ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ…ΕΝΩΣΑΝ


Απίστευτη τροπή έχει πάρει η εκλογική μάχη στο Χαϊδάρι. Τελικά, πριν από λίγες ώρες, ο συνδυασμός του Ανδρέα Μποζίκα «ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ» και ο συνδυασμός του Τάσου Χαλκιά «ΠΑΜΕ ΧΑΪΔΑΡΙ», ήρθαν και έδεσαν. Η΄ καλύτερα, ήρθαν και…ένωσαν, καθώς από την συγχώνευση των δύο παρατάξεων, γεννήθηκε ο νέος συνδυασμός «ΠΑΜΕ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ». Κάλλιστα μπορούμε να μιλήσουμε για ένωση, καθώς θεωρητικά πρόκειται για ανεξάρτητα ναι μεν στελέχη που μετέχουν στον συνδυασμό, τα οποία, όμως, σαφώς κινούνταν σε χώρους που κάλυπταν παλαιότερα το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία. Άλλωστε αυτό το μοντέλο ακολουθείται αυτή την στιγμή και στην διακυβέρνηση της χώρας. Παράλληλα με την ανακοίνωση σχετικά με την επίτευξη της συμφωνίας, αναφέρονται και τα πρώτα 48 ονόματα που μετέχουν στο ψηφοδέλτιο, ενώ αναμένονται και άλλες εκπλήξεις. Βέβαια, πριν την ανακοίνωση της συμφωνίας και των 48 ονομάτων, που προήλθαν από τις παρατάξεις Μποζίκα και Μαραβέλια, είχε προηγηθεί η φυγή των Μπούτση, Βαρυτιμιάδη από το «ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ» (που μάλλον καταλήγουν σε Βαγγέλη Ντηνιακό), ενώ την αποχώρηση της από τον συνδυασμό του προέδρου του ΑΣΔΑ ανακοίνωσε και η Ανδρομάχη Χρυσομάλη.
Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πριν την οριστική συμφωνία Μποζίκα και Χαλκιά, τα μέλη της πρώην παράταξης Μαραβέλια είχαν δημοσιοποιήσει ανακοίνωση κατά της κ. Αθηνάς Μπούτση.
Οι εξελίξεις πλέον στην εκλογική μάχη του Χαϊδαρίου παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας και αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες ειδήσεις με μεταπηδήσεις, με «μεταγραφές», με κινήσεις εντυπωσιασμού, με «μαχαιρώματα» και ότι άλλο κάνουν ένα έργο να εξελίσσεται σε θρίλερ…
- Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Αντιδήμαρχος Αποστόλης Θεοφίλης, ο οποίος δίνει και αυτός το δικό του στίγμα προετοιμάζοντας το επόμενο βήμα του…που μάλλον δεν αργεί…

   

Κοινή δήλωση συνεργασίας
των κ.κ. Ανδρέα Μποζίκα και Τάσου Χαλκιά

 

Στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, το Χαϊδάρι μπαίνει σε μια νέα εποχή, με πολλές δυσκολίες και καινούργιες προκλήσεις. Για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της επόμενης μέρας χρειάζεται συνεργασία όλων των δυνάμεων την πόλης μας. Κοινές δράσεις ανθρώπων από όλους τους πολιτικούς χώρους και κάθε κοινωνικής τάξης. Μακριά από σκοπιμότητες, εμμονές και μεγαλομανείς προσεγγίσεις της πολιτικής.

Για να πετύχουμε την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση, πρέπει όλοι να είμαστε σε θέση να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Να προτάξουμε το «εμείς» από το «εγώ». Τη συνεργασία από την πολυδιάσπαση. Την αναγνώριση του άλλου από το τυφλό «όχι σε όλους».

Οι συνδυασμοί πρέπει να βάζουν το συμφέρον της πόλης και των πολιτών πάνω από το προσωπικό συμφέρον. Οφείλουν να αναζητούν ευρύτερες συνεργασίες και συμμαχίες διευρύνοντας την κοινωνική τους βάση.
Μόνο έτσι θα είναι σε θέση μετά τις εκλογές να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα με τις απαραίτητες ρήξεις στηριζόμενοι σε μια ευρύτατη κοινωνική συσπείρωση.


