοίκησης Μαραβέλια -που αναμένεται να ακολουθήσουν τον Τάσο Χαλκιά- βγαίνουν κερδισμένα από την εξέλιξη αυτή, δεν ισχύει το ίδιο με άφθαρτα στελέχη του Μποζίκα που βλέπουν αρνητικά μια σύνδεση της παράταξής τους με την βεβαρυμμένη λόγω σκανδάλων απερχόμενη Δημοτική Αρχή.

Τα πρώτα παράπονα διατυπώθηκαν μάλιστα από τον Σάββα Βαρυτιμάδη (νυν γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Χαϊδαρίου) και την Αθηνά Μπούτση (μέλος της Ελιάς-Λοβέρδος). Ακούγεται έντονα ότι αν η φημολογούμενη εξέλιξη επικυρωθεί επίσημα, ενδέχεται να αποσχιστούν και να αποτελέσουν την αρχή ενός πυρήνα δυσαρεστημένων υποψηφίων που θα μετακινηθούν-όπως φημολογείται- προς την μεριά του Βαγγέλη Ντηνιακού ή του Ηρακλή Δρούλια.

Αλλά και η Ελευθερία Τοκατλίδου, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου, δεν φαίνεται να καλοβλέπει την στήριξη της παράταξης της προς το πρόσωπο του Ανδρέα Μποζίκα.

Το αν τελικά η συμμαχία Μποζίκα-Χαλκιά είναι μια σπασμωδική επικοινωνιακή κίνηση που θα προσκρούσει στην βάση των δύο παρατάξεων (εξάλλου πέραν των δυσαρεστημένων πρωτοκλασάτων στελεχών, απομένει και η αντίδραση των συνδημοτών μας) ή το όλο εγχείρημα θα αποδώσει καρπούς, θα το διαπιστώσουμε τα προσεχή 24ώρα. Όπως και να χει, οι τελευταίες εξελίξεις ισχυροποιούν τον συνδυασμό του Ανδρέα Μποζίκα, δίνοντας του ακόμα μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας στην κούρσα των εκλογών.