ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΤΑΣΟΥΛΑ

 

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ – ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

Η προσωπική του ιστορία, και αυτό που πέρασε με τον Κόβιντ – Κορωνοϊό, την άνοιξη του 2021, ο συμπολίτης μας, βετεράνος ποδοσφαιριστής και εσαεί παράγοντας της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, Παναγιώτης (Τάκης) Γιαννόπουλος, μας είχε συγκλονίσει! Μεταξύ ζωής και θανάτου, κυριολεκτικά.

Και, όμως, ο άνθρωπος, που ήταν feet, που δεν πίνει, δεν καπνίζει, προσέχει, κτλ., είχε φτάσει στο παρά… ένα! Όλα καλά, όμως τότε, και ένα ουφ! Εφιάλτης ήταν και πέρασε…

Αυτό λοιπόν, το ταξίδι… στο λυκόφως, αυτή τη νοητή γραμμή, ζωής και θανάτου, αυτή την προσωπική μαρτυρία του, στο Κρεβάτι Νο 29, ο Παναγιώτης (Τάκης) Γιαννόπουλος, την αποτύπωσε σε χαρτί και πριν λίγα 24ωρα, τρία (3) χρόνια μετά την περιπέτεια του, μπορούμε να την διαβάσουμε στο βιβλίο – μαρτυρία, που εκδόθηκε από τις εκδόσεις «ΗΡΟΔΟΤΟΣ».

Είχε επιστρέψει στο σπίτι του, εκείνο τον καιρό ο Τάκης Γιαννόπουλος, και ένας φίλος του, τον παρότρυνε, αφού ανάρρωνε και ξεκουραζόταν μέχρι να έρθει στα ίσα του, να γράψει σε σελίδες, αυτά που θυμόταν ή, είχε περάσει. Λίγο καιρό μετά ο φίλος του διάβασε τις σημειώσεις και τον πήγε στο επόμενο βήμα, διακρίνοντας, ότι αυτό μπορούσε τυπωθεί σε χαρτί.

Αυτή η συγκλονιστική λοιπόν μαρτυρία, για εκείνον τον εφιάλτη, είναι πλέον βιβλίο!

Την περιπέτεια του συμπολίτη μας, ήξερε από πρώτο χέρι ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος πριν λίγο καιρό μαθαίνοντας και για το βιβλίο – μαρτυρία, επικοινώνησε με τον Τάκη Γιαννόπουλο.

Το βιβλίο από σήμερα το πρωί Παρασκευής 12 Ιουλίου 2024, βρίσκεται ήδη στα χέρια του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνου Τασούλα.


 

 

 

 

ΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΤΟΤΕ…

Εκείνη την περίοδο, και συγκεκριμένα στο φύλλο Οκτωβρίου 2021, της μηνιαίας εφημερίδας μας «Η ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ – ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ», και όταν όλα είχαν πάει καλά, είχαμε αναφερθεί με σχετικό μας άρθρο, στον αγώνα ζωής – θανάτου, που είχαν δώσει και είχαν κερδίσει απέναντι στον Κορωνοϊό, όχι μόνο ο Τάκης Γιαννόπουλος, αλλά και οι Γιώργος Νικολαϊδης και Μιχάλης Γούναρης. Είχαμε γράψει τότε:

 

«ΕΔΩΣΑΝ ΑΓΩΝΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ!

…ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΟΙ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ, ΓΟΥΝΑΡΗΣ

Θα μπορούσε να είναι υποθετικό σενάριο σε σίριαλ ιατρικού περιεχομένου (όπως αυτά τα αμερικάνικα, grey’ s anatomy, κτλ.), αλλά αυτή την δραματική ιστορία, που πέρασαν τρεις (3) συμπολίτες μας με την υγεία τους το χρονικό περασμένο διάστημα, οι κ.κ. Τάκης Γιαννόπουλος, Γιώργος Νικολαϊδης, Μιχάλης Γούναρης, θα την θυμόμαστε σαν κακόγουστο αστείο για πολλά χρόνια. Αλλά και ως μάθημα για την κοινωνία. Τέλος καλά, όλα καλά.

Και οι τρεις, που τους συνδέει η συνύπαρξη τους στην ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, ταλαιπωρήθηκαν, έφτασαν λίγο… πριν τον γκρεμό, αλλά τελικά, με την βοήθεια της Ιατρικής επιστήμης, νίκησαν τον κορωνοϊό.

Η είδηση, ότι είχαν μπει σε ΜΕΘ για τον κορωνοϊό, είχε… σοκάρει την πόλη και όλους όσοι τους γνωρίζαμε. Αυτοί έδιναν τον αγώνα τους (φανταστείτε την αγωνία των δικών τους ανθρώπων) και όλοι εμείς προσευχόμασταν…

Ο ΤΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Τάκης Γιαννόπουλος, το θηρίο της ΑΠΕ, που δεν πίνει, δεν καπνίζει, που αθλείται, που προσέχει την διατροφή του, ακριβώς την Καθαρά Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021, ανέβασε δέκατα και δύο μέρες μετά – 17Μαρτίου 2021 – βγήκε θετικός στο τεστ. Και μιας και η κατάσταση δεν υποχωρούσε, αλλά χειροτέρευε, στις 21 Μαρτίου 2021 εισήχθη με δύσπνοια και πυρετό στο Νοσοκομείο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, όπου για μέρες έμεινε σε ειδική μονάδα, με τους γιατρούς να καταβάλλουν προσπάθειες να ανεβάσουν και να ισορροπήσουν το οξυγόνο του. Στις 5 Απριλίου 2021 ο Τάκης μας, παθαίνει Πνευμονική Εμβολή, και κατεπειγόντως μεταφέρεται στο ΚΑΤ, όπου στις 6 Απριλίου 2021 εισάγεται στην ΜΕΘ (διασωληλώνεται) και μένει εντός μονάδας μέχρι τις 16 Απριλίου 2021. Ευτυχώς, η ζωή του Τάκη σώθηκε, και αφού ξεπέρασε τα πολύ δύσκολα, στις 17 Απριλίου επέστρεψε σε ΜΑΦ (Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας) του νοσοκομείου ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, όπου έμεινε μέχρι την Πρωτομαγιά. Μετά από λίγα 24ωρα ο Τάκης Γιαννόπουλος, αφού είχε νικήσει μετά από όλη αυτή την περιπέτεια, επέστρεψε σπίτι του, όπου για 15 ολόκληρες μέρες ακολούθησε ειδική θεραπευτική αγωγή, προκειμένου να μιλήσει και να περπατήσει. Όπως το διαβάζετε. Στις συνέπειες της μάχης ενάντια του Κορωνοϊού, ο οργανισμός τα είχε δώσει όλα, και ο Τάκης δεν είχε ομιλία και δύναμη να περπατήσει. Νέος αγώνας από τον Τάκη, ο οποίος προς τα μέσα Ιουλίου (σημειώνουμε ότι η περιπέτεια του είχε ξεκινήσει την Καθαρά Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021), σιγά, σιγά, βγήκε από το σπίτι και πλέον προσπαθεί να μπει στην κανονικότητα. Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι πριν λίγες μέρες, την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, ο Τάκης Γιαννόπουλος έκανε την 3η δόση του εμβολίου.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

Λίγες μέρες μετά το Πάσχα και την γιορτή του (αρχές Μαϊου), ο πάντα δυναμικός, Γιώργος Νικολαϊδης, ο εμβληματικός παράγοντας και ιστορικός πρώην Πρόεδρος της Αγίας Ελεούσας, εισήχθη στο Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ στις 8 Μαϊου 2021 και μέσα σε λίγες ώρες, την ίδια μέρα, οι γιατροί τον διασωλήνωσαν στην ΜΕΘ. Ο Γιώργος Νικολαϊδης, έγραψε στο… κοντέρ, 78 ολόκληρες μέρες! Παρά κάτι, τρεις (3) μήνες! (Είναι μαθημένος στα… ρεκόρ ο Νικολαϊδης… θέλει να τα τερματίζει όλα!). Αυτός και αν ήταν αγώνας για την ζωή. Εκεί και αν προσευχήθηκε όλη η πόλη! Αλλά επειδή ο Πρόεδρος, πάντα ξέρει… να γυρίζει τα παιχνίδια, το γύρισε και αυτό! Ο Θεός να τον έχει καλά! Τον Αύγουστο επέστρεψε στο σπίτι του (έφυγε με χειμωνιάτικα ρούχα και γύρισε με τα καλοκαιρινά) και πριν λίγες μέρες, τον Οκτώβριο, έκανε την πρώτη του βόλτα στο στέκι του Μάρκου, στην πλατεία Αγίας Ελεούσας. Σε λίγες μέρες, στις αρχές Νοεμβρίου, σύμφωνα και με τις οδηγίες των γιατρών, ο Γιώργος Νικολαϊδης, ολοκληρώνει τον κύκλο του εμβολιασμού.

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΟΥΝΑΡΗΣ

Ο Μιχάλης, παρότι ήταν (και είναι) προσεκτικός, παρότι είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, έπειτα από την καλοκαιρινή απόδραση του στην Σέριφο, ένιωσε τα συμπτώματα. Στις 31 Ιουλίου 2021 εισήλθε στο νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ, την επομένη, την 1η Αυγούστου 2021 διασωληνώθηκε στην ΜΕΘ, όπου έμεινε σχεδόν σε καταστολή 9 μέρες, μέχρι τις 9 Αυγούστου 2021, ημερομηνία όπου σταθεροποιήθηκε, και ακολούθως χρειάστηκαν και άλλες εννέα (9) μέρες νοσηλείας του σε μονάδα αυξημένης φροντίδας (ΜΑΦ) και αποκατάστασης, για να γυρίσει στο σπίτι του στα τέλη Αυγούστου, ενώ για περπάτημα βγήκε στα μέσα Σεπτεμβρίου.

* Αυτά όλα τα παραπάνω, για όλους όσοι πιστεύουν ή, ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός, ή, ότι δεν χρειάζεται εμβόλιο. Κάλλιστα, αν δεν πιστεύουν τα όσα γράψαμε, μπορούν να ρωτήσουν τους τρεις παραπάνω συμπολίτες μας».

ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