Επίσημη Έναρξη

του 19ου Πανελληνίου Συνεδρίου

του Ελληνικού Διαδημοτικού

Δικτύου Υγιών Πόλεων,

στο Δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας

 

 

 

 

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Επίσημη Έναρξη του 19ου Πανελληνίου Συνεδρίου του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, στο Δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας.
✅ Με ιδιαίτερη ανταπόκριση εκ μέρους των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πανελλαδικά, ξεκίνησαν χθες Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024 οι εργασίες για το 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, στο Δήμο Μάνδρας – Ειδύλλιας, με την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής.
👉 Οι στόχοι του συνεδρίου είναι ξεκάθαροι: να αναδείξουμε τον καθοριστικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης στην προώθηση της δημόσιας υγείας, να μιλήσουμε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και να αναπτύξουμε καινοτόμες λύσεις για τη βελτίωση των υπηρεσιών μας. Μέσα από τις συζητήσεις και τις παρουσιάσεις όλο το τριήμερο που έχουμε μπροστά μας, θα προκύψουν σημαντικά συμπεράσματα που θα καθοδηγήσουν τις μελλοντικές μας δράσεις. Η διεξαγωγή του συνεδρίου στο Δήμο μας, και μάλιστα στη Δυτική Αττική, μας δίνει την ευκαιρία να αναδείξουμε τη δυναμική μας και να προσφέρουμε στους δημότες μας τη δυνατότητα να ωφεληθούν από δωρεάν ιατρικές εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου, κάτι που αποδεικνύει έμπρακτα τη σημασία της πρόληψης και της προαγωγής της υγείας»
📌 Όπως ανέφερε ο πρώην Περιφερειάρχης Αττικής κ. Giorgos Patoulis : Το συνέδριο αυτό, αποτελεί σηµείο αναφοράς για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι αφιερωµένο στην ανάλυση των σύγχρονων προκλήσεων που συνδέονται µε την κλιµατικήκρίση και την προστασία της δηµόσιας υγείας. Στόχος µας είναι να προσφέρουµε πολύτιµα εργαλεία και πρακτικές λύσεις που θα ενισχύσουν τη δράση των ∆ήµων και Περιφερειών, συµβάλλοντας στη δηµιουργία ανθεκτικών και υγιών κοινοτήτων.