Για το σκοπό αυτό αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.
Οι επικεφαλής και τα στελέχη των συνδυασμών «Ενώνουμε το Χαϊδάρι» και «Πάμε Χαϊδάρι» θα συνεργαστούμε εκλογικά και θα συνδημιουργήσουμε τον συνδυασμό «Πάμε να ενώσουμε το Χαϊδάρι».
Όλα τα ζητήματα του συνδυασμού, το πρόγραμμά του, η στρατηγική του, η καθημερινή λειτουργία του θα συναποφασίζονται επί ίσοις όροις από τους επικεφαλής της κίνησης και τα στελέχη του συνδυασμού.

Ξέρουμε ότι πολλοί θα εκπλαγούν με την κίνησή μας αυτή. Σε έναν χώρο που κυριαρχούν οι φεουδαρχικές αντιλήψεις και οι μικροεγωισμοί, αυτού του είδους οι συνεργασίες ξαφνιάζουν. Όμως από το παιχνίδι «όλοι εναντίον όλων», προτιμούμε τις καθαρές συνεργασίες και την αναζήτηση συγκλίσεων και κοινών στόχων.

Εμείς είπαμε απ΄την αρχή ότι είμαστε ανεξάρτητοι χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες.
Επιθυμία και όραμα μας είναι να αμβλύνουμε τις αντιθέσεις και να καλέσουμε την κοινωνία του Χαϊδαρίου να πορευτεί μαζί μας.Να γίνουμε πολλοί που θέλουμε το ίδιο,που μοιραζόμαστε το κοινό όραμα ενός σύγχρονου Δήμου με ανθρώπινο πρόσωπο.Εμείς αποδεικνύουμε έμπρακτα και έγκαιρα ότι παραμερίζουμε το εγώ μας για το συμφέρον της πόλης μας.

Είμαστε βέβαιοι όμως ότι με την κίνησή μας αυτή δεν αλλάζουμε απλώς το εκλογικό τοπίο στο Χαϊδάρι, αλλά παράλληλα ενισχύουμε νέες αντιλήψεις και νέες πρακτικές στα αυτοδιοικητικά μας πράγματα. Σηματοδοτούμε το πέρασμα σε μια εποχή συνεργασιών, υπερβάσεων, καθαρών σχέσεων και τερματισμού των προσωπικών φέουδων και των κληρονομικών μεταβιβάσεων.

Τις αμέσως επόμενες μέρες θα παρουσιάσουμε το αναλυτικό πρόγραμμα του συνδυασμού μας και τις δεσμεύσεις μας για την επόμενη μέρα, οι οποίες εστιάζουν σε 5 κυρίως τομείς:

1) Βελτίωση της καθημερινότητας στην πόλη
2) Περαιτέρω ενίσχυση της κοινωνικής πρόνοιας
3) Αντιπλημμυρική προστασία
4) Ενίσχυση της πολιτιστικής δημιουργίας
5) Αξιοποίηση του θαλάσσιου μετώπου της πόλης μας
6) Ολοκληρωμένα προγράμματα στήριξης της επιχειρηματικότητας των νέων

Σε αυτήν την πορεία που χαράξαμε οι δυο συνδυασμοί, θέση έχουν όλοι όσοι θέλουν να συμπορευτούν μαζί μας βάζοντας ως πρώτο στόχο την επίλυση των προβλημάτων και αφήνοντας στην άκρη τις προσωπικές φιλοδοξίες γιατί μονο
Ενωμένοι μπορούμε να Πάμε μπροστά.

