…ΚΑΗΚΕ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΜΗ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ!

 

ARPER

 

 

Μετά από 17 χρόνια ο ιστορικός Ερμής Κορυδαλλού, που συμπληρώνει 91 έτη συνεπούς παρουσίας στον ελληνικό αθλητισμό, επιστρέφει στον τελικό της διοργάνωσης του Κυπελλου της ΕΠΣ Πειραιά. Η ομάδα της πόλης μας, πέρασε, σήμερα Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019, νικηφόρα από το Πέραμα, όπου επικράτησε στον επαναληπτικό ημιτελικό με 0-1 επί της τοπικής Αθλητικής Ένωσης και «σφράγισε» το πρώτο εισιτήριο, καθώς απομένει ο έτερος φιναλίστ από το ζευγάρι Εθνικού και Μοσχάτου.
Είναι η 3η φορά που ο Ερμής Κορυδαλλού θα λάβει μέρος στον τελικό του Κυπέλλου Πειραιά. Η πρώτη ήταν για την σεζόν 1999-2000 όταν στις 22 Μαρτίου 2000 είχε χάσει με 4-1 από τον Ατρόμητο Πειραιά, ενώ την περίοδο 2001-2002 και στις 27 Μαρτίου 2002 είχε ηττηθεί με 3-2 από τους ερασιτέχνες του Ολυμπιακού. Για 3η και… φαρμακερή λοιπόν στον τελικό ο Ερμής Κορυδαλλού;
Όσο αφορά το σημερινό ματς στο Πέραμα, ο Ερμής έφτασε δίκαια στην τελική επικράτηση με 0-1, ενώ να σημειώσουμε ότι στον πρώτο ημιτελικό στον Κορυδαλλό στις 6 Μαρτίου 2019, η ομάδα της πόλης μας είχε επικρατήσει με 2-0.
Στο 2΄ ο Κίτσιος και στο 36΄ ο Τζανιδάκης έχασαν κλασικές ευκαιρίες για τους «κυανόλευκους» της πόλης, για να έρθει το 66΄ όταν ο Βύρης έκανε την σέντρα από αριστερά, οι αμυντικοί της ΑΕ έδιωξαν πρόσκαιρα, η μπάλα έφτασε στον Κίτσιο, που με ωραίο σουτ πέτυχε το 0-1.
Στο 69΄ ο ρέφερι Κοσμάς Ιωαννίδης, απέβαλλε με απευθείας κόκκινη κάρτα, τον Αντωνίου του Ερμή και τον Ζαχάρογλου της ΑΕ Περάματος, για βίαιη συμπεριφορά. Είχε προηγηθεί μια σκληρή διεκδίκηση των δύο παικτών.
Να σημειώσουμε ότι το κλίμα στις εξέδρες, με αρκετούς φίλους των δύο ομάδων, ήταν υποδειγματικό, ενώ οι παράγοντες του Ερμή Κορυδαλλού ευχαρίστησαν τους γηπεδούχους για την φιλοξενία, γεγονός που θα αποτυπωθεί και σε επίσημη ανακοίνωση των Κορυδαλλιωτών.
Η αποστολή του Ερμή Κορυδαλλού και οι φίλοι του σωματείου μετά το πέρας του αγώνα βρέθηκαν στα γραφεία του συλλόγου στον χώρο του πρώην Ασύλου, όπου… κοκκίνισε ο τόπος από τα βεγγαλικά και τους πανηγυρισμούς (σχετική φώτο).

Μία ακόμη μεγάλη μέρα στην τεράστια ιστορία του Ερμή Κορυδαλλού, και σπονδή σε όλους αυτούς που από το μακρινό 1928 έβαλαν τις βάσεις για να συνεχίζει μέχρι τώρα αυτή η φανέλα να εκπροσωπεί επάξια το παρελθόν, να δημιουργεί στο παρόν και να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.
ΑΕ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ: Δρίβας, Ζαχάρογλου, Ντέμα (76΄ Ντενά), Μελάς, Κουτσογιαννόπουλος, Τάνκας (62΄ Νάζαρης), Ζόωγκα (46΄ Θεοδώρου), Αναγνωστάκης, Ταμπυράκης, Αντωνίου, Λαθούρης.
ΕΡΜΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ: Δράμπαλης, Σταθινάκης, Αντωνίου, Αγγέλου, Λαζάκης, Νταλάκος, Τζανιδάκης, Στακάι (85΄ Μπρέγκα), Βύρης (78΄ Θεοδωρόπουλος), Μούτσας (74΄ Γιαννακόπουλος), Κίτσιος (89΄ Καλαϊτζής).

 

 

DREAMOK