"...ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΞΙΦΗ ΤΟΥΣ"


Λίγα 24ωρα πριν από τον β΄ γύρο των δημοτικών εκλογών στο Χαϊδάρι, όπου θα «διασταυρώσουν τα ξίφη τους» οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Μιχάλης Σελέκος, Ανδρέας Μποζίκας και η μάχη συγκλονίζει. Θέσεις και τάσεις καταγράφονται όχι μόνο στο παρασκήνιο αλλά και στο προσκήνιο, όπου οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις αλλά και μεμονωμένα υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, έχουν πάρει θέση σχετικά με το δίλημμα Σελέκος ή, Μποζίκας…
Με ανακοίνωση του ο δημοτικός συνδυασμός «Χαϊδάρι Ξανά» του Βαγγέλη Ντηνιακού, ο οποίος κατετάγη τρίτος στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής 18 Μαϊου και έμεινε για λίγες ψήφους εκτός του β΄γύρου, πήρε αμέσως θέση υπέρ της υποψηφιότητας του Μιχάλη Σελέκου, ενώ και η δημοτική παράταξη «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» με επικεφαλής τον Θοδωρή Σπηλιόπουλο, που υποστηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση του στηρίζει την επιλογή του υποψηφίου του ΚΚΕ, κ. Μιχάλη Σελέκου. Κάτι ανάλογο – υπέρ Σελέκου – αφήνει να εννοηθεί με ανακοίνωση του ο επικεφαλής της παράταξης «ΔΙΑΦΑΝΟΣ ΔΗΜΟΣ» και πολύπειρος στα αυτοδιοικητικά της πόλης μας κ. Κώστας Ασπρογέρακας. Η δημοτική κεντροδεξιά παράταξη «ΠΟΛΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ» με επικεφαλής την κ. Ελένη Καμπόλη σε σχετική ανακοίνωση κάνει λόγο για επιλογή λύσεως που εκφράζει το «…νέο, άφθαρτο και ηθικό…», χωρίς να δίνεται «…λευκή επιταγή…», ενώ ο συνδυασμός «Όραμα Δημιουργίας» του υποψηφίου Δημάρχου κ. Ηρακλή Δρούλια, ξεκαθαρίζει ότι δεν υποδεικνύει και δεν καθοδηγεί, αλλά καλεί τους ψηφοφόρους του να μην οδηγηθούν στην επιλογή της αποχής και του λευκού ή, άκυρου, ψηφίζοντας με βάση το σωστό τους κριτήριο. Μέχρι αυτή την στιγμή που γραφόταν το κείμενο δεν είχε γίνει γνωστή η επίσημη δήλωση του υποψηφίου Δημάρχου κ. Κώστα Φουρλή.
Σας παραθέτουμε τις ανακοινώσεις των παρατάξεων:

ΔΗΜ. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ : "ΧΑΪΔΑΡΙ ΞΑΝΑ" - ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ

 

 

 
Χαϊδάρι, 20/5/2014


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ως δημοτικός συνδυασμός, που συμμετείχαμε στις εκλογές της Κυριακής 18 Μαΐου, θέλουμε δημόσια να σας ευχαριστήσουμε για τη στήριξή σας στον αγώνα μας και τη δυνατότητα που μας δώσατε να διεκδικήσουμε μέχρι τις πρωινές ώρες της Δευτέρας την είσοδό μας στο δεύτερο γύρο.
Οι προσωπικές, συκοφαντικές επιθέσεις σε βάρος του επικεφαλής και μελών του συνδυασμού μας, που τις τελευταίες μέρες εντάθηκαν, δε μας πτοούν, αντίθετα δυναμώνουν τον αγώνα μας για την επικράτηση της εντιμότητας, της εργατικότητας και της κοινωνικής προσφοράς στα κοινά της πόλης μας.
Με δεδομένο το οριστικό αποτέλεσμα  των εκλογών του πρώτου γύρου, γίνεται φανερό, ότι οι συμπολίτες μας αποδοκίμασαν τη διοίκηση Μαραβέλια παρά τις μεθοδεύσεις που ακολούθησε, αλλάζοντας πρόσωπο και ονομασία.
Το μήνυμα των συμπολιτών μας είναι ξεκάθαρο και λέει όχι στη συνέχιση της διαφθοράς, της διαπλοκής και της συναλλαγής στο δήμο. Αυτή τη στιγμή πέρα από τις όποιες πολιτικές διαφωνίες προέχει η υλοποίηση αυτής της εντολής.
Γι’ αυτό στα πλαίσια της οριστικής ανατροπής αυτής της θλιβερής για το δήμο διοίκησης και μπροστά στον κίνδυνο να ξαναεκλεγούν τα πρωτοπαλίκαρα της για να συνεχίσουν τα ίδια και χειρότερα, είναι αναγκαστικός μονόδρομος η στήριξη του συνδυασμού “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” με επικεφαλής το Μιχάλη Σελέκο.
Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν σαφέστατες πολιτικές διαφωνίες με την παράταξη “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” και η στήριξή της σε καμμία περίπτωση δε σημαίνει λευκή επιταγή. Περιμένουμε να ανταποκριθεί σε βασικά ζητήματα για την ανόρθωση του Δήμου, όπως:
•    Ο διαχειριστικός έλεγχος όλης της οχταετίας Μαραβέλια για να αναδειχτεί το μέγεθος της κακοδιαχείρησης και η απόδοση τυχόν ευθυνών
 •    Η επιστροφή στο δήμο όλων των κοινωνικών δομών, που η λειτουργία τους παραχωρήθηκε προς εκμετάλλευση από κολλητούς.
•    Η ενδυνάμωση της λειτουργίας του δήμου με έμψυχο δυναμικό και σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή.
Η παράταξή μας “ΧΑΪΔΑΡΙ ΞΑΝΑ”, με πρώτο από όλους τον επικεφαλής της Βαγγέλη Ντηνιακό, θα παρακολουθεί στενά την πορεία της νέας δημοτικής αρχής συνεχίζοντας ανυποχώρητα τον αγώνα στο δημοτικό συμβούλιο, στην τοπική κοινωνία και στην κεντρική εξουσία υπερασπιζόμενη τις αρχές και τα ιδανικά της, αποδεικνύοντας  προς όλους το ειλικρινές ενδιαφέρον της για τον τόπο που ζούμε καθώς και την πραγματικά ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παρουσία της στην πόλη μας.


“Χαϊδάρι ξανά” - Βαγγέλης Ντηνιακός

ΔΗΜ. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ: «Πολίτες σε Δράση -  Οικολόγοι Πράσινοι» - ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΕΛΕΚΟΣ

 

 

 

20 Μαΐου 2014

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ στο δεύτερο γύρο το  Δημοτικό  συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση» με υποψήφιο Δήμαρχο το Μιχάλη Σελέκο
Ο συνδυασμός μας «Πολίτες σε Δράση -  Οικολόγοι Πράσινοι» και ο επικεφαλής της δημοτικής μας κίνησης Θοδωρής Σπηλιόπουλος, θέλει να ευχαριστήσει τα μέλη, τα στελέχη τους υποψηφίους συμβούλους και όλους όσοι αγωνίστηκαν με δημιουργικό πάθος και όραμα στηρίζοντας το συνδυασμό μας, για μια καλύτερη πόλη, σε μία αναπτυγμένη Ελλάδα, σε ένα δικαιότερο κόσμο.
Οι  «ΠσΔ – ΟΠ»  στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στο  Χαϊδάρι δεν έχουμε διλήμματα, ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ το  Δημοτικό  συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Μιχάλη Σελέκο, διότι:
1. Ανοίγουμε δρόμο για την κοινή δράση όσων ενδιαφέρονται να γυρίσουμε σελίδα στο Χαϊδάρι και στη δυτική Αθήνα με ανάπτυξη των αγώνων τόσο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο, κυρίως, έξω από αυτό, για την υπεράσπιση του Δημόσιου Χαρακτήρα της Υγείας, της Παιδείας, για τα εργασιακά δικαιώματα, την υπεράσπιση των ανέργων, την κοινωνική αλληλεγγύη, τον έλεγχο τη συμμετοχή και τη διαφάνεια κ.λ.π.
2. Θα μας δοθεί η δυνατότητα να συνεχίσουμε τους αγώνες με καλύτερες προϋποθέσεις για την προώθηση θέσεων  του πρόγραμματός μας στο δήμο Χαϊδαρίου, υπερασπιζόμενοι τις Κοινωνικές δομές, το Δημόσιο χαρακτήρα των Δημοτικών υπηρεσιών (π.χ. σκουπίδια),  τη Δημοτική και Δημόσια Περιουσία (π.χ. Σκαραμαγκάς, Ποικίλο όρος, Διομήδειος κήπος, Γιορτή κρασιού, Στρατόπεδο Χαϊδαρίου, Ψ.Ν.Α.  κ.λ.π.).
3. Η παράταξη «Πάμε να ενώσουμε το Χαϊδάρι» των Α. Μποζίκα και Τ. Χαλκιά, είναι η αυθεντικότερη έκφραση της πιο υπόδουλης και υποταγμένης Αυτοδιοίκησης. Τους θεωρούμε γνήσιους συνεχιστές της μνημονιακής και Καλλικρατικής πολιτικής Μαραβέλια, της διαπλοκής και των πελατειακών σχέσεων, της «αξιοποίησης» των προσωπικών δεδομένων για ψηφοθηρικούς λόγους. Η τυχόν εκλογή του συνδυασμού του κ.Μποζίκα στο δεύτερο γύρο θα είναι η απόλυτη καταστροφή για την πόλη μας.  Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συνεχίσουν την ίδια πολιτική με άλλο πρόσωπο και για τα επόμενα 5 χρόνια.
Εμείς οι  «ΠσΔ – ΟΠ»  θέλουμε, τούτη την κρίσιμη ώρα για την πόλη και τον τόπο, να συμβάλλουμε στη συνεργασία όλων των Προοδευτικών, Αριστερών, Ριζοσπαστικών και Οικολογικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης και να ανοίξουμε δρόμο για την ανατροπή των πιο υπόδουλων και Ανθρωποκτόνων πολιτικών που εφαρμόζονται στην Πατρίδα μας.
Οι «ΠσΔ – ΟΠ» θα τιμήσουν τη ψήφο των συνδημοτών μας μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, θα συνεχίσουν να υπερασπίσουν τα λαϊκά συμφέροντα το τοπικό και υπερτοπικό επίπεδο, και θα συμβάλλουν στο αίτημα των Χαϊδαριωτών έναν πραγματικό διαχειριστικό έλεγχο στα οικονομικά και στις συμβάσεις του Δήμου.

ΔΗΜ. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ: "ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ" - ΗΡΑΚΛΗΣ ΔΡΟΥΛΙΑΣ

 

Χαϊδάρι, 22.05.2014

Ο συνδυασμός ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ και εγώ προσωπικά θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους πολίτες που μας εμπιστεύθηκαν στις εκλογές της 18ης Μαΐου και να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα τιμήσουμε το ρόλο που μας ανέθεσαν με την ψήφο τους.

Τους τελευταίους μήνες, προσπαθήσαμε μέσα από ένα ποιοτικό αγώνα να προσφέρουμε στο Χαϊδάρι κάτι καινούριο, πρωτοπόρο, δημιουργικό.

  •  Αγωνιστήκαμε για την αξιοκρατία, την ανανέωση και την αλλαγή στην πόλη μας.
  •  Αγωνιστήκαμε για την ανατροπή κατεστημένων και συμφερόντων που οδήγησαν την πόλη στο σημερινό της αδιέξοδο και παραμένουμε σταθεροί σε αυτή την κατεύθυνση.
  •  Αγωνιστήκαμε για να αποκτήσει επιτέλους το Χαϊδάρι μία αξιόπιστη δημοτική αρχή που θα το μετατρέψει σε μία πόλη σύγχρονη, βιώσιμη, ευρωπαϊκή.

Αυτούς τους στόχους θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε από οποιαδήποτε θέση και αν βρισκόμαστε.

Είναι γεγονός πως καμία επιλογή του δεύτερου γύρου δεν μπορεί να εκπληρώσει όλους τους παραπάνω στόχους. Σε κάθε περίπτωση, είναι χρέος κάθε συνειδητοποιημένου πολίτη να επιλέγει τη διοίκηση που θεωρεί συγκριτικά καλύτερη και όχι να καταφεύγει στην αποχή ή στο λευκό/άκυρο. Οι πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους έχουν κρίση και δεν χρειάζονται υποδείξεις και καθοδήγηση για την επιλογή τους στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. Ως δημοτικός συνδυασμός, είμαστε βέβαιοι ότι το βασικό κριτήριο των πολιτών θα είναι κατ’ ελάχιστον η εξυγίανση και η χρηστή διοίκηση του Δήμου.

Εμείς από την πλευρά μας, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για να δημιουργήσουμε ένα ευρύ πλειοψηφικό ρεύμα σε προοδευτική κατεύθυνση και με συγκεκριμένα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, που θα κατορθώσει στο μέλλον να υλοποιήσει τους παραπάνω στόχους και να αλλάξει την πόλη.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά όλους τους συνεργάτες μου, οι οποίοι έδωσαν τους τελευταίους μήνες μία σπουδαία μάχη για ένα καλύτερο Χαϊδάρι. Είμαι ευτυχής που ξεκίνησα μαζί τους αυτό το ταξίδι και είναι κρίμα που ο Δήμος μας θα στερηθεί τόσους νέους, ικανούς, έμπειρους και γεμάτους διάθεση για προσφορά ανθρώπους. Το ταξίδι αυτό δεν σταματάει εδώ. Αυτή ήταν μόνο η αρχή.

 


Ηρακλής Δρούλιας

ΔΗΜ. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ: "ΠΟΛΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ" – ΕΛΕΝΗ ΚΑΜΠΟΛΗ

 

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί συνδημότες μας,

Πριν από τρεις μήνες δημιουργήσαμε την "Πόλη Προοπτικής" όχι από προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά από ένα βαθύτατο χρέος προς του συμπολίτες μας, προκειμένου να καταδείξουμε τα μεγάλα προβλήματα, που δημιουργούσε στο Δήμο μας μια συγκεκριμένη ασκούμενη πολιτική.

Η έλλειψη στρατηγικής και πρακτικής μεθοδολογίας, η αλαζονεία, η κακοδιαχείριση, η έλλειψη οράματος, αλλά και η άρνηση για δουλειά οδήγησαν την πόλη μας σε μια καταστροφική πορεία, κατά την αντίληψή μας μη αναστρέψιμη.

Η πολιτική μας ηθική, αλλά και ο πολιτικός μας πολιτισμός δεν μας επιτρέπουν να στηρίξουμε τέτοιες πολιτικές, που οδηγούν σε μια στείρα πολιτική άρνηση, σε μια απλή διαχείριση καθημερινότητας, που δεν έχει στόχους, όραμα και προοπτική.

Φρονούμε ότι οι συμπολίτες μας με την ψήφο τους στις 25 Μαΐου θα επιδοκιμάσουν και θα στηρίξουν πολιτικές που κινούνται σε προοδευτική κατεύθυνση εκφράζοντας το νέο, το άφθαρτο αλλά και το ηθικό. Λευκή επιταγή ο συνδυασμός "Πόλη Προοπτικής" δεν δίνει σε κανέναν. Θα επιβραβεύει τις αποφάσεις εκείνες που έχουν γνώμονα το συμφέρον της πόλης, αλλά ταυτόχρονα θα ελέγχει ή θα καταδικάζει αποφάσεις που θα είναι αρνητικές για την πόλη και τους κατοίκους της.

Τέλος θέλουμε να εκφράσουμε τις βαθύτατες ευχαριστίες μας σε όλους τους φίλους μας, που στήριξαν τις προσπάθειες μας σε αυτόν τον ωραίο, αλλά και ταυτόχρονα δύσκολο αγώνα μας και να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα στεκόμαστε δίπλα τους πάντα με σεβασμό και ειλικρίνεια και θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες σε ότι μας χρειαστούν.

Μαζί με αυτούς οραματιζόμαστε και θέτουμε τους στόχους για μια νικηφόρα πορεία που θα ολοκληρωθεί στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

"Πόλη Προοπτικής"

ΔΗΜ. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ "ΔΙΑΦΑΝΟΣ ΔΗΜΟΣ" - ΚΩΣΤΑΣ ΑΣΠΡΟΓΕΡΑΚΑΣ

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους υποψηφίους του συνδυασμού μου για την αυθόρμητη συμμετοχή τους, την προθυμία και την αυταπάρνηση που έδειξαν σ' όλη την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, αλλά και κατά την ημέρα των εκλογών, ώστε το εγχείρημά μας να έχει ένα διπλό σημαντικό αποτέλεσμα και κύρια να προβάλει και να αναδείξει την δεδομένη αξιοπρέπεια, εντιμότητα και πολιτικό ήθος του συνδυασμού μας, απέναντι στην προκλητική ύβρη και αλαζονεία, που δυστυχώς περίσσεψε στην προεκλογική αναμέτρηση.

Όσον αφορά την πολιτική θέση μου για τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, μεταξύ των δύο επικρατησάντων συνδυασμών "Λαϊκή Συσπείρωση" και "Πάμε να Ενώσουμε το Χαϊδάρι", η πολιτική αφετηρία και πολιτική διαδρομή μου, από το 1978 μέχρι και σήμερα, πάντοτε σε προοδευτική δημοκρατική κατεύθυνση και με αριστερό προσανατολισμό, ερμηνεύει αυτονόητα την εκλογική μου στάση, που θα κρατήσω τόσο εγώ όσον και ο συνδυασμός του οποίου ηγούμαι.