 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

 1. Αδαμοπούλου Κωνσταντίνα – Ελεύθερη Επαγγελματίας
 2. Αλεξανδρής Αντώνης - Ιδιωτικός Υπάλληλος
 3. Αναστασάκη Αφροδίτη – Φοιτήτρια Διεθνών & Ευρωπ. Σπουδών
 4. Αναστασίου Δημήτριος (Τάκης) – Ελεύθερος Επαγγελματίας
 5. Ανδριανός Ηλίας – Δικηγόρος παρ΄Αρείω Πάγω
 6. Αντωνάτου Μαίρη – Δικηγόρος
 7. Ασπρογέρακας Γεώργιος – Προπονητής Ποδοσφαίρου
 8. Βουρλούμη Δάλλα Βάσω – Νοσηλεύτρια
 9. Γαλανοπούλου Χριστίνα – Φαρμακοποιός
 10. Γιαλιάς Παναγιώτης – Τεχνικός Η/Υ
 11. Γιαννακόπουλος Δημήτρης – Ηθοποιός
 12. Δρακουλάκη – Καββάλα  Ζαχαρούλα (Χαρά) – Πρόεδρος Συλ. Γονέων 8ου Δημ. Σχολείου
 13. Ζάγκας Γιώργος – Υπάλληλος ΕΛ.ΠΕ
 14. Ζάχαρης Χριστόφορος – Προπονητής Μπάσκετ
 15. Ηλιάδης Γιάννης – Ελεύθερος Επαγγελματίας
 16. Ηλιόπουλος Ηλίας – Δημοσιογράφος
 17. Καβαλαράκη Μαρία – Ιδιωτικός Υπάλληλος
 18. Καλογεροπούλου Ζωή – Πρόεδρος Εξωραϊστικού. Συλλόγου. Αφαίας- Σκαραμαγκά
 19. Καπετάνου Μαρία – Υπάλληλος ΔΕΗ  Α.Ε.
 20. Καραβίτης Πέτρος – Καθηγητής Ποδοσφαίρου UEFA PRO
 21. Καραμάνης Ευάγγελος – Υπάλληλος ΣΤΑΣΥ
 22. Καραπαύλος Ανδρέας – Συνταξιούχος Ε.Τ.Ε
 23. Καστανάς Αθανάσιος – Ελεύθερος Επαγγελματίας
 24. Κατσίνης Γεώργιος – Ιδιωτικός  Υπάλληλος
 25. Κοπανέλης Κωνσταντίνος – Τεχνολόγος – Ραδιολόγος - Ακτινολόγος
 26. Κουκοβίνης Χρήστος – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
 27. Λυμπουσάκη – Γεωργιάδη Ειρήνη – Πτυχιούχος Νοσηλευτικής
 28. Μουνδρέα – Καπόγλου Ελένη – Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων
 29. Μπαλοδήμας Σταύρος – Εκπαιδευτικός
 30. Μπανάκος Χρήστος – Συνταξιούχος ΟΤΑ
 31. Μπιμπλής Νικόλαος – Ελεύθερος Επαγγελματίας
 32. Μπουλαμάτση Όλγα – Ιατρός
 33. Μυτιλήνης Κώστας – Ραδιοφωνικός Παραγωγός
 34. Νικολάου Βαρβάρα – Αρχιτέκτονας
 35. Νούκας Δημήτρης – Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
 36. Ντέλλας Τόλης – Συνταξιούχος
 37. Παγάνης Διονύσης – Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ ε.α.
 38. Παλάντζα Μαίρη – Ιδιωτικός Υπάλληλος
 39. Παναγιωτάτος Νίκος – Μηχανολόγος ΤΕΕ
 40. Παπαδάκη Λαμπρινή – Αρχιτέκτονας
 41. Σταμάτη – Λεγάκη Εύη -  Ιδιωτικός Υπάλληλος
 42. Τοκατλίδη Ελευθερία – Δικηγόρος
 43. Τσατσαρώνης Παναγιώτης – Δικηγόρος
 44. Χαντζή – Πανταζοπούλου Δήμητρα – Επιχειρηματίας
 45. Χατζηγιαννάκης  Γιώργος – Συνταξιούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός
 46. Χριστάκης Δημήτρης – Ιατρός Μαιευτήρας -  Γυναικολόγος
 47. Χριστοδουλάκης Απόστολος – Οικονομολόγος Επιχειρήσεων
 48. Χριστοφής Λευτέρης – Μουσικός Καθηγητής