Συνέχιση της εφαρμογής του Προγράμματος

«Καταπολέμησης κουνουπιών» προνυμφοκτονίας

στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών

 

 

SYN KOUNOUPIA arxiki

 

 

Σε περιοχές εντός της χωρικής αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας του Δυτικού Τομέα Αθηνών συνεχίζονται οι από εδάφους ψεκασμοί προνυμφοκτονίας για την αντιμετώπιση και τη διαχείριση κουνουπιών στο πλαίσιο του ειδικού προγράμματος της τριετούς συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου.

 

Κατόπιν της εντομολογικής επιτήρησης και των ευρημάτων των δειγματοληψιών κουνουπιών του Παρατηρητηρίου Ψεκασμών, η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής του Δυτικού Τομέα Αθηνών υπό την εποπτεία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Α. Λεωτσάκου (φωτ.) προχώρησε στην 15η εφαρμογή επίγειου ψεκασμού για την καταπολέμηση προνυμφών κουνουπιών την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» και στο ρέμα «Εσχατιάς». Ακολούθως, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου εφαρμόστηκαν οι υπολειμματικοί ψεκασμοί στο ρέμα «Αγίου Αντωνίου», στο ρέμα «Αγίου Ανδρέα» και στο «Χαϊδαρόρεμα».

 

Καθημερινή μέριμνα του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γ. Πατούλη, είναι η προστασία της υγείας των πολιτών και η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, αξιοποιώντας σύγχρονα και αποτελεσματικά επιστημονικά εργαλεία. Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους Δήμους εφαρμόζει προληπτικά πρότυπα αντιμετώπισης των υγειονομικών κινδύνων βάσει των οδηγιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για τη θωράκιση όλου του Λεκανοπεδίου.

 

 

SYN KOUNOUPIA

 

 

SYN KOUNOUPIA 